directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La unitat canina de Creixell demana a la Generalitat que els subvencioni viatges com el del Perú

Localitzen persones desaparegudes des de fa 13 anys

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La unitat canina K-9 de Creixell ha demanat a la Generalitat una major implicació perquè els subvencioni viatges com el que van fer al Perú per rescatar víctimes del terratrèmol de Pisco. L'alcalde de Creixell ha explicat que des del K-9 demanen ajuda econòmica, però també que se'ls tingui presents dins dels protocols d'actuació de la Generalitat. L'ONG K-9 es manté gràcies a les ajudes de l'Ajuntament i d'algunes empreses del poble, a més dels estalvis dels 16 membres de la unitat canina.
Tot i aquest retorn prematur, Frutos s'ha mostrat molt satisfet de les tasques de rescat que gràcies al K-9 es van poder fer a Pisco, una de les ciutats més afectades pel terratrèmol. Per la seva banda, l'alcalde Teodor Fuster ha aprofitat l'ocasió per donar-los la benvinguda i felicitar-los, al mateix temps que ha anunciat que els costos del viatge d'anada a Perú aniran a càrrec de l'Ajuntament de Creixell, mitjançant una despesa extraordinària.
recerca gos bombers
Comparteix
   


Etiquetes
En aquest sentit, Frutos ha dit que el cost total del viatge al Perú ha estat d'uns 11.000 euros i ha demanat una major implicació de la Generalitat, ja que Creixell és una població petita i, per tant, té uns recursos molt més petits que els que tindria una ciutat més gran. Frutos ha explicat que porten anys intentant d'aconseguir el compromís del Govern, però que de moment no han arribat a cap mena d'acord.

És per això que a través del consistori intentaran trobar alguna fórmula política per rebre ajudes de la Generalitat, encara que només siguin per subvencionar viatges com el que van fer a Perú i que, si no fos per l'Ajuntament, s'haguessin hagut de pagar 'de la seva butxaca'.

El responsable de l'equip també ha especificat que, tot i que el K-9 és conegut per expedicions com la que van fer al Perú, durant l'any fan una mitjana de 45 sortides arreu del país per ajudar a localitzar persones desaparegudes. Frutos ha explicat que encara que no rebin el suport del Govern, 'no abandonaran' i si convé seguiran posant els diners ells mateixos.

El K-9 porten 13 anys operatius i des del 2005 són una ONG. Els setze membres que actualment formen part de la unitat canina, podrien ampliar-se a vint, quan quatre aspirants assoleixin el grau de compromís que es demana per formar part del K-9. Per poder garantir l'eficàcia dels gossos cal que els voluntaris els entrenin tres cops per setmana.

L'alcalde ha mostrat el compromís de treballar perquè l'associació sigui més coneguda dins la població i així pugui rebre més donacions dels veïns o pugui aconseguir més socis. Una de les propostes més immediates és la cessió d'un espai a la revista municipal perquè el K-9 pugui donar a conèixer les seves activitats.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Alguri fletxa Episko
28 d'agost de 2007, 17.02 h

Els voluntaris del K-9 tenen un problema afegit que és no tenir autorització per fer tasques de rescat, al no ser governamentals. Potser haurien de regularitzat, si poden, la seva situació col·laboradora. Ja se sap que, si no tens papers, no tens res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.