directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC no gasta energia en condemnar al PSOE més ranci

Els dirigents dels socialistes catalans han reaccionat a les paraules de Marcelino Iglesias amb una condemna poc covençuda i gens enèrgica

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Cauen insults greus contra Catalunya. Sovint ho fa des de la dreta o els estaments militars, però també el PSOE no es queda enrere quan es tracta de faltar el respecte a Catalunya. Diversos membres del PSC han sortit avui a  mostrar el seu posicionament contrari a les paraules de Marcelino Iglesias, que comparava el nacionalisme català amb el nazisme. Les condemnes, però, no només han estat poc enèrgiques sinó que a més són del tot insuficients. 

Comparteix
   

El candidat per Lleida del PSC, Àngel Ros, ha dit que el comentari de Marcelino Iglesias comparant el sobiranisme de Mas amb "l'hipernacionalisme alemany i francès" de les guerres mundials ''no ha estat el més afortunat del món''. Iglesias va alertar que el nacionalisme va provocar "100 milions de morts" a Europa i va retreure a CiU que vulgui "posar fronteres" entre Catalunya i la Franja. Ros ha defensat la relació entre Catalunya i Aragó des del punt de vista econòmica, humana i cultural. Ros ha visitat el Pallars des d'on ha defensat el tren de la Pobla com a vertebrador del territori. Ros ha explicat que va ser el Govern de Progrés el que el va recuperar i ara el de CiU l'ha deixat perdre.

De la seva banda, Pere Navarro, candidat socialista a la presidència de la Generalitat de Catalunya ha declarat  que la comparació no va ser ''molt adequada''. Navarro, però, ha justificat Iglesias i ha assegurat que volia dir que ''els nacionalismes a l'extrem porten molts problemes i desgràcies''. El candidat del PSC però, ha assegurat que comparteix la crida d'Iglesias a ''la calma i sensatesa'' per no ''tensar més les coses''.

També la membre de l'executiva del PSC i número cinc de la llista, Rocío Martinez-Sampere, ha dit a Twitter que "els nacionalismes van provocar morts com ho va fer el socialisme", ha recordat que "ara estem en democràcia" i ha demanar "prudència" i "respecte" amb una etiqueta. El líder del PSC a Barcelona, Jordi Martí, demanava el mateix piulant, a més, que "els paral·lelismes en campanya els carrega el diable" i que "esmentar els morts del segle XX torna a ser un excés".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
garriguenc fletxa LaGranadella.
13 de novembre de 2012, 07.00 h

S¨ha de ser cinic! Després del desproposit de set anys de despilfarro i mal gobern sobre tot centrat en el PSC,ara ens vingon a dir que ells tenen la sol.lució contra les retallades.Aquesta gent tenen un despreci tal al poble que son capaços d´enganyar.lo cent anys més.Politiques de vivenda? conec casos de gent joves que després d´aprovar.lis l´ajud al lloguer encara esperen avui que els hi arribi,llei de la dependencia, es cruel pero cert" el mateix"
Seria el estar tot el dia anomena... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de novembre de 2012, 19.49 h

Exemples, Vivències, experiències, interpretacions, ( errònies i encertades) opinions, de vegades poc curoses. Crec que els que treballem en aquests grups, tots i totes el tenim clar: Independènci-a. Hi ha un tema molt punyent que és el dèficit fiscal, això ens portarà a la indigència com a Nació i la feblesa que ens proporcionarà i ens col·locarà en un estat d’impossibilitar-nos per una adequada reacció. "Poca broma". Jo utilitzo, convençut, un argument amb gent amb pensaments... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Llibertat fletxa i Catalunya
12 de novembre de 2012, 19.35 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

Tantes monarquies absolutistes, tantes dictaduders feixistes, tanta gent que han hagut d'assassinar i tantes imposicions que els ha costat fer a sang i foc Espanya i mantenir-nos a tots lligats i encadenats, ara no permetran que la democràcia els espatlli el seu invent i la seva Monarquia bananera d'espanya de la que se'n viuen les seves élits mentre a nosaltres ens escanyen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.