directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La pime industrial catalana crea més de 9.600 llocs de treball en el primer semestre del 2007, el major increment en set anys

Cada pime ocupa una mitjana de 12,1 assalariats

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La petita i mitjana empresa (pime) industrial, de menys de 250 assalariats, ha creat des del gener al juny un total de 9.604 llocs de treball, un 2,3% més en relació amb el mateix període del 2006. Aquesta xifra indica un canvi de tendència, ja que suposa el major increment dels darrers set anys. En total hi ha 412.150 treballadors donats d'alta a la Seguretat Social. Segons el secretari d'Indústria i Empresa, Antoni Soy, aquestes dades són 'positives' tant en termes 'qualitatius com quantitatius' perquè permet que les empreses puguin tenir més capacitat d''innovació i d'internacionalització, en definitiva, de competir'.
pime empresa treballador
Comparteix
   


Etiquetes
A banda d'incrementar-se el nombre d'afiliats a la Seguretat Social, la mitjana d'assalariats que treballen a les pimes industrials ha augmentat un 1,7% respecte al primer semestre del 2006. D'aquesta manera, les pimes industrials ocupen una mitjana de 12,1 assalariats.

Soy ha dit que és important que 'augmentin' el nombre de treballadors perquè un dels problemes estructurals de la pime catalana és la seva dimensió 'reduïda' i, per tant 'quant més treballadors més possibilitats d'innovar, d'incorporar R+D+I i de sortir a l'exterior'.

Per branques d'activitat, superen els 20 treballadors de mitjana les pimes dedicades a les activitats de vehicles a motor, amb 27,5 assalariats de mitjana; la indústria química, amb 24,5; la indústria de paper, amb 20,2, i la metal·lúrgia, amb 20,2.

Tot i que Soy no ha volgut donar una xifra per al pròxim semestre, perquè això és 'la previsió del meteoròleg' i sempre és 'complicat' perquè hi ha un alt percentatge d''equivocar-te', ha afirmat que els experts i responsables polítics diuen que l'economia és 'possible' que 'redueixi' els seus nivells de creixement, desprès dels problemes succeïts en l'economia americana les darreres setmanes. Malgrat això, també 'tothom' coincideix que les repercussions en la indústria europea seran 'reduïdes'.

Impulsar la cooperació

Per fomentar la cooperació empresarial, 'clau per portar a terme projectes de recerca i internacionalització', ha dit Soy, la secretaria d'Indústria i Empresa posarà en marxa, a partir del setembre, una línia d'ajuts a favor de la innovació, la millora de la productivitat i la internacionalització. D'aquesta manera, Soy ha explicat que s'aprofundirà en aquests ajuts que fins ara s'han atorgat, tant des del punt de vista quantitatiu com qualitatiu.

Aquestes mesures se centraran en una primera fase en aquells sectors de menor grandària, on la cooperació empresarial pot ser una estratègia 'eficaç', i l'àmbit d'actuació sectorial serà el clúster entès com aquell col·lectiu empresarial concentrat geogràficament i que opera en un mateix negoci.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Empresari fletxa totes
29 d'agost de 2007, 08.38 h

En comptes de tanta línia d'ajut a la innovació que al final sempre reben aquelles Pimes ja consolidades el que les Pimes necesiten és una rebaixa reial en la agresivitat que la administració autonómica i la central ens apliquen.
Reabaixar les cuantíes de les multas dels mossos als camioners i transportistes, controls i requisits laborals, tècnics,inspeccions que no és fan ni a Alemanya, paperassa sense fi, tràmits esgotadors, peatges de usura, la energia mes cara de tot el mon etc etc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.