directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

López Tena repta Sànchez Camacho a ensenyar les xifres de la por

SI recorda que "Espanya és crisi i és inflació" i demana al PPC que mostri les xifres que demostrarien que la independència empitjoraria l'economia

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 65 vots )
carregant Carregant

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha llançat un "repte" al PPC d'Alicia Sánchez-Camacho perquè mostri les xifres que demostrarien que, tal com va dir la cap de llista popular, Catalunya hauria d'afrontar "cinc crisis" si fos independent: la de l'euro, la del finançament, la del deute públic, la comercial i la de la seguretat social. López Tena ha presentat arguments per defensar que l'economia a Catalunya "milloraria" i que en canvi Espanya hi hauria "més crisi". El candidat de SI també ha criticat les declaracions del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo comparant un referèndum d'autodeterminació amb un cop d'estat.

Comparteix
   

Sànchez Camacho no parla amb les dades a la mà

En una roda de premsa a l'ACN, López Tena ha rebatut Sánchez-Camacho que "si aquesta mitjanit Catalunya fos independent, el seu dubte públic seria el més baix dels estats independents de la Unió Europea" i en canvi Espanya "passaria a tenir un deute públic dels més alts de la Unió Europea, a nivell d'Itàlia o Grècia". Per López Tena, el deute català "passaria a tenir la qualificació AAA+". Pel que fa al finançament, el candidat de SI defensa que milloraria, ja que ara "dels 70.000 milions d'euros que paguem cada any en impostos, la Generalitat només en disposa de 28.000".

D'altra banda, López Tena ha subratllat que la seguretat social catalana hauria tingut onze anys seguits de superàvit des del 1995 fins al 2006 si hagués estat independent i això hagués permès "augmentar 2.500 euros cada any en la pensió de cada jubilat i cada vídua". Quant a la suposada "crisi comercial", el candidat de SI ha recordat que "el regne d'Espanya no pot decidir res en matèria comercial o aranzelària, això li correspon a Brussel·les" i que per tant "la independència no produeix cap efecte de barreres ni crisis comercials ni per a Catalunya ni per a Espanya, és innòcua". De la mateixa manera que passaria amb la moneda, ja que "no hi ha vinculació entre sobirania i moneda", ha defensat.

Després d'exposar aquests arguments, López Tena ha reptat Alicia Sánchez-Camacho a demostrar amb xifres les "cinc crisis" de què parla. "Espanya és crisi i és inflació", ha assegurat el candidat.


Resposta a Margallo: "Tres cops d'estat"

"Hem descobert que al regne d'Espanya hi ha hagut tres cops d'estat: el 23-F, el referèndum de l'OTAN amb Felipe González i el referèndum de la Constitució europea amb José Luis Rodríguez Zapatero", ha dit López Tena en resposta a les declaracions del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, qui va dir que si es feia el referèndum per la independència seria com un cop d'estat perquè la legalitat espanyola no el permet. El candidat de SI ha manifestat que les consultes es poden fer per a "decisions polítiques d'especial transcendència" i aquesta ho és.


El federalisme de Pere Navarro i el "planeta Mart"

D'altra banda, López Tena també ha llançat una crítica al PSC: "Que el Pere Navarro digui que vol federalisme amb Espanya, té les mateixes opcions que amb el planeta Mart, perquè el planeta Mart no el vol i Espanya tampoc".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
pasbort fletxa Vila-real
16 de novembre de 2012, 10.36 h

Estic pensant que ja es hora que els POLITICS INDEPENDENTISTES prepareu-vos per la INDEPENDENCIA..JA entreu de PLE i prepareu-vos per dirigir el SOCIALISME MUNDIAL inclussiu amb salari i TOT a cobrar amb la NOVA MONEDA si....es guanya naturalment tindreu que fer un GIR de 180 graus....aquests BILLETS que tenen els MULTIMILIONARIS NOOOO VALDRAN!!! un MONT NOU DEL TOT que fareu de CARRETER? als MILIONARIS que NO col-laboren els donarem una CARRETILLA i un salari de valor dels 400 Euros...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Marc fletxa BCN
15 de novembre de 2012, 20.42 h

#16 Penso que per a una persona que vol la independència de Catalunya, que CiU no tingui la majoria absoluta no hauria ser un motiu "d'alegria" com dius tu, precisament.

Cal recordar una altra vegada que CiU és el partit que ha de tirar endavant el país cap a la independència, i que com més fort sigui millor? El 2010 CiU va guanyar les eleccions amb escreix, però sense majoria absoluta: 62 diputats (la majoria absoluta són 68). I això què vol dir? Vol dir que va haver de pactar amb al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
15 de novembre de 2012, 09.09 h

Aquest valencià és una perla que al seu pais no saben apreciar. Pobres venuts a Madrid, tenen el futur clar...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ramon fletxa Barcelona
14 de novembre de 2012, 17.41 h

Personalment crec, com diuen les enquestes, que les eleccions les guanyarà CIU. M'en alegro que no tinguin majoria absoluta. El meu desitg és que tan Esquerra, com SI, com les CUP i Iniciativa, siguin capaços d'ajudar a aconseguir el dret a decidir disposant d'una amplia majoria al Parlament. A continuació, entre totes les forces nacionals catalanes es puigui declarrar la independència slicitant a la ONU la restitució històrica de la nació catalana, sens més.
Entre tant conve preparar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
PereelDigne fletxa Granollers
14 de novembre de 2012, 17.07 h

Sense voler menysprear a ningú ni a cap indepedentista, he de dir que per poder plantar cara a CiU quan se'n desencamini d'assolir la independència i recordar-li cap on ha de tirar, cal que hagi un partit fort per fer-ho i aquest partit no pot ser un minoritari sinó que només ho pot fet ERC. Encara que a alguns no els acabi de fer el pes, encara que a alguns continuin pensant en el segon tripartit, encara que se sàpiga que han comès errors, ara, amb la nova direcció de Junqueras, si rep ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
14 de novembre de 2012, 12.09 h

val la pena mirar:
http://www.youtube.com/watch?v=pJyt24iOQUw&feature=youtu.be
Sempre van per davant de tothom. JO SI !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
atlasac fletxa Vila-real
14 de novembre de 2012, 10.48 h

Avui faran VAGA i demà aniran a VOTAR-LOS? VINGA JA!!!- SIIII JO DEMA VOTARE ALS RICS DE CiU....JO NO, HO FARE A FAVOR DELS SOCIOLISTOS. JO HO FARE A FAVOR DELS QUE EL 3014 ENS PORTARAN LA INDEPENDENCIA...DONCS JO HO FARE A FAVOR DELS FRANQUISTES--VIVA ECSPAÑA COÑO!!!, JO HO FARE PER ALS QUE VOLEN I NO PODEN.... I JO, JO, QUE HI PINTO VOLEN AFAVORIR A AQUETS QUE AIXIS REVENTEN NO VOLEN LA INDEPENDENCIA=LLIBERTAT M´HO DIEU QUE CONY PINTO? teniu el que vau VOLER i tindreu el que VOLEU I PU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
14 de novembre de 2012, 10.22 h

És el vot útil per a la Independència.
Visca la terra!


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Carles fletxa Barcelona
14 de novembre de 2012, 10.14 h

Per tota la feinada que han fet, val la pena votar-los.


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
14 de novembre de 2012, 10.09 h

El meu vot el teniu Sr. López.
Es pot confiar en vosté.


Valora aquest comentari:   votar positiu 33   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.