directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Seguiment massiu de la vaga, segons els sindicats

A Catalunya té un seguiment important a la indústria i transport públic. UGT destaca el seguiment del 80% a l’ensenyament i CCOO diu que el seguiment és superior a altres vagues.

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La vaga d’avui s’emmarca en la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES) que ha convocat  una jornada de mobilitzacions contra la política d'austeritat, aquesta convocatòria ha estat secundada per tots els sindicats de Catalunya.  Les dades de seguiment segons UGT  i CCOO assenyalen una participació superior a altres convocatòries amb un 86% de seguiment del sector públic. És massiu al complex petroquímic de Tarragona, un 90%, a Lleida els sindicats xifren en més d'un 70%, a  Barcelona el seguiment de la vaga en les grans empreses és d'entre el 95% i el 100%. A les comarques de Girona, el sector de la indústria i el transport responen a la vaga, però el comerç punxa. Segons PIMEC  el seguiment de la vaga general a les pimes catalanes és del 21,3%. Els sindicats destaquen la "normalitat" en el desenvolupament de la jornada i confien que la manifestació de la tarda sigui "massiva".
 






Comparteix
   

La indústria i el transport responen a la convocatòria

El seguiment de la vaga en les grans empreses és massiu, segons els sindicats CCOO i UGT, que parlen de xifres d'entre el 95% i el 100% en les grans empreses de l'àrea de Barcelona, com Seat, Gearbox, Nissan, Alstom o Roca. A Tarragona, Lear, Repsol han fet només serveis mínims, i el seguiment a la Petroquímica ha sigut del 90%, segons els sindicats, amb incidència en empreses comFrape Behr, Reixam. A Lleida, la gran majoria d'empreses grans han tancat a excepció del Grup Alimentaria Guissona, que ha deixat la seva activitat al 50%.A Girona, en les empreses del sector agroalimentari hi ha hagut seguiments de fins al 100% i només han treballat serveis mínims.

A l'altra cara de la moneda hi ha el comerç, el sector que sempre costa més que es decideixi a abaixar persianes. Botiguers del centre de Girona asseguren que no es poden "permetre el luxe" de tancar perquè són negocis familiars.

Incidències de les primeres hores

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones a Catalunya durant les primeres hores de la vaga general convocada per aquest 14 de novembre. Quatre de les detencions s'han produït a Barcelona i una a Tarragona. Pel que fa a les detencions de la capital catalana, una ha tingut lloc a la plaça Monumental, quan els Mossos d'Esquadra han detingut una persona per estar llençant objectes contra un aparador i haver agredit un vigilant de seguretat, segons ha informat la policia catalana. Les altres tres detencions han tingut lloc a la plaça Urquinaona. Pel que fa a la detenció de Tarragona, es tracta d'un conductor que hauria atropellat un piquet informatiu a la plaça Imperial Tarraco.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Synera fletxa Barcelona
15 de novembre de 2012, 00.48 h

#3 Què és el que cau i quines son les xorredes? No entenc l'hipèrbole


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Barcelona
14 de novembre de 2012, 20.10 h

#3 Que fots aquí en comptes d'estar manifestant-te? Què passa, que als agents del CNI no us retallen drets laborals?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 de novembre de 2012, 18.13 h

Con la que está cayendo y entreteniéndonos con chorradas como si fueramos tontos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Enric fletxa Rubí
14 de novembre de 2012, 17.29 h

No posis com excusa la independència amb els abusos de la patronal cap als obrers i les retallades socials que està fent la Generalitat.
La classe social empresarial catalana no està obligada a aplicar la reforma laboral, però són els primers en aplicar-la, si tan patriòtics són que es desmarquin de la reforma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Alliberament nacional fletxa i progré econòmic i social
14 de novembre de 2012, 12.31 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

"El cas de Catalunya és una injustícia social col.lectiva. No és l'explotació d'una classe social per una altra classe: és l'explotació d'un poble per un altre poble. L'obrer català és doblement explotat: ho és per l'amo d'ací i ho és per l'amo d'allà, l'estat espanyol que, a Catalunya, explota conjuntament obrers i amos. Així com hi ha classes explotadores i classes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.