directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El sector independentista de Convergència es mobilitza

Una plataforma formada per militants de CDC defensa governar amb ERC i el dret a l'autodeterminació

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Diversos militants de CDC han anunciat la creació de la Plataforma per la Sobirania, que defensa governar amb ERC i el dret a l'autodeterminació. Es tractaria d'un espai 'de coordinació per a les persones que militen a CDC i que volen de la direcció d'aquest partit una proposta sobiranista clara, concreta, determinada i oberta al conjunt de la societat civil catalana', així com 'a militants d'altres formacions polítiques', per 'consensuar un full de ruta que tingui com a meta datada l'exercici del dret a l'autodeterminació'. La plataforma afirma que existeix un 'cansament' i 'distància' entre la societat catalana i les forces polítiques, segons concreten en la seva presentació, al web www.plataformaperlasobirania.cat. La branca més sobiranista de CiU continua mobilitzant-se, també des del corrent intern Desfederem-nos, que proposa el trencament de CDC amb Unió per tal d'abandonar el "llast" de la formació conservadora i reivindicar obertament la independència de Catalunya.
plataforma sobirania cdc
Comparteix
   


Etiquetes
'Des d'aquesta Plataforma, ens adrecem específicament a totes les persones de Convergència Democràtica de Catalunya que s'adscriuen sense complexos i determinació a l'espai polític que va del nacionalisme a l'independentisme', concreten els promotors d'aquest espai, afegint que es dirigeixen als que 'vinculen el progrés i la millora de la societat catalana a la capacitat i determinació política de la nació catalana'.

Consideren que existeix un 'procés de difuminació política', que 'pateix el projecte nacional català. Considerem que la cruïlla històrica que vivim només ens permet dues direccions possibles: sobirania o submissió'. 'Efectivament, l'opció sobiranista és l'única alternativa a la submissió que proposen les principals entitats i institucions polítiques espanyoles', defensen. El procés de 'difuminació' i 'laminació' que 'ha patit l'Estatut que va aprovar el Parlament de Catalunya el 30 de setembre del 2005 no és la causa de la nostra mobilització però sí és un exemple clar de la unitat política espanyola a l'hora de negar sobirania política a la nació catalana', especifiquen.

'De forma concreta ens referim a l'actuació de les dues principals forces polítiques espanyoles: PP i PSOE', concreten. La primera d'elles de forma 'desacomplexada' i 'directa', i la segona per la seva 'actitud passiva i finalment activa' en contra del text aprovat a la Cambra catalana. Una actitud que compta amb la 'complicitat dels principals òrgans polítics i jurídics' de l'estat, lamenten, posant com a exemple 'el paper passat, present i futur del Tribunal Constitucional'. Aquest 'entramat' de formacions polítiques i institucions públiques 'han posat de manifest que malgrat les seves discrepàncies polítiques o la seva suposada imparcialitat', mantenen una 'sintonia' en allò que es refereix 'a no fer avançar' l'estat cap a un model federal 'tot situant l'horitzó de la sobirania com l'únic destí possible per a la nació catalana'.

D'aquesta manera, proposen la Plataforma per la Sobirania com a 'espai de coordinació per a les persones que militen a CDC i que volen de la direcció d'aquest partit una proposta sobiranista clara, concreta, determinada i oberta al conjunt de la societat civil catalana' així com a 'militants d'altres formacions polítiques que estiguin d'acord amb aquest document per tal de consensuar un full de ruta que tingui com a meta datada l'exercici del dret a l'autodeterminació'.

'Aquesta feina és irrealitzable sense la complicitat d'ERC'


'Considerem inajornable l'assumpció de compromisos polítics per part de CiU, considerem que aquesta feina és irrealitzable sense la complicitat d'ERC', defensen. Demanen a les respectives direccions 'ambició nacional, sentit d'estat, i la determinació necessària que ha de garantir el progrés social, polític i econòmic de la societat catalana'.

Per aquest motiu proposen quatre actuacions, que són el 'compromís polític' de CiU i ERC amb l'exercici del dret a l'autodeterminació de la nació catalana, que s'ha de traduir 'en la formació d'una mesa de treball amb l'únic objectiu de generar les garanties necessàries per a la realització d'un referèndum d'autodeterminació abans de dues legislatures'.

També, la 'presentació d'una moció de censura per part de CiU al Govern actual durant el període 2008'; la formació d'un nou Govern amb el suport de CiU i ERC tot obrint la participació en aquest nou Executiu a d'altres formacions que vulguin un avenç nacional en la línia del que proposa aquest document'. 'Aquest acord ha de tenir una durada mínima de dues legislatures', concreten. I la quarta acció és que ambdues formacions polítiques debatin la possibilitat de formar grup parlamentari conjunt a les Corts espanyoles 'per fer valer el pes polític determinant que puguin tenir dins de la política espanyola, tot influint-hi des de fora i sense assumir, per tant, cap hipoteca política'.

'Aquest bloc nacional, amb un horitzó polític concret, ha de facilitar la mobilització social i combatre l'abstenció creixent dels darrers comicis', afegeixen. 'Els sotasignats donem suport a aquesta iniciativa i demanem a la direcció de CDC que estableixi negociacions amb la direcció d'ERC en base als punts proposats en aquest document i que han de culminar en una oferta pública de treball polític coordinat per avançar cap a un procés real d'autodeterminació, conclouen.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ousplens fletxa Montsià
29 d'agost de 2007, 02.35 h

I que no fem tard, amics, que ja vaig tenint una edat, i m'entristeix veure com ha anat tot fins ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
28 d'agost de 2007, 16.05 h

¿Es possible que els camins del nacionalisme coincideixin??. Tant a Esquerra com a CiU hi ha un problema comú i es que les bases estan decebudes amb les respectives direccions. Potser arribat l'hora del relleu i els Carod, Mas, Puicercós, Madi, Puig, etc. deixin pas a gent que vagi per feina de debò. Les militàncies ja han vist que amb Espanya no es pot pactar i que la cara "amable" del popular-socialisme amb "talante" o mala llet te el mateix fons.
Benvinguda sigui aquesta opció que des d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Alguri fletxa Episko
28 d'agost de 2007, 16.04 h

Benvinguts els convergents al club sobiranista. No els tireu per terra, sinó doneu-los la benvinguda. Junts hem de sumar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jon fletxa Barcelona
28 d'agost de 2007, 13.19 h

Ja era hora, tu! Es molt dubtós que aquest corrent provoqui cap canvi en el full de ruta de CiU, però millor que res. Almenys ALGÚ dins de CDC diu per fi clarament quina és la seva aposta nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 d'agost de 2007, 11.52 h

Ara si que no ho entenc: què pinta el Puigcercós en aquesta història? De quina merda es parla? (hi ha moltíssimes merdes pagades i subvencionades amb els nostres calers)? I no és el Saura el de Governació?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 d'agost de 2007, 11.29 h

tant de bo se'n surtin. No t'equivoquis, Bucarest, ic-v no tindrà cap plataforma així. Potser quan ciu i esquerra per fi iniciin el procés sobiranista per pura inèrcia s'hi afegeixin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Puigcercós fletxa Puigcerdà
28 d'agost de 2007, 10.29 h

Puigcercós: com justificaràs les subvencions de Governació amb què es paga aquesta merda?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Bucarest fletxa Barcelona
28 d'agost de 2007, 10.23 h

Doncs dono la benvinguda a aquesta plataforma! No sé si és una estratagema més de CiU per desestabilitzar el tripartit, però, en qualsevol cas, l'enunciat és interessant. Tant de bo a tots els partits catalans sortissin ara plataformes sobiranistes! Endavant! IC-V, vosaltres heu de ser els pròxims!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.