directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla: 'Hem mantingut la calma i la mantindrem'

Només proposarà a Zapatero i Rajoy que impulsin la renovacio del TC de 'manera immediata' · Benach constata la 'incapacitat' del tribunal i diu que està 'deslegitimat' per actuar

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat que després de constatar que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) és incapaç d'arribar a un acord sobre l'Estatut es posarà en contacte amb el president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, i el president del PP, Mariano Rajoy, per demanar-los que impulsin la renovació de l'alt tribunal de 'manera immediata'. Aquest és l'únic moviment que pensa fer el president de la Generalitat, que veu com un mèrit que durant els tres anys i mig que fa que l'Estatut se sotmet a debat al TC 'hem mantingut la calma. Hem mantingut la calma i la serenitat durant tot aquest temps. I la mantindrem.' Al seu torn, el president del Parlament, Ernest Benach, també ha constatat la 'incapacitat' del TC per redactar una sentència sobre l'Estatut de Catalunya i ha exigit la immediata renovació dels seus membres.


josé montilla mònica terribas
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla, en una breu declaració institucional des del Palau de la Generalitat, ha manifestat que ha arribat el moment l'obrir una nova etapa, per tant, el moment d'una 'renovació inexcusable'.

Benach també considera que l'Estatut s'ha de respectar 'íntegrament' perquè va ser aprovat en referèndum pels catalans, però ha demanat 'respostes unitàries' als partits polítics i la societat per defensar els interessos del país. En una breu declaració institucional, Benach ha considerat que no té 'cap sentit' que el TC encara no hagi dictat una sentència que mantingui el text de l'Estatut.

A més, per a Benach, el TC pateix una 'deslegitimació manifesta' a causa de que a diversos dels seus membres ja els ha caducat el mandat des de fa més d'un any. 'Es una situació insostenible', ha considerat.

Segons ell, la sentència ha 'condicionat absolutament' la vida política catalana durant els darrers anys i ha estat com una 'espasa de Damocles' durant aquesta legislatura, que ha provocat 'interferències' en l'arquitectura institucional, jurídica i legislativa. Tot i això, ha demanat als partits polítics que el desplegament de l'Estatut 'ha de continuar amb la màxima intensitat possible'.

Així mateix, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha reclamat avui divendres que sigui un TC renovat qui dicti la sentència sobre l'Estatut, després que l'alt tribunal no hagi aprovat l'última ponència. Saura, a més, ha demanat que la sentència no arribi fins passades les eleccions catalanes, ja que considera que no hi pot haver 'interferències en temps electorals'. El conseller creu que, amb la situació que s'ha produït aquest divendres, 's'ha acabat un cicle' i s'ha demostrat la 'impotència' i la incapacitat del TC d'arribar a un acord sobre aquests recursos presentats quatre anys després.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Laportista fletxa Barcelona
18 d'abril de 2010, 15.28 h

#9 ERC rtornarà a les catacumbes de la política d'on no es mereixia haver sortit per malbaratar els somnis de tants i tants independentistes de bona fe. Laporta i Reagrupament potser trencaran el vot secessionsita, però serà per bé, ja que en el següent cicle electoral substituirà definitivament ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 d'abril de 2010, 12.18 h

#7 I qui són per a Vostè el 80% de catalans ???. Aquells que encara celebren la festa d'abril ???. Aquelles Cases Regionals que es van manifestar en contra del Dret a Decidir ???. Aquells que no els ha rotat mai de voler parlar l'idioma català, com ara en Cruyff, al qual han nombrat president d'Honor del Barça ???. Aquells nouvinguts que ens han enviat per la porta del darrere, als quals ningú ha alliçonat sobre qui som i qui deaixem de ser ???. I en quant al què diu la Maria, subscric to... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Carles Rocamora fletxa Sant Just
17 d'abril de 2010, 17.52 h

#8
Encara existeix Reagrupament! No fotis. Pensava que tant Carretero com Laporta havien deixat el partit. Si Reagrupament re-existeix, veurem el vot secessionista completament esmicolat entre tants partidets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
joan fletxa Barcelona
17 d'abril de 2010, 16.09 h

www.youtube.com/watch?v=r9NF7XN-dUE


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Carles Rocamora fletxa Sant Just
17 d'abril de 2010, 14.49 h

#6 Maria, és per culpa de persones com a tú que alguns ens diuen feixistes. Com penses expulsar prop de un 80% dels catalans fora de casa seva? Comentaris com el teu no ajudan gens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
MARIA M. fletxa Barcelona
17 d'abril de 2010, 12.20 h

Cal EXPULSAR de TOT ARREU de la nació catalana als UNIONISTES sociates i vergents. Cal fer.ho el mes aviat possible i sense PERDRE LA CALMA i sense cap mena de por. Ja ni ha prou..!!

Catalunya no por resistir mes temps a mans de ciutadans claudicants i unionistes amb Espanya com Montilla o Mas., com PSC-PSOE i CDC-UDC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles Rocamora fletxa Sant Just Desvern
16 d'abril de 2010, 23.12 h

Qué passa, nois? No vam votar tots contra l'Estatut? Aquest estatut no agrada a quasi ningú! Ni drete ni esquerre, ni sindicats ni empreses, ni ERC ni PP, ni independentitstes ni constitucionalistes. A NINGÚ! Només agradaba els polítics que tenen el poder, es a dir, PSC, ICV i CIU, perque amb aquest estatut tenien molt més poder per regalar feines fàcils amb sous impressionants als seus amics i famílies. Un Estatut que des del primer moment tothom sabia que era INconstitucional, p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 d'abril de 2010, 21.40 h

PALLASSO


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vaigfort fletxa Sabadell
16 d'abril de 2010, 20.52 h

Que ho deixin estar. Quan després de tantes discussions aconsegueixin una sentència, nosaltres ja farà temps que serem independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 d'abril de 2010, 20.42 h

fins d´aqui uns 2 anys no hi haurà cap sentència o sigui que calma i menys escandalera amb l´estatut que ja n´hi ha prou. Ara tot el suport a la gent voluntària de les consultes sobre la independència 25Abril Participa


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.