directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Plega per sorpresa la regidora de Ciutat Vella de Barcelona, Itziar González

'Cal superar la visió partidària, cal deixar d'instrumentalitzar a qualsevol preu qualsevol problema dels nostres barris', afirma

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

'No m'imaginava que caldria mesurar les meves forces i lluites; i a Ciutat Vella estàs al 100% o no estàs'. Amb aquest argument, visiblement emocionada i amb llàgrimes apunt de brotar, la regidora de Ciutat Vella de Barcelona, Itziar González, va deixar ahir a la tarda el càrrec. La regidora assegurà que no pot amb la 'càrrega' que tenia assignada per no sentir-se forta per 'seguir amb la dedicació i intensitat que Ciutat Vella mereix'. El primer tinent d'alcalde, Carles Martí, assumirà la competència del districte, i el nou edil del PSC Ramón Nicolau serà proposat per presidir Ciutat Vella assumint, a més, la regidoria de Participació, àrea de la què fins ara ha estat comissionat.
Jordi Hereu, Itziar González, PSC, Barcelona
Comparteix
   

Amb un discurs emotiu, ple de reconeixements al seu equip, als veïns de Ciutat Vella i a l'alcalde, Jordi Hereu, Itziar González va deixar el seu càrrec al·legant motius personals que li impedeixen treballar tan intensament com fins ara. La regidora va tenir un moment per recordar com grans projectes com la lluita contra el mobbing immobiliari al districte o el pla de barris per la Barceloneta, l'han fet sentir 'útil i digna de sumar-se a l'esforç quotidià de les persones que donen sentit a l'Ajuntament'.

Però no tot han estat glòries, i González va reconèixer que, de la mà del seu equip, ha pogut viure 'la duresa i dificultat' de la dimensió institucional de ser regidora. Sempre vaig ser conscient que no acceptava un càrrec sinó una càrrega molt digna de dur com és la de treballar per l'interès general', va afegir, mentre es lamentava de que 'el que no imaginava era que caldria mesurar les forces i les lluites'. I és que, la regidora no va poder aguantar la pressió, el ritme i el nivell d'exigència. 'El detallisme i la manera com he volgut treballar han fet que ja no em sigui possible seguir més amb la mateixa dedicació i entrega', va argumentar. En aquest sentit, González va voler reconèixer que li és 'del tot impossible continuar exercint la meva responsabilitat institucional amb la intensitat que Ciutat Vella mereix; a Ciutat Vella o estàs al 100% o no hi estàs'.

Per tot això, la regidora ha presentat a Hereu la seva renúncia i va explicar que ho ha fet 'com un gest íntim de responsabilitat amb mi mateixa i com un gest públic que pretén humilment plantejar la reflexió de la sostenibilitat i millora de l'acció política'. I és que González ha volgut marxar amb un missatge clar per la resta de regidors, recordant-los que 'cal que tots, siguin del partit que siguin, prenguin consciència que la tasca pública necessita d'esperit de construcció col·lectiva, que cal superar la visió partidària, que cal deixar d'instrumentalitzar a qualsevol preu qualsevol problema dels nostres barris, i que siguin conscients que si ells no sumen activament, no hi ha ciutat'. Aquest gest de retret als companys, però, no ha entelat l'apartat d'agraïments.

L'alcalde va agrair a González la seva tasca, es va comprometre a seguir tirant endavant els projectes que ella ha engegat al districte i li va demanar que segueixi 'construint Ciutat Vella i Barcelona' des d'altres vessants menys institucionals. 'La seva feina ha marcat la base de la Ciutat Vella del futur', va dir.

En plegar González, el seu lloc a l'Ajuntament com a regidor l'ocuparà Ramón Nicolau, que fins ara era comissionat de Participació i ara assumirà la regidoria amb la mateixa competència. L'alcalde també el proposarà per presidir el districte que encapçalava la regidora. El primer tinent d'alcalde, Carles Martí, serà, però, qui assumirà la regidoria de Ciutat Vella que ostentava Gonzàlez. Martí ha estat de les poques persones que la ja ex regidora no ha esmentat en cap moment en el seu discurs d'agraïments i de les poques autoritats presents a l'acte amb la que no se l'ha vist abraçada.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
4 de juliol de 2011, 12.54 h

Vivo en Ciutat Vella cerca del Mercado de Santa Catalina, quedamos muy pocos de los antiguos vecinos, pues la situación ha llegado a tal extremo que es inaguantable, y lo que deseamos es salir corriendo y no regresar.

Suciedad, escandalos continuos por las noches, drogas, robos,.

¿Existe una permisibidad a todo esto, para mantener otros distritos más tranquilos y seguros?

¿Donde está esa policia de barrio, de la que tanto se habla en época de elecciones?

Somos ya unos cuantos los que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan Sellés fletxa Barcelona
19 d'abril de 2010, 11.57 h

Estrany tot el que passa a Ciutat Vella.. El Desembre passat es tanca a la presò un funcionari que havia estat Cap de Serveis de CIutat Vella i del que era notori que havia tingut forts enfrontaments amb la regidora, i no se n'ha sapigut res més. Continua a la presó .En canvi un altre acusat de corrupció urbanística relacionat també amb altres temes "obscurs" ,va ser posat en llibertat ja fa dos mesos després d'haver ingressat a presó també el mateix Desembre.... Tindrà res a veure amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.