directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La consulta sobre la independència arribarà a Barcelona el 10 d'abril de 2011

Després de descartar fer-la al desembre d'enguany

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona Decideix ha fixat aquest matí la data per a la consulta sobre la independència a la capital del país. Finalment, el 10 d'abril de 2011 s'ha imposat com la millor opció entre les que s'han presentat en l'assemblea. Tot i que Gràcia Decideix i la CUP s'havien pronunciat al llarg d'aquesta setmana apostant per ajornar la consulta fins a la tardor de 2011, un cop hagin passat les eleccions al Parlament de Catalunya (tardor de 2010) i les municipals (primavera 2011), l'assemblea ha optat per no allargar tant el procés.
Barcelona Decideix, 25A, consultes
Comparteix
   


Etiquetes
La CUP i Gràcia Decideix eren partidàries de celebrar la consulta la tardor de l'any vinent, un cop ja hagin passat les eleccions catalanes i municipals. La CUP afirma que ara per ara 'la consulta no és a l'agenda de cap habitant de Barcelona' i raona que 'un percentatge baix de participació no només serà un fracàs sinó que suposarà un cop a l'independentisme que costarà anys de superar'. Així creuen que 'per responsabilitat política' no poden permetre una consulta feta 'de pressa i corrents', en referència a la possibilitat que s'acabi fent la tardor de 2010. A més, demanen tenir en compte experiències com les de Sabadell o Castelldefels que han preferit ajornar la data fixada inicialment.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Joan Lafarga fletxa Gràcia
17 d'abril de 2010, 17.35 h

Gràcia ha fet una proposta: 23 d'octubre de 2011. La proposta que ha guanyat és la del 10 d'abril de 2011. Ara aquesta és la nostra proposta i per això treballarem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Guerau fletxa PPCC
17 d'abril de 2010, 15.55 h

Els historiadors americans anglosaxons si que reflexen el que va passar en la conquesta espanyola d'amèrica. cita d'un passatge. "a partir de meitat del segle XVI una de les obsessions dels monarques espanyols era imposar el castellà a amèrica ja que els reis volien aturar la introducció de les lllengües perifèriques d'espanya a amèrica" aquesta cita textual es refereix en plural al portugués i al català. més clar aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.