directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió de Pagesos deixa en ridícul Sánchez Camacho

UP assegura que les ajudes europees a la pagesia no perillen en cas d'una Catalunya independent. Els catalans aporten a la UE quatre vegades més del que reben

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 28 vots )
carregant Carregant


Unió de Pagesos (UP) ha assegurat aquest dijous que, en cas d'una Catalunya independent, les ajudes que percep la pagesia i el món rural no perillen, i deixen en ridícul les advertències de la líder del PPC que assegurà que la pagesia podria perdre els ajuts d'eEuropa.  Ho expliquen a partir de tres escenaris, depenent si Catalunya aconseguís ser un estat propi sense acord amb l'estat espanyol però ajustat al dret internacional, de manera unilateral no ajustada al dret internacional o a través d'un procés pactat amb l'estat espanyol. Tenint en compte que Catalunya aporta 2.300 milions d'euros a les arques comunitàries, a través del govern espanyol i que només en rep a través d'ajudes 530, en el pitjor dels casos, asseguren, Catalunya deixaria d'aportar diners a l'Estat i a la UE i gestionaria els seus propis recursos.
 

Comparteix
   


Etiquetes

Unió de Pagesos està pel dret a decidir i ha fet els deures
 
Unió de Pagesos dóna el seu suport al dret a decidir dels catalans i assegura que en cap dels escenaris en els quals es donés un possible procés d'independència de Catalunya no hi hauria cap motiu perquè la pagesia, l'agroindústria o el món rural de Catalunya hagués de deixar de rebre els ajuts agraris. Aquestes subvencions, doncs, no perillarien, han dit.

A aquesta conclusió han arribat després d'analitzar tres escenaris possibles en l'Informe sobre la Política Agrària Comuna i la possible independència de Catalunya: un escenari d'independència sense acord amb l'estat espanyol però ajustat al dret internacional, una declaració unilateral d'independència no ajustada al dret internacional o bé un procés pactat amb l'estat espanyol.

Sense acord amb l'estat espanyol però ajustat al dret internacional

En aquest primer escenari es generaria una situació transitòria en la qual seria imprescindible la reforma per unanimitat dels tractats de la Unió Europea per recollir-hi el nou Estat i les seves llengües oficials. En aquest cas, els ajuts agraris a la pagesia s'anirien cobrant a compte de l'aportació que Catalunya no podria fer a la Unió Europea en no existir els mecanismes institucionals per fer-la efectiva.

Declaració unilateral no ajustada al dret internacional

En aquest cas, caldria esperar a una ampliació de la Unió Europea per formar-hi part. Tanmateix, a Catalunya s'hauria de continuar aplicant el dret europeu per poder tornar a ser membre, ja que és una de les premisses bàsiques per assolir-ho. En no ser reconegut com a membre, no es generaria l'obligació de contribuir al sosteniment de la Unió Europea mentre no s'incorporés. Per tant, Unió de Pagesos considera que el nou estat podria fer front als pagaments equivalents a la PAC ja que, fins i tot, disposaria d'un marge econòmic folgat amb els tributs recaptats, en no haver de contribuir a la Unió Europea fins a la seva incorporació.

Catalunya aporta a les arques comunitàries uns 2.300 milions d'euros, al voltant de quatre vegades més del que rep. De fet, Catalunya ha rebut 530 milions d'euros com a mitjana anual (dels tres últims anys liquidats) dels fons estructurals i de cohesió europeus i de la Política Agrària Comuna (PAC).

L'aportació de Catalunya a la Unió Europea representa, a la pràctica, al voltant del 20% del total de la del l'estat espanyol. Per al cas de l'estat espanyol, segons el projecte de pressupostos per al 2013, l'aportació prevista a la Unió Europea és de 11.900 milions d'euros, un 20% provinent de Catalunya.

En aquest escenari, doncs, Catalunya deixaria de rebre els 530 milions d'euros però podria autogestionar-se els 2.300 milions que no aportaria a la UE. Caldria però, el compromís del nou estat català d'invertir part d'aquests diners en el sector agroalimentari.

Procés pactat amb l'estat espanyol

Se seguiria com fins ara és a dir, aportant diners a la Unió Europea. La UE, fonamentalment, rep finançament dels estats a partir de l'IVA que recapten, dels aranzels que es cobren a les importacions i una participació en funció del Producte Nacional Brut. Catalunya representa prop d'un 20% de l'aportació global de l'estat espanyol a la Unió Europea, ja que representa un 19,6% de la mitjana del Producte Interior Brut de l'estat espanyol, aporta en IVA al voltant del 21% i el 25% de les importacions de països tercers que hi arriben ho fan actualment per Catalunya.
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
17 de novembre de 2012, 16.07 h

Quan ets poilitic mentir surt de franc i no cal patir ja que ningú no et demanarà responsabilitats, i això és el que fa la senyora Alicia Sánchez Camacho, en la seva cursa per a esdevenir un instrument de l'aparell de l'estat espanyol, no oblideu que ella és funcionària de carrera de l'estat espanyol.

No en podem esperar res més, menteix i manipula per tal d'enganyar els electors.

La resposta ha de ser assolir una participació rècord que superi el 80 per cent de l'electorat que ens ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Koke (Zaragoza) fletxa Zaragoza (Aragón)
16 de novembre de 2012, 23.53 h

¡Muy bien! Así, con cifras, se rebaten los infundios del PP. Realmente su campaña electoral parece estar hecha por su peor enemigo, vamos que quieren apagar "el fuego independentísta" con gasolina, Sigan, sigan y verán los resultados... y luego, no se quejen si oyen el rechinar de sus dientes. Entaban Aragón e Visca Catalunya!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Esteve fletxa Cambrils
16 de novembre de 2012, 19.46 h

#6
Dues coses, Sant Pere de Ribes es nom i els noms no es tradueixen, es d'ignorants fer-ho.
Si no veus les raons del problema quant TOT EL MON les veu es que el ceg ets tu, xato. Espero que no et sentis ofès, no era la meva intenció faltar al respecte a ningú, obre els ulls abans de parlar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Tomeu Barcarola fletxa San pedro de ribas
16 de novembre de 2012, 18.17 h

Pero son Vds. tan ciegos que no pueden defender sus ideas sin insultar,lamentablemente parece que deba haber confrontación,y esto es la estela del separatismo,ya que no existen razones, solo tienen pasiones y esta pasiones son la perdición de nuestra tierra, pues el camino de Vds. es un camino de horror.si no fuera por que resulta lamentable,seria patético.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Esther23 fletxa Barcelona
16 de novembre de 2012, 11.33 h

Moviment Estelada Verda



La tauromàquia a Catalunya només va ser la punta de l'iceberg del maltractament animal a casa nostra, aturem la crueltat cap als animals!

https://www.facebook.com/esteladaverda


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
un qualsevol fletxa de Catalunya
15 de novembre de 2012, 20.36 h

Malauradament els mentiders i demagogs del PP poden escampar les seves falsetats i malvolences cada dia per TV i Unió de Pagesos no. Falten periodistes valents!


Valora aquest comentari:   votar positiu 42   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Roger fletxa Figueres
15 de novembre de 2012, 17.37 h

M'agrada: els pagesos del nostre país són gent oberta, cosmopolita i enraonadora, al contrari dels neandertals i provincians varis unionistes.

Un 10 nois!


Valora aquest comentari:   votar positiu 57   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Llibertat fletxa i prosperitat
15 de novembre de 2012, 16.15 h

http://www.youtube.com/watch?v=B_ruO8nyJpc&feature=plcp

Catalunya dins o fora de la UE és plenament viable, en canvi espanya no ho és ni dins ni fora.

Kenneth Rogoff, professor de Harvard i execonomista en cap del Fons Monetari Internacional, considera que una Catalunya independent seria plenament viable. "Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món", explica Rogoff en una entrevist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 59   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
15 de novembre de 2012, 14.23 h

Quant dels ximplets en diuen assenyats, malament!

Es que els ximplets unionistes encara no saben que la connexió és impossible?: https://pbs.twimg.com/media/A6eDj5pCMAEB5PM.jpg
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5rG7bC3oV28

Cap vot independentista s’ha de quedar a casa!
Independència és llibertat!
Visca la llibertat!
Visca la felicitat!
Visca Catalunya estat!
Visca la República de Cata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 51   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.