directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 25 de setembre de 2021 15:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La PDD manté la manifestació del 12 de juny reclamant l'autodeterminació

Òmnium només es mobilitzarà 'en cas de retallada de l'Estatut'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La societat civil catalana també ha reaccionat a la no-publicació de la sentència contrària a l'Estatut del Tribunal Constitucional espanyol (TC). La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) ha anunciat que manté la convocatòria de la manifestació del 12 de juny per reclamar l'autodeterminació, perquè entén que l'etapa autonomista queda superada i que 'és el moment d'avançar fins l'alliberament nacional'. Contràriament, Òmnium Cultural aposta per la via immobilista i només encapçalarà 'la resposta de la societat civil en cas de retallada de l’Estatut'.

Comparteix
   


Etiquetes
La PDD entén que l'ajornament de la sentència contrària a l'Estatut 'demostra el menyspreu d'aquest Tribunal envers el poble català. El poble de Catalunya i les seves institucions no podem permetre que els jutges del Tribunal Constitucional, uns jutges desprestigiats i deslegitimats, tinguin a les seves mans el dret de decidir sobre les Lleis i normes per les quals s'ha de regir el nostre país.'

Opina que el fet que el TC 'es plantegi analitzat la constitucionalitat d'una Llei estatutària, aprovada per referèndum, és una barbaritat jurídica que demostra el poc respecte que es té al sufragi del poble i al sentit del dret a l'autogovern.'

És per tot això que raona: 'Només els catalans i catalanes podem decidir el nostre futur i, per això, hem de dir d'una manera clara i contundent que volem decidir el nostre futur i les nostres lleis. No podem dependre d'un tribunal espanyol que qüestiona allò que el poble ha decidit que som una nació i que tenim uns símbols que ens identifiquen. Cap tribunal no pot canviar allò que som i allò que volem continuar essent. És evident que, una vegada més, queda demostrat que la via estatutària està exhaurida i que l'únic camí per construir la nació catalana és exercir el dret a l'autodeterminació, per això ara més que mai cal omplir Barcelona per exigir aquest dret.'

Òmnium també aparca la resposta
Òmnium Cultural també creu que 'la possible retallada de l’Estatut per part del TC després d’haver estat avalat per la sobirania del poble de Catalunya mitjançant referèndum, no és democràticament admissible', qualifica el tribunal 'd'òrgan caduc i provisional, que està integrat per magistrats designats tots ells pel PSOE i pel PP, partits que, alhora, bloquegen la seva renovació fins a l’extrem que no s’han substituït magistrats difunts' i creu que aquests fets reafirmen la idea que el TC 'no està legitimat per a dictar sentència sobre la constitucionalitat de l’Estatut', però afirma:

Malgrat totes aquestes consideracions, l'entitat presidida per Muriel Casals tan sols 'esperona els nostres representants polítics a defensar els interessos de Catalunya per a garantir el creixement social, econòmic i polític en un moment com l’actual' i diu que 'manté el compromís amb la societat catalana d’encapçalar la resposta de la societat civil en cas de retallada de l’Estatut.'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
joan fletxa gavà
7 de juny de 2010, 18.35 h

"Patriota", estas malalt, no sé quina mena de patriota ets, espanyol potser ? Si defenses al troll a sou de CiU #5 i al que diu que cal seguir a Espanya #4, només podem pensar això de tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
PATRIOTA fletxa BARCELONA
18 d'abril de 2010, 21.01 h

#7 SECTARI DELS COLLONS VES I BUSCA'T UN PAÍS PER ESFONSAR-LO AMB EL TEU ODI I LA TEVA MALDAT I DEIXA CATALUNYA EN PAU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim. fletxa PPCC.
18 d'abril de 2010, 20.35 h

#4
un altre a quil li cau la màscara. Dons continua votant Ciu i regionalisme de segona. Els feixistes espanyols t´ho agrairan molt!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim. fletxa PPCC.
18 d'abril de 2010, 20.32 h

#5
És curiós com els regionalistes de segona de Ciu i els fatxes espanyols coincidiu tant sovint, oi ex-llepant? Cada dia ets més desvergonyit i ens mostres més la teva veritable cara i et va caient més la màscara de nacionalista-sobiranista català. Quanta hipocresia i quin fàstic d´hipòcrites!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 d'abril de 2010, 16.05 h

#2 Aquesta és una discusió estèril. Fins i tot en Fraga Iribarne ha reconegut que el terme "nacionalitat" recollit a la constitució espanyola és un sinònim de nació.

És justament per aixó que el T. Constitucional no se'n surt, perqué fins i tot la constitució en aquest cas és clarissima i va molt més enllà del que voldrian actualment el PP i el P$OE.

El problema del T. Constitucional no és dictaminar si l'estatut és constitucional, cosa de la que ningú en dubta, sino com RETAL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Carles Rocamora fletxa Sant Just
17 d'abril de 2010, 14.57 h

#3
Cal obrir els ulls per veure la realitat. Els que tenim 4 avis catalans només arribem a ser el 11% dels catalans. Vulguis o no, Catalunya és un país molt diverse, multi-cultural i obert al mon, on només un 45% de la població tenim la llengua català com a llengua materna. Una fugida cap a la independència és un somni,no és la solució.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
17 d'abril de 2010, 12.00 h

#2
Això gracies al ven-estatuts del mas. Aquests regionalistes de segona no tenen remei i enganyen la gent com a babaus amb el rotllo que són nacionalistes catalans quan la gran majoria de convergents i unionistes no són més que uns vividors i s´han lligat de mans i peus amb els seus amiguets benefactors que els marquen el que han de fer per beneficiar-los a ells i a tota la màfia que tenen al darrere. Ciu és un frau i el llast més gran per assolir la plena sobirania de Catalunya. Quant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles Rocamora fletxa Sant Just
17 d'abril de 2010, 10.37 h

#1 Queda evident que no has llegit l'Estatut. Article 1 diu que catalunya es una NACIONALITAT [no una nació] i te el seu autogovern com a Comunitat Autònoma gràcies a la Constitució ESPANYOLA! La referència a 'Nació' està en el preambul, on no te valor juídic, i només diu que 'Nacionalitat' en la Constitució refereix a lo que el Parlament de Catalunya descriu com a 'Nació'. Llegeix-te'l.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
17 d'abril de 2010, 09.16 h

El TC és un ógan ILEGAL I ANTICONSTITUCIONAL relatiu a la CONSTITUCIÓ CATALANA. Hem derogar la constitució ilegal espanyola i deixa que AFLORI l`Estatut com a CONSTITUCIÓ CATALANA. Això vist desde Pekin es veu com la independència d`una regió respecte a un esTat, vist desde el nostre punt de vista és un acte de reafirmació, ja que l`article 1 de la Cosntitució Catalan: SOM UNA NACIÓ, emana de cadascun de nosaltres a nivell indivifual. La nostra memoria col.lectiva transmesa de pares ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Aquesta és la democràcia espanyola?
Ramon Boixet Ramon Boixet
Obrirà el Vaticà la Guàrdia Suïssa a les dones ?
Jordi Aviñó
Les millors cales de la Costa Brava

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.