directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig celebra les "moltes coincidències" amb la Plataforma per la Sobirania

Duran i Lleida no té "ni idea" de l'existència de la Plataforma

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu de CiU, Felip Puig ha donat 'la benvinguda al club de la reflexió estratègica' als membres de la Plataforma per la Sobirania, un corrent intern dins de Convergència Democràtica de Catalunya, que defensa l'obertura d'un procés cap a la plena sobirania nacional de Catalunya. Puig ha dit que malgrat com a membre de la direcció no subscriu els posicionaments 'de cap plataforma', ha reconegut que tant la militància com el mateix Artur Mas, tenen 'moltes coincidències' amb els posicionaments expressats pels membres de la plataforma. En relació a la iniciativa defensada pel president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, sobre la convocatòria d'un referèndum per a la independència l'any 2014, Puig ha manifestat que és una posició que 'fuig d'estudi' de l'acció política que ara cal fer que és el desplegament del nou estatut. Per la seva banda, Duran i Lleida va expressar no tenir "ni idea" de la Plataforma, remarcant que es tracta d'una qüestió interna del seu soci a la federació.
felip puig
Comparteix
   


Etiquetes
La recent creació de la Plataforma per la Sobirania, formada per militants de CDC que volen un gir sobiranista a la formació, vinculada a trencar amb Unió i pactar amb Esquerra per tal d'aspirar a l'autodeterminació continua generant declaracions. Avui ha estat el portaveu de CiU, Felip Puig, qui s'ha referit a la irrupció en el debat polític de la Plataforma per la Sobirania, com la decisió d'un grup de militants destacats de CiU a secundar la crida feta aquest juliol per Artur Mas de fer aportacions ideològiques de cara al pròxim congrés nacional de CiU a celebrar el 2008. Sota aquest argument, Puig ha donat 'la benvinguda al club de la reflexió estratègica' als membres d'aquesta plataforma.

Felip Puig ha assenyalat que com a membre de la direcció nacional de Convergència no s'identificava ni subscrivia els posicionaments polítics de cap plataforma, malgrat que en moltes de les reflexions que ha donat a conèixer aquest corrent intern ha reconegut coincidències amb el contingut de la ponència que ell mateix va elaborar el congres nacional de l'any 2004, sota el títol 'país i sobirania'.

El líder convergent també ha reconegut que 'moltes' de les reflexions i de les propostes ideològiques que s'inclouen en el manifest de la Plataforma per la Sobirania 'són àmpliament compartides' per la 'majoria' de la militància de Convergència, 'inclús per Artur Mas'.

El portaveu s'ha referit a una eventual moció de censura durant aquesta legislatura, tal com defensen els membres de la Plataforma per la Sobirania, i ha afirmat que seria una iniciativa sense cap finalitat, atès que 'la clau per fer un tomb nacionalista' a la política catalana està en mans d'ERC, que ha optat per constituir el Govern amb el PSC i Iniciativa per Catalunya. Puig ha considerat que si la moció de censura fos decidida per una votació directe dels ciutadans, fora del ple del Parlament, aquesta moció de censura contra el Govern 's'aprovaria'.

Duran no té "ni idea" de la Plataforma


Per la seva banda, El president del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i secretari general de la federació de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha expressat el seu 'respecte' per l'anomenada Plataforma per la Sobirania, el nou corrent de Convergència Democràtica (CDC) que defensa l'autodeterminació de Catalunya i un govern conjunt amb ERC.

En resposta als periodistes, durant una roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Duran va assegurar no tenir 'ni idea' de l'existència d'aquesta nova plataforma, que va evitar valorar tot subratllant que es tracta d'una qüestió interna del seu soci a la federació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Jordi fletxa Manresa
29 d'agost de 2007, 11.12 h

És evident que després de llegir els comentaris, que continuarem amb 40 anys de socialisme, car és impossible cap mena d'unió o d'acord amb l'enemic. Convergència no ha de pactar mai res amb esquerra, perquè esquerra és el seu enemic.
I els esquerranosos ja us podeu anar fer palles mentals que si sobirania o independència per justificar el vostre Montillisme, però no oblidarem la vostra traïció, el temps us posarà al vostre lloc, traïdors!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Hernández J. fletxa Barcelona
28 d'agost de 2007, 20.44 h

Aquí algú menteix despiatadament.
Fa dos diés el sancristo gros de CiU l'ex molt honorable Pujol, ha tornat a repetir i queda recollit a tota la premsa escrita que ELL NO VOL LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA.

Qui menteix?
Pujol o Puig, que per cert, cognoms molt catalans però a l'hora de defensar l'independència de Catalunya, segur que se la juguem més els Pérez, Camachos i Walter's vinguts de fora que els molt il·lustres unionistes de tota la vida.
Qui menteix?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
manel fletxa girona
28 d'agost de 2007, 19.47 h

Jo soc europeu, i abomino dels sobiranistes. Arreu d'Europa s'enten com a sobiranista a l'extrema dreta de Le Pen i Haiger. Aquest any,l'extrema dreta fa una trobada "sobiranista".I aixi ho explica la premsa europea.
Vosaltres sou "sobiranistes",sou d'extrema dreta???
Jo soc INDEPENDENTISTA,i no soc Sobiranista,perque la sobirania la vull compartida amb la resta d'europeus...Heu sentit als independentistes escocesos dir que son sobiranistes??
Si anem en serio,hem d'utilitzar les paraules que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 d'agost de 2007, 19.41 h

Sr Narcis Rebollo! Badalona; amb tot el meu respecte.
No se com CIU pot postulá per la sobiranian quan EL HONORABLE Pujol( que es el que mana de veritat a CIU) diu que de sobirania res de res, o sigui aquest que parlen de sobirania muts i a la gabie( aixo si queda molt bé) 2ª El Duran no comulga amb el independentisme dit per ell mateix. i el Mas o es pentina o parla amb el seu Boss a e veure que te que di quan li preguntin, aixó si, es molt maco. I el Sr Carod i e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 d'agost de 2007, 19.06 h

Deixeu-vos de ximpleries. L'únic camí és que CIU postuli per la sobirania i que ERC trenqui amb els ultraespanyolistes del PSC.

UNicó entre els que volem ser catalans, vinguem d'on vinguem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Lleida
28 d'agost de 2007, 18.53 h

Per al Felip Puig i/o directe.cat: inclús no és català, es diu fins i tot


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Alguri fletxa Episko
28 d'agost de 2007, 15.59 h

El Duran, si un dia se separa de CDC, veurà què li queda: quatre i al "cabo". Crec que dins d'Unió hi ha molts sobiranistes, els quals hauran d'escollir en quin equip han de jugar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 d'agost de 2007, 15.58 h

Es pot tindree MES BARRA!!! com sempre suran entre dues aigues...no sigui triomfin els independentistes i aixi podrá dir el Sr Felip Puig, que jo hi estave d´acord. Sr Felip Puig ¡¡¡¡COM MOLT DELS POLITICS ACTUALS TE UNA BARRA INCREIBLE!!!I si no tinc raó fagi unes declaracions en favor o bé del dret d´autodeterminació, o bé ( AIXO SE QUE ES INPENSABLE PER VOSTÉ) que Catalunya te dret a ser independent. No es preucupi no soc ningú, jo nomes pago els impostos i vosté surt a la tele... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.