directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas treu el geni i adverteix Espanya que apartant-lo a ell no s'acaba el "problema"

"Es pensen que si em destrueixen han resolt el problema però després hi haurà més presidents en defensa del país"

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha garantit que plantarà cara a tots aquells que el volen destruir amb "difamacions i calúmnies" i ha deixat clar que, encara que ho aconseguissin, després hi haurà més presidents que sortiran en defensa de Catalunya. Mas ha sorprès l'auditori amb una intervenció indignada i ferma en resposta a les informacions publicades pel diari 'El Mundo'. El president ha subratllat que tot aquesta campanya "no busca anar contra Mas, perquè els importa una bleda, sinó que el problema és que hi hagi un president que vol donar la veu al poble". Mas ha aprofitat per recriminar als partits catalans que li hagin donat l'esquena i s'hagin posat al costat dels provocadors.



Comparteix
   


Etiquetes
 Mas recorda que ja va augurar va augurar el que estava per venir: "Hi haurà difamacions, provocacions i amenaces de tot tipus"

Dur i seriós, Mas ha passat a l'atac i ha fet una sèrie d'advertiments contra tots aquells que el volen destruir, no per ser Artur Mas, sinó per ser un "president que vol donar la veu al poble". "Volen silenciar la veu d'aquest poble i quan algú es posa al costat de la gent, quan algú té aquesta gosadia, aquesta determinació, aleshores es tracta de destruir aquella persona, però no perquè es digui d'una manera determinada", ha argumentat.

Si no fos president, ha continuat, s'oblidarien d'ell, i també si hagués decidit "donar l'esquena a la voluntat del poble". "I si estic al davant d'aquestes difamacions, amenaces i provocacions és perquè sóc el president de Catalunya democràticament elegit, però que a més ha decidit fermament i sense marxa enrere fer costat al poble perquè pugi decidir el seu futur. És per això que em difamen, és per això que em calumnien", ha exclamat. Primer advertiment, doncs, perquè el seu compromís "definitiu, ferm, que no té marxa enrere, és que el poble de manera democràtica i pacífica serà consultat en aquests propers quatre anys, pesi a qui pesi". Fins i tot s'ha atrevit a parlar de consulta independentista. "I no hi haurà ningú que ho podrà impedir si els catalans no ho volen impedir", ha afegit.

I llavors ha llençat el segon avís: Apartant-lo a ell no s'acaba el "problema". A aquells que es pensin que tot s'acabarà si el destrueixen o el desestabilitzen a ell, els ha garantit que hi haurà més presidents després que defensaran Catalunya. "Després de Mas, com abans de Mas hi ha hagut 128 presidents, després de Mas hi haurà molts més. Sortirà altra gent com els Espadaler, els Vila, els Garcia, els López o els Fernández que es faran càrrec d'aquest país i també es posaran al davant", ha assegurat Mas, fent referència així al vídeo dels cognoms del PPC.

Plantarà cara si té el poble al costat

En tot cas, ha garantit que ell plantarà cara a tota la gent que difami la seva persona i el poble de Catalunya. Ha assegurat estar "emocional i interiorment preparat per rebre el que calgui", però això sí, sempre i quan tingui el poble al seu costat. "Si el poble no falla" el 25-N i després, "Mas com a president tampoc fallarà", ha remarcat. Només amb una altra excepció, només podria fer un pas enrere, a banda de per manca de suport popular, perquè la seva dona o els seus fills el necessitessin. "Perquè de presidents n'hi haurà molts, però d'espòs i de pare només n'hi ha un", ha dit provocant l'emoció de la seva dona, Helena Rakosnik.

Mas ha continuat el seu discurs reconeixent que està dolgut per l'actitud dels partits catalans. "Hi ha coses que em saben greu d'algunes formacions polítiques", ha admès. Tot i ser conscient que Catalunya està immersa en plena campanya electoral, ha lamentat que alguns partits li hagin demanat ja explicacions malgrat haver deixat clar des del primer moment que les informacions publicades eren mentida i que fins i tot presentaria una querella per difamacions.

"Com pot ser, i ho dic amb un to de profunda lamentació, que els partits catalans, i alguns es diuen especialment patriotes, quan un president de Catalunya és atacat d'aquesta manera amb difamacions i diu que ha de presentar una querella, com pot ser que en lloc de posar-se al costat d'aquest president, el que sigui, es posin al costat d'aquella gent que després es dediquen a destruir la normalització lingüística a l'escola catalana?", ha preguntat.

Mas els ha dit que no es poden posar al costat de "determinats mitjans amb seu a Madrid que l'única cosa que intenten és carregar-se aquest país perquè no pugui parlar i no pugui decidir res".

I li ha sabut especialment greu, a més, que aquests mitjans hagin atacat persones que no es poden defensar, com és el cas del seu pare, mort fa menys d'un any. Mas ho ha considerat "profundament immoral, molt poc humà i de mala gent". "Són males persones", s'ha queixat amb un to àcid.

Majoria absoluta per assolir la independència

Prèviament, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit tot allò que sembla estar 'prohibit' en aquesta campanya electoral. Vila d'Abadal ha garantit a Mas el suport dels alcaldes d'Osona per construir "el que ha volgut el poble de Catalunya, que és un nou estat lliure i independent perquè el poble es pugui desenvolupar com ell es mereix".

El democratacristià, que no anirà a les llistes aquest any, ha estat encara més clar quan ha demanat la "majoria absoluta per assolir la independència" de Catalunya. "No falleu, no fallem", ha exclamat.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
persidecas fletxa Barcelona
18 de novembre de 2012, 20.10 h

Ja hem vist com les majories absolutes porten a abusos de poder, tant si lo dels comptes a Suissa es cert com si no, no podem permetre que Ciu tingui el poder absolut, volen privatitzar empreses que donen beneficis? recolzen les retallades de drets laborals, volen eliminar la oficina anticorrupcio? 4 anys marejant la perdiu? Voteu si a la independència. No a la majoria absoluta!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Claudiussegon fletxa Barcelona
18 de novembre de 2012, 03.06 h

Amb un ordinador i uns models autèntics de documentació bancària - per reproduir-ne el format - es poden fabricar "proves" de qualsevol cosa. Tenim l'antecedent d'en Josep Lluís Carod Rovira l'any 2004, quan van aparèixer documents de comptes conjunts amb membres abertzales i del seu propi partit (Ridao, Bonet, etc.) amb més d'un centenar d'ingressos en bancs suïssos. Eren documents falsos que no van servir per a res més que per retratar els falsaris. Les "raons d'Estat" patrocinen qual... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jordi fletxa CATALUNYA
17 de novembre de 2012, 21.54 h

#25 I que no teu tenir oficines a València ni Balears.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
17 de novembre de 2012, 20.57 h

#24

El Mundo es el UNICO periodico independiente de partido politico que, que hace periodismo de investigacion y que ha destapado tramas como Urdangarin, FILESA,GAL, Gurtel y ahora Millet y CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
17 de novembre de 2012, 17.38 h

El Mundo és basura i tots ho sabem. En Pere Navarro també ho hauria de saber però es fa l'orni
i prefereix posar-se al costat de la porquería que de la bona gent. La caiguda del partit dels socialistes de Catalunya
ja no té aturador. El mateix hem de dir del PP i de Ciutadans que no tenen pàtria ni president, però d'aques¡ts ja ho sabìem.
Sembla mentida que siguin tant cecs de no veure que la campanya electotal ens l'estan fent des de Madrid. A nosaltres
la campanya i a ells el llit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi fletxa CATALUNYA
17 de novembre de 2012, 17.02 h

#16 Quan dius "queridisimos conciudadanos" a qui et refereixes,als extremenys? perquè tu tens de Català ell mateix que de bípede,inútil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi fletxa CATALUNYA
17 de novembre de 2012, 16.59 h

#19 Que un dirigent d'una "superpotència" només equiparable als descampats que hi han al nord de Gibraltar i que alguns anomenen espanya i que ,a més es va independitzar d'ella sigui un referent per a tu diu molt de tu i els teus descampats,PPalurdo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
17 de novembre de 2012, 16.56 h

Quitaros la barretina de delante los ojos y conectat con la realidad, destapar las triquiñuelas de Pujol y Mas es imprecindible para levantar Cataluña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Llibertat fletxa i prosperitat
17 de novembre de 2012, 15.32 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video gravat per dos nois dels Estats Units ells mateixos aprofiten la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 per explicar en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.