directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Junqueras diu que Barroso no "s'ajusta a la veritat"

El candidat d'ERC i antic eurodiputat està convençut que les paraules del president de la CE responen a pressions de l'Estat espanyol

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha afirmat que el president de la Comissió Europea (CE), Xosé Manuel Durao Barroso, "no s'ajusta a la veritat" quan afirma que si Catalunya esdevé un estat independent quedaria fora de la Unió Europea (UE). El líder republicà, que ha estat dos anys a Brussel·les com a eurodiputat, afirma que no hi ha cap tractat ni directiva europea que especifiqui que un territori membre de la UE pugui deixar de ser-ho. Junqueras està convençut que les paraules de Barroso responen a les pressions que fa l'estat espanyol als dirigents europeus contra la Catalunya. 

Comparteix
   


Etiquetes
Catalunya ja és dins de la UE

Junqueras ha insistit que Catalunya no deixarà de ser de la UE per ser independent, "això no passarà". I ha assegurat que alguns dirigents europeus reben moltes pressions de l'Estat espanyol per dir "allò que l'Estat vol que es digui" en contra de Catalunya. "Jo ho he vist i he sentit les converses", ha afegit.

Per això, ha afirmat, és "tant important" que Catalunya anunci "solemnement" al món la seva voluntat de voler ser un estat independent. "Fins que això no passi, seguirem sent un qüestió interna de l'Estat espanyol i aquest canviarà les regles del joc tantes vegades com vulgui perquè Catalunya no guanyi", ha afegit. "Siguem explícitament independentistes, deixem-nos de metàfores i eufemismes i anunciem al món la nostre voluntat de ser independents".

Junqueras ha explicat que com a eurodiputat que ha estat, ell sap que la única condició que ha posat i posarà sempre la UE perquè Catalunya pugui ser independent és un mandat democràtic. " I això els hi donarem per partida doble", ha afegit, referoint-se a les eleccions del 25-N i a la celebració d'una consulta.

Finalment, ha recordat que els catalans són "ciutadans europeus" i que, per tant, la UE està obligada a vetllarà pels "drets democràtics dels seus ciutadans" i per tant de que continuïn sent membres de la UE.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Joan fletxa Barcelona
20 de novembre de 2012, 12.39 h

#16 No sé per que a més a més de preguntar-li al Sr. Durao Barroso si Catalunya quedaria fora de l'EU i hauria de negociar l'adhesió ( cosa que podria durar 15 dies...) ningú no li pregunta si Espanya no hauria de fer el mateix ( és clar que sí ..), per que tinc la sensació de que n'hi ha uns quants (d'espanyols ) que creuen que la cosa no va per ells i que quedaràn igual que ara , i no és veritat...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
18 de novembre de 2012, 17.14 h

#20 Volando Catalunya en el cielo, Castilla desde abajo del suelo, no tendra consuelo y tu estaras de duelo por tu abuelo (por que no te cayas?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Republicà federal, ateu i anticapitalista fletxa Ni independentista ni esclau dels mediocres
18 de novembre de 2012, 13.08 h

Y volveré a ver cielo y tú estaras diez metros bajo el suelo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
PEPO fletxa Terrassa
18 de novembre de 2012, 11.47 h

#8 Tu creus que paga la pena insultar d´aquesta manera? pensa-hi coi! Normalment discutim amb tu, però insultar-te no crec que ho fem; aqui l´únic que ho fa sempre és el tal Alberto, però aquest individu és un cas perdut, si més no, tu mostres traces culturals històriques interessants de vegades, doncs no et perdis en el camí de l´insult, si de cas fes servir la fina ironia que de alguna vegada utilitzes.
Visca la Terra, el Poble i l´Amor Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
PEPO fletxa Terrassa
18 de novembre de 2012, 11.37 h

#16 Apreciat Jordi, deixa´t de pessetes, pensa en gran... imagina´t Catalunya adoptant el dolar en el cor de l´euro, ja veuries la UE corrent amb el pet al cul i fent-nos ciutadans europeus amb els màxims honors i la "seño" castigant sense pati durant una setmana a l´Estado Español, per xivato i assetjador.
Imagina´t el dolar i les fronteres que posaria España, on a cada una de les exportacions i importacions fetes de cara a Europa des d´España, nosaltres parariem la mà i fariem el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa barna
18 de novembre de 2012, 10.52 h

L'Oriol sempre té raó, això no ho poden dir els altres polítics que tenen sempre accions amagades. ERC és com el vidre net, ben transparent i hauria de donar exemple a tothom que no ho és, i animar a aquells que no saben cap on tirar, ja veieu que és molt fàcil, sinó, proveu a donar confiança, us sentireu protagonistes de la història que s'explicarà a partir del 25N, perquè la nostra història fins i tot s'ens omet o s'explica malament.
VOTEU ERC, us sentireu bé, molt bé companys... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
JORDI fletxa GRANOLLERS
18 de novembre de 2012, 10.01 h

Pot ser sí que serà millor no entrar en aquesta gàbia de indesitjables confabulats, penso lo be que estarem fora de la UE i amb la nostre pesseta, estarem tant be com Suissa i Noruega.
Independència quan abans sigui possible sense esperar al 2.020.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
18 de novembre de 2012, 09.49 h

Perquè entri a la UE un estat nou cal la unanimitat dels que ja hi són. Per fer fora de la UE uns ciutadans que ja hi són, també cal la unanimitat dels estats membres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Llibertat fletxa i prosperitat
17 de novembre de 2012, 21.03 h

Lluitem contra el sistema imperant que sols beneficia les oligarquies i lluitem contra l'opressió social i nacional que ens supossa ser un territori colonitzat per un estat depredador i anti-català al servei de l'oligarqua madrilenya.

Volem ser ciutadans lliures d'un país lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa CATALUNYA
17 de novembre de 2012, 20.34 h

#8 I la teva a qui vota?a la confraria de butaners?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.