directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla és proclamat candidat del PSC amb el 100% dels vots al Consell Nacional de Girona

El socialista explica que Mariano Rajoy 'no contesta al telèfon' quan el truca

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El primer secretari del PSC, José Montilla ha estat proclamat candidat dels socialistes catalans a les eleccions al Parlament. El Consell Nacional de PSC que se celebra durant aquest dissabte a Girona ha proclamat oficialment el seu primer secretari candidat amb el 100% dels 341 vots emesos. En el seu discurs, Montilla ha assegurat que té 'la força, les ganes, l'experiència i la il·lusió' per tornar a ser president de la Generalitat quatre anys més. 'No es tracta de guanyar les enquestes sinó de guanyar les eleccions. I les guanyarem', ha afirmat. Ha ressaltat la importància que els socialistes 'continuïn governant' Catalunya.

psc, socialistes, josé montilla
José Montilla en l'acte de proclamació com a candidat.

Comparteix
   


Etiquetes
El consell nacional, que habitualment se celebra a Barcelona, s'ha traslladat aquest dissabte a Girona per votar el candidat del partit a les eleccions al Parlament de Catalunya de la pròxima tardor. Dels 342 membres del consell acreditats per votar, ho han fet 341. Com ja va passar fa quatre anys, Montilla ha pujat a la zona on hi havia les urnes però no ha introduït cap butlleta. 'No em votaré a mi mateix, confio en els meus companys de partit', ha afirmat fent broma amb els periodistes que esperaven captar el moment de la votació. Per això, el recompte final ha estat de 341 vots a favor de la proclamació de Montilla com a candidat, el 100% dels vots emesos. Fa quatre anys Montilla no va aconseguir la unanimitat perquè es va emetre un vot en blanc.



Ha estat el president del consell nacional, Higini Clotas, qui passades la una de la tarda ha desvetllat el veredicte de la votació. Entre aplaudiments, Montilla ha pujat sobre la cadira i ha saludat als militants que han omplert el Palau Firal aquest dissabte. Ja a l'escenari, Montilla ha repassat les principals accions del Govern durant aquests anys. El primer secretari del PSC ha destacat la posada en marxa de la dessaladora del Prat, l'Estatut i el nou finançament i l'aposta per l'educació, les polítiques socials i la recerca com a gran eixos de l'acció de govern.

Montilla ha reconegut però que no havia explicat prou bé 'tot el que hem fet per millorar el país'. 'Una explicació poc encertada no pot tapar la feina feta. Els nostres adversaris saben que si ho aconseguim explicar ho tindran molt difícil', ha afegit.

El primer secretari dels socialistes, que ha reivindicat l'etapa de govern progressista que va començar Pasqual Maragall, ha insistit a reclamar una campanya neta i d'explicació 'i no de paraules gruixudes', en contraposició de les idees i els programes. 'L'ambient advers creat per algú no impedirà que defensi amb contundència que amb set anys de govern d'esquerres Catalunya ha millorat més que amb 23 anys de govern de CiU', ha sentenciat.

El reescollit candidat s'ha autodefinit com a 'home socialista, que creu en la justícia social'. Per això, ha dit que 'no pensa amagar els seus principis', tot i que hi ha qui els amaga per guanyar les eleccions, en referència al seu opositor, el líder de CiU, Artur Mas. 'Jo no estic disposat a canviar principis per vots, jo no', ha declarat.

El candidat també ha criticat CiU per haver-se aliat al 1999 amb el PP per governar Catalunya. 'Ells no volen que recordem que al 99 van preferir el suport del PP a canvi de no tocar l'Estatut', ha recriminat Montilla als convergents. Per això, ha remarcat que 'no acceptem lliçons de patriotisme de qui negocia a Madrid la presidència de la Generalitat'. Montilla també ha criticat Mas 'per omplir-se la boca amb el dret a decidir'.

En aquest sentit, el candidat ha promès 'el màxim consens' entre catalanistes i progressistes i ha promès treballar per impedir 'que res ni ningú divideixi' Catalunya. 'Crec en una Espanya plural i en l'evolució federal de les autonomies malgrat les incomprensions', ha afirmat.

Promouré el màxim consens entrer els catalanistes i els progressites, asseguraré sempre la unitat civil del nostre poble impedint que res ni ningú ens divideixi i treballaré perquè m'ho crec per una Espanya plurar, per l'evolució federal de les autonomies malgrat les incompresions i ajudarem des de la nostra posició

Rajoy es fa el despistat

A banda de l'elecció de José Montilla com a candidat per a les properes eleccions amb el 100% de vots favorables, el socialista ha assegurat que el líder del PP, Mariano Rajoy 'ni contesta ni torna la trucada'. El president ha explicat que Rajoy té 'greus problemes de comunicació' perquè 'no escolta ni respon'. Rajoy 'es va quedar sense bateria o desconnectat'. Montilla ha explicat que ha parlat amb Zapatero però ha dit que encara espera 'la resposta de Rajoy'. El flamant candidat ho ha dit després que aquest divendres anunciés que s'hi posaria en contacte per instar-los a renovar la composició del Tribunal Constitucional.

De fet, el president del PP es trobava aquest divendres a Girona, en una trobada amb empresaris a la Cambra de Comerç. Montilla ha acusat Rajoy de 'quedar-se sense paraules' quan els empresaris li van demanar que retirés el recurs d'inconstitucionalitat sobre l'Estatut i aquest no els va respondre. A més, el president ha reconegut haver-lo trucat personalment al mòbil per demanar-li –igual que va anunciar que faria amb Zapatero- la renovació del TC 'de manera immediata' però que no li va agafar el telèfon. 'Es deuria quedar sense bateria i estava desconnectat', ha ironitzat Montilla que ha afirmat que no ha rebut cap resposta del líder popular. 'Així és com tracta el PP a Catalunya, ni escolta ni respon', ha afirmat.

Durant la declaració institucional que el president Montilla va pronunciar el divendres des del Palau de la Generalitat també va afirmar que havia arribat el moment d'obrir una nova etapa i que, per tant, la renovació era 'inexcusable'. En una breu declaració, Montilla va dir també, 'amb tot el respecte institucional', havia arribat el moment de dir que 'ni Catalunya ni Espanya han de suportar una nova fase de desgast i descrèdit d'una de les institucions més rellevants del nostre sistema polític', en referència al Tribunal Constitucional.

El divendres els magistrats de l'alt tribunal van rebutjar la darrera ponència de la sentència de l'Estatut redactada per la magistrada Elisa Pérez Vera, que va renunciar a seguir al capdavant de la ponència. El Tribunal Constitucional ha nomenat ja un nou ponent, el vicepresident de l'alt tribunal, Guillermo Jiménez, del sector conservador. Això obliga a iniciar novament tot el procés judicial tres anys i mig després que el PP presentés el recurs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Manel fletxa BARCELONA
18 d'abril de 2010, 21.06 h

Tots els països tene els seus traïdors. A Catalunya es diuen E (abans ERC) i entre ells el més gran de tots, l'únic i insuperable Quim del carre Calàbria, nomenat llepant major del Puigcercós pel mateix Vendrel.letti. Aplaudiments i genuflexions que li agraden força. Però tanquils que algú està fent la llista i amb sort per Sant Martí ja s'han celebrat les eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Quim. fletxa PPCC.
18 d'abril de 2010, 20.41 h

#9
El veritable tripartit=Convergència+unió+PP, o Convergència+unió+Psoe, segons bufi el vent, i la caverna feixistoide, ja tenen candidat fa temps, el ven-estatuts del mas que frisa per cobrar la recompensa d´ haver-se venut l´estatut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 d'abril de 2010, 15.56 h

Apa!...el tripartit ja te candidat!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
OBRIU ELS ULLS fletxa BARCELONA
18 d'abril de 2010, 14.46 h

I aquest partit de soviètics amb el Gran Dictador Montilla és al que ERC ha donat tot el poder de Catalunya i pretén tornar a fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
solidario con españa fletxa pronto catalana
18 d'abril de 2010, 14.27 h

los catalanes queremos hacer un favor a nuestros vecinos de españa,por que somos asi de solidarios: os enviamos a todos los parasitos del parlamento de catalunya, que son todos( los guardais en la recamara,por si hacen falta sustitutos en otra comunidad ) y a cambio nos devolveis los miles de millones que nos habeis quitada cada año durante 30 años,si aceptais, los 270 años restantes os los perdonamos.En caso contrario, nos veremos obligados a enviaros a todos los anticatalanes,los funciona... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
18 d'abril de 2010, 13.53 h

Ara si que veig que espanya esta acabada del tot,esta molt i molt malament que no tinguint cap ser huma amb un minim de cultura,de coneixement i de imatge per enviarel a atracar catalunya.s´han de refiar d´un cateto que les enquestes diuent que ni els espanyolistes el volent veure ,exepte si els hi paga la farra.Això es l´espanya "pura i dura" dins catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Antoni fletxa Barcelona
18 d'abril de 2010, 13.22 h

Si només hi havia un candidat, el percentatge aquest no es cap rècord. Per altre banda els militants potser pateixen el síndrome de “Adhesió indestructible” amb lo qual, no cal pensar-s'ho gaire, ja que per ells només comptaria el lloc a ocupar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vaigfort fletxa Sabadell
18 d'abril de 2010, 09.04 h

Ho sento però no m'ho crec. Com es pot voler que un "muermo" com aquest sigui president? Si no en té ni puta idea. Per mi que sí, o els han torturat, o subornat o algo ha passat aquí pq no és normal treure el 100% dels vots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
18 d'abril de 2010, 01.13 h

Wow ni dictator Franco tenia tant de suport! Impressionant ( es ironia per vosaltres espanyols ) ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 d'abril de 2010, 00.17 h

Gracies companyeros, el Führer Montilla no esperava menys de vosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.