directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió Mallorquina presenta un canvi d'imatge i aparta Munar i Nadal de la direcció del partit

Felip Puig ha assistit al congrés per mostrar el suport de CDC a la formació illenca

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Enmig del tràngol per la imputació per presumpta corrupció de diversos càrrecs del partit, Unió Mallorquina (UM) ha presentat un canvi d'imatge corporativa i ha renovat la direcció al congrés que ha servit per reelegir Josep Melià com a president. Melià, escollit amb el 68,4% dels vots, ha manifestat el desig de deixar enrere la crisi política viscuda en relació a la corrupció. De fet, ni l'expresidenta d'honor, Maria Antònia Munar, ni l'exconseller de Turisme i expresident de la formació, Miquel Nadal, no són entre els 19 membres de la nova executiva. Unió Mallorquina ha comptat amb la presència del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, que ha felicitat UM per la renovació empresa.
josep melià, unió mallorquina, um, congrés
El president d'Unió Mallorquina, Josep Melià.

Comparteix
   


Etiquetes
Unió Mallorquina ha donat inici a una nova etapa, un període que volen que estigui marcat per fer una 'oposició responsable' i deixar de ser un partit 'frontissa', com ha succeït durant els darrers anys. 267 vots han estat els que ha obtingut el president d'Unió Mallorquina, Josep Melià, cosa que representa un 68,4% del total. Han presentat també la nova executiva del partit, que està formada per dinou persones, de les quals només repeteixen quatre persones de l'anterior etapa. No hi són presents cares com Maria Antònia Munar, la que ha estat presidenta d'honor del partit, ni Miquel Nadal, el qui fou conseller de turisme durant aquesta legislatura.

UM ha presentat també la seva nova imatge corporativa i ha comptat amb un convidat especial. Es tracta del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, el qual ha felicitat UM per la renovació que han dut a terme i ha manifestat que els amics (en referència a CDC) estan per ajudar per aconseguir els objectius. Puig ha recordat a Unió Mallorquina, i també als d'Unió Menorquina, que 'sou, som necessaris'.

Per la seva part, Josep Melià ha manifestat el desig de ser el partit de la 'gent normal' , de lluitar per fer prosperar el país, i de mantenir i cohesionar la 'identitat del país'. Ha recordat que no volen ser la 'comparsa' ni del Partit Popular ni del Partit Socialista. Melià ha dit que UM té 'una banda, una colla i una música pròpia', i ha defensat el seu projecte polític autònom. El president d'UM ha explicat que tenen la intenció de fer una oposició responsable i ha informat que en aquest 12è congrés s'han revisat les tendències que potser han fallat en un passat, en referència als casos de presumpta corrupció que afecten la seva formació, com per exemple, els clientelismes.

Escridassats els representants del PSIB

A l'acte de cloenda, hi han estat presents personalitats del PSIB, que han estat rebut amb crits de rebuig, com la presidenta del consell de Mallorca, Francina Armengol, i la secretària d'organització del PSIB, Rosamaria Alberdi, la qual considera que amb el nou projecte que enceta UM hi haurà molts punts de trobada amb el PSIB. També hi han estat presents membres del PP, com el portaveu parlamentari, Francesc Fiol, i el vicesecretari general, Miquel Ramis, el qual ha valorat positivament la renovació, i ha celebrat la voluntat de tancar etapes per part de Melià.

Quatre càrrecs que repeteixen a l'Executiva

Els quatre polítics que tornen a formar part de l'executiva són Josep Melià, com a president, Joan Monjo com a secretari general, Catalina Julve com a portaveu, i Joan Cerdà. La nova Executiva estarà integrada també per Maties Baró, Isabel Alemany, Joan Ribot i Joan Carles Verd.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.