directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas afirma que Montilla només pot tornar a ser president si hi ha un tercer tripartit

Retreu al PP i al PSOE que mantinguin al TC espanyol membres amb el càrrec caducat

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que José Montilla només podrà tornar a ser president de la Generalitat si es torna a reeditar el tripartit. Mas recorda que el poble de Catalunya 'té dret a canviar' el mateix dia que el PSC proclamava oficialment la candidatura de Montilla a les properes eleccions. El líder de CiU ha retret al PP i al PSOE que des del Parlament espanyol es mantinguin al Tribunal Constitucional espanyol (TC) membres que tenen el càrrec caducat. Així mateix ha denunciat que aquest organisme fa una 'actuació penosa' davant de la qual 'el surrealisme de Dalí es queda curt'.
artur mas, ciu, convergència, senyera
El president de CiU, Artur Mas.

Comparteix
   


Etiquetes
El president de CiU, Artur Mas,  Mas ha fet aquestes declaracions des de Figueres, en un acte de precampanya on també ha intervingut el candidat de CiU a les comarques gironines, Santi Vila. Aquest ha reivindicat el paper del territori, que 'ha de ser un actiu i no una càrrega'. Quant a les reivindicacions nacionalistes, Vila ha demanat un 'patriotisme radical' però 'alineat amb els problemes de la gent'.

Mas ha emfatitzat que 'si ja és inadmissible' que el Tribunal Constitucional espanyol retoqui l'Estatut, que és la voluntat del poble català expressada a les urnes, més ho és que ho faci un tribunal 'esquerdat internament', 'desprestigiat' i 'caducat'. Per això, el president de CiU ha destacat que el PP i el PSOE tenen 'responsabilitat directe' ja que són ells els que nomenen els membres del TC, i a més, ha remarcat que 'ara no poden mirar cap a un altre costat'.

D'altra banda, el líder de CiU ha fet referència a l'acte de proclamació com a candidat a president de la Generalitat de José Montilla, que se celebra aquest dissabte a Girona, i ha alertat que Montilla només pot repetir com a president si és amb un nou tripartit. Davant d'aquesta 'amenaça', Mas ha recordat que el poble de Catalunya 'té dret a canviar' i a tenir un nou Govern de la Generalitat amb projectes.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Manel fletxa BARCELONA
18 d'abril de 2010, 21.29 h

#30 ETS UN CRIO


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Quim. fletxa PPCC.
18 d'abril de 2010, 21.06 h

#29
sI, MOLT BABAUS. HO HAS DIT TU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Pere fletxa Calella
18 d'abril de 2010, 20.57 h

#28 Sempre serà millor Mas que en Montilla, mal que us pesi. I en Laporta no serà un satel.lit com ERC jque a ho és per sempre més del PSC. A més el que no pots evitar és que la gent que som tan babaus provem una nova opció deprés de la profunda decepció que ens ha produït ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Quim. fletxa PPCC.
18 d'abril de 2010, 20.22 h

#27
o sigui que segons tu, Laporta i Carretero si són bons minyons s´ha de convertir en satèl·lits de Ciu, tanta dissidència i corrent crític per acabar sumant amb els regionalistes de segona. Esclar que Carretero i Laporta (si és que es presenta) faran que Ciu declari la Independència de Catalunya unilateral ment. Hahahahahahahahaha. Seguiu somiant que això ja és somiar, somiar truites!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Pere fletxa Calella
18 d'abril de 2010, 20.00 h

#25 No hi ha res a parlar amb ERC pel mig. Ja ens ha traït dues vegades quan ha pogut forçar a la CIU més dèbil de la història perquè fes un pas endavant i amb ella 1000000 de catalans. Pensa que quan es fa un pas endavant costa molt fer un enrera perquè perds el suport de la teva gent. És el que li està passant a ERC. Ara és el torn de RCAT i Laporta. In ERC a la cadireta de pensar i a renovar la seva direcció amb gent nova i creïble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Quim. fletxa PPCC.
18 d'abril de 2010, 19.55 h

#24
Hahahahahahahahahahahaha
Llàstima que estiguis emborratxada d´odi i de prejudicis que no et deixen veure més enllà dels teus propis nassos. A mí no m´agrada el montilla perquè no és independentista i no pel seu origen i encara m´agrada menys el mas per no ser independentista i per ser un venut hipòcrita que es va carregar en dues hores el treball d´altres que durant dos anys van treballar per un estatut que ens obria la porta a la plena sobirania i posava fi a l´espoli fiscal.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Raimon fletxa blanes, la selva. Catalunya
18 d'abril de 2010, 19.52 h

Ni en Mas , ni en Montilla. el primer per serun caganer, i l´altre, per ser un ecspañol. esperem i veurem quie se presenta, i quina serna les propostes que ens faran per la independencia, a les hores podrem parlar


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Montse fletxa Barcelona
18 d'abril de 2010, 19.31 h

#22 El que faltava. Ja sabem que tu t'estimes més el Montilla que el Mas posat a fer pactes. És el que diferencia un català d'un que diu que ho és però ven el país al poder español. TOT l'aparell socialista i les seves emprese manen actualment a Catalunya gràcies a ERC. Amb Pujol al menys eren gent catalan. I sí hi ha força diferencia. Perquè amb els de CIU es pot arribar a acords ja que el 70% dels seus votants són calrament sobiranistes. Cosa que no passa amb els sociates. I pel ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Francesc fletxa Lloret de Mar (La Selva)
18 d'abril de 2010, 19.31 h

Aquest QUIM es dels meus!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Quim. fletxa PPCC.
18 d'abril de 2010, 19.23 h

#17
Doncs jo no estic d´acord, va ser el mas i no el montilla el que va anar a madrid a vendre´s l´estatut, o no?. Per molt que us volgueu disfressar de Laportistes o reagrupats sou més ultraconvergents i unionistes que la mare que us va matricular. Se us veu el llautó d´una hora lluny i a més sou uns babaus que encara teniu la barra de dir que Ciu és un partit nacionalista català. Tant Carregar contra Erc i tant comprensius amb els regionalistes de segona quan Ciu ha pactat i pact... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.