directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera aposta per una declaració del Parlament demanant la renovació del TC

Creu que 'ja no té legitimitat' i que 'no és l'hora' d'un sisè intent

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, s'ha mostrat partidari de que el Parlament es pronunciï per 'demanar la renovació' del Tribunal Constitucional espanyol, ja que creu que 'és el millor marc per a fer-ho'. Herrera ha demanat una 'declaració unitària' i 'solemne' per part de totes les forces polítiques catalanes i que des del Parlament 'es digui que el TC ha de canviar'. Segons el secretari general d'ICV, el TC 'ja no té legitimitat ni autoritat' i que 'no és l'hora per un sisè intent'. El dirigent ecosocialista ha fet aquestes declaracions després que aquest divendres es donés a conèixer que, de nou, no hi havia sentència sobre l'Estatut.

jordi miralles, euia, joan herrera, icv, iniciativa
El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera.

Comparteix
   


Etiquetes
A més, Herrera ha expressat que 'no és un problema només dels catalans' sinó també de 'l'Estat i de tots aquells que estan a l'Estat'. Per a Herrera, el problema hi és per la 'irresponsabilitat' del PP i per l''ús electoral' que fa 'dels atacs a Catalunya' i també per la 'incapacitat del Congrés i del Senat per renovar els membres del TC'.

El secretari general d'ICV també ha demanat al PSC que 'forci la màquina per renovar els membres del TC' i perquè 'acabi coincidint també a Madrid amb el sentit comú' que és 'la renovació del TC'.

En el mateix sentit s'ha expressat el coordinador general d'EUIA, Jordi Miralles, que ha afirmat que si els magistrats 'tenen una mica de dignitat haurien de dimitir'. Si no ho fan, segons Miralles, 'aquells que tinguin responsabilitats, especialment el PSC i el PP, han de tenir la decisió que els pugui comportar una renovació'.

'La legitimitat del TC és inexistent'

Respecte el nomenament del nou ponent en la sentència sobre l'Estatut, el conservador Guillermo Jiménez, Herrera ha expressat que 'la dificultat no és que hi hagi un nou ponent conservador sinó que la legitimitat del constitucional està tocada i ara mateix és inexistent'.

Segons Herrera, ara el TC 'intenta fer un nou intent per legitimar-se', però 'és l'hora que el país i el conjunt de forces polítiques catalanes i també a nivell estatal diguem que aquests magistrats ja no tenen legitimitat'. Per a Herrera, 'no és hora d'un nou intent' sinó que 'els magistrats siguin renovats i un nou TC dicti sentència'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 d'abril de 2010, 15.59 h

El que cal no és perdre el temps en coses impossibles. Cal centrar-se amb el que podem fer des d'aquí i no es fa, i el que cal fer és que el govern o el Parlament, que son els ùnics amb potestat de fer-ho recusin a TOTS els membres del T. Constitucional i es deixin de fer proclames al vent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.