directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas negociarà els pressupostos amb ERC

Sense majoria absoluta, un cop tancada la porta al PPC i amb la impossibilitat de fer-ho amb el PSC, a no ser que Mas prenunciï al sobiranisme, ERC serà la única alternativa

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La majoria absoluta que reclama Mas cada cop està més lluny, tal i com reflecteixen les enquestes, que a més, assenyalen que la gent prefereix una majoria plural amb dos terços del Parlament pel dret a decidir, que són la garantia que el procés tiri endavant i són molts els que consideren que si Mas està decidit a construir un nou estat necessitarà el suport d'altres formacions polítiques que estiguin per la feina. En declaracions a TV3, Mas ha deixat clar que no pactarà els pressupostos amb el PPC i en preguntar-li si serà més fàcil tenir suports per declarar la independència o aprovar els pressupostos, Mas ha dit que "espera poder fer les dues coses", perquè no pot deixar de governar el dia a dia.

Comparteix
   


Etiquetes
Per molts, la majoria absoluta que reclama CiU perjudicaria el procés endegat a partir de la manifestació del #11S2012.
 
Mas ha admès que serà difícil assolir els 68 diputats i que reclama "una majoria excepcional", i ha reiterat que si surt afeblit del 25-N, si perd escons, el procés de la consulta quedarà "tocat". En tot cas, ha garantit que ho tirarà endavant encara que obtingui el mateix resultat, però alhora ha demanat suport, "perquè a ningú se'l pot exigir que faci exactament el mateix sense força". CiU ara té 62 escons i les enquestes fins ara pronostiquen que quedarà lluny dels 68 escons, d’aquí el canvi d’estratègia de la federació preocupada per una ERC molt més solida del que pensaven i amb un candidat, Oriol Junqueras, que en una majoria d’enquestes supera en valoració al mateix Artur Mas.
 
Si Mas estigués decidit a construir un nou estat català no menysprearia el suport d'altres formacions polítiques, recorda Junqueras

Junqueras ha estat crític amb els últims missatges del candidat de CiU, Artur Mas, en què ha estat demanant la majoria absoluta per assegurar que la consulta sobre el futur de Catalunya es pugui acabar realitzant. Per al líder republicà, aquestes paraules només confirmen l'interès partidista de Mas en les eleccions del 25-N. "La diferència és que ERC diu que faci el resultat que faci el posarà al servei del país, i CiU diu que si no fa el resultat que ella vol no farà que el país avanci", ha lamentat abans de preguntar-se: "segur que qui parla en aquests termes mereix la nostra confiança?".

Junqueras ha posat en dubte les intencions de Mas perquè, en cas que estigués decidit a construir un nou estat català no menysprearia el suport d'altres formacions polítiques. "Potser és perquè no vol que el país avanci", ha sentenciat.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
PereelDigne fletxa Granollers
22 de novembre de 2012, 02.27 h

#7 Hi ha comparacions que si no fessin riure les podríem considerar patètiques. Però què es pot esperar d'un militant de la cursa antiERC!

Jordi, el dia 25 mira el resultats i veuràs qui està més a prop de la desaparició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
PereelDigne fletxa Granollers
22 de novembre de 2012, 02.20 h

Ho veieu perquè és important que ERC sigui la segona força. I també entendreu que ara Mas haurà de fer concessions de caire sobiranista/independentista per aconseguir la seva aprovació en un sentit totalment oposat als pactes amb el PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
PEPO fletxa Terrassa
21 de novembre de 2012, 11.50 h

Els pressupostos, només es poden fer, repeteixo, només es poden fer si frenem en sec perquè no vagi a España ni un euro, o sigui que tots els impostos que paguin empreses i particulars a Catalunya, vagin a parar al compte de l´Agència Tributària de Catalunya. De no ser així no podem fer els pressupostos del darrer Govern de la Generalitat, abans d´anar a la República de Catalunya. Difícil, molt, però no impossible. A tot aquell que pagui a la Hacienda Española, se li retornaran din... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
mario fletxa barna
21 de novembre de 2012, 10.31 h

#7 JORDI passa't a CATALUNYA deixa VALÈNCIA que també s'ensorrarà amb españa.
Viuràs molt millor i no hauràs de fer comentaris en contra del teu país ni de ca`p altre.
AU! a votar si pots per el nostre PAÍS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Lluís fletxa Barcelona
21 de novembre de 2012, 07.43 h

El vot d'ERC als presupostos dependrà del nombre de conselleries o direccions generals que li prometi CiU en el proper govern de la Generalitat. El meu vot per SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Catalonia: fletxa Europe's Next Country?
20 de novembre de 2012, 23.23 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video gravat per dos nois dels Estats Units ells mateixos aprofiten la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 per explicar en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Marc fletxa BCN
20 de novembre de 2012, 21.13 h

Artur Mas potser es va fixar un llistó massa alt en aquestes eleccions amb els 68 diputats. Potser només hauria d'haver dit: "aquest cop CiU es presentarà a les eleccions amb l'objectiu de consultar el poble català sobre la independència. I si torno a guanyar les eleccions ho faré".

Perquè ara, com que ha parlat de la majoria absoluta, i després del 12 de setembre es veia molt probable perquè tots ens vam emocionar amb el president, si no aconsegueix la majoria absoluta corre el risc ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi-80 fletxa València
20 de novembre de 2012, 18.38 h

#14 El problema no va ser fer un Estatut amb el PSC, sinó de dubtar què votar davant l'Estatut "cepillat". I tot i això, vaig donar suport a ERC. Però el seguidisme i dretanisme d'ERC junqueril ha passat els límits. I tenint alternatives amb cara i ulls com la CUP, d'esquerres i de Països Catalans, els que posem el país per damunt del partit tenim clar el nostre suport. L'actitud d'ERC cap a la CUP és igual que la de CiU cap a ERC als 90, paternalista, però en realitat amaga la por.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi-80 fletxa València
20 de novembre de 2012, 18.28 h

#13 Però sigues sincer, el problema es que critique CiU, i el seguidisme que fa ERC de CiU. Vosaltres voleu llepar-li el cul a la vostra burgesia autonomista, mentre al Pais Valencià la combatem. El problema no és ERC, sinó CiU i el seguidisme de Junqueras, i això a molts reaccionaris vos molesta que es critique. Els de l'ERC junqueril voleu ser convergents de grans. Eixe és el vostre problema. Nosaltres volem acabar amb CiU, perquè amb ells no hi ha independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pep de Rubí fletxa Vallès Occidental
20 de novembre de 2012, 18.15 h

Jordi80 : per alguns, ERC sempre es fa l'harakiri : si dona suport al psc per fer un nou estatut malament i si dona suport a cyu per assolir l'estat propi pitjor ?? En Junqueras és un home d'esquerres i la gent d'ERc igual. Diuen cada dia que si a en mas per l'estat propi, no a cyu per les retallades socials. Puc entendre que tinguis algun problema amb ERC però tampoc cal ser tan monotemàtic xiquet, t'afones tu solet i et repeteixes més que l'all-i-pebre...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.