directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras, història fins a la sopa

El candidat d'ERC ha fet una classe d'història als periodistes en el bus de campanya que els ha portat fins a Vic i ha participat en la porra electoral

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

Vic (ACN)- Barcelona-Vic amb Oriol Junqueras. El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat ha escollit aquest trajecte per compartir viatge amb la premsa en el bus de campanya que l'ha estat seguint des del 9 de novembre. Durant bona part dels 70 quilòmetres, Junqueras s'ha oblidat de la campanya i ha adoptat el mode 'professor d'història'. Per exemple, de la Guerra de Successió i de com l'arxiduc d'Àustria va pressionar el Papa perquè reconegués Carles III com a rei d'Espanya. I quan pensava que els periodistes el lliurarien de comentar l'actualitat política ha arribat el moment de la porra electoral...secreta. Junqueras només ha volgut fer públic el lloc que creu que ocuparà Esquerra al Parlament.
 



Comparteix
   


Etiquetes
Cap a la segona força amb força

"ERC serà segona força el dia 25", ha comentat poc després de col·locar l'últim escó que li ballava de la porra electoral. Per sobre, doncs, de PSC i PPC amb els quals les enquestes donen un frec a frec en nombre d'escons per esdevenir la segona força al Parlament. La capacitat de predicció de Junqueras serà avaluada el dia 25 a la nit quan, en teoria, CiU no haurà aconseguit la majoria absoluta.

"Fa 3 anys no se m'hauria passat pel cap que estigués fent campanya com a candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat", ha assegurat. Des del 2009, quan l'exsecretari general del partit, Joan Ridao, li va oferir la possibilitat d'encapçalar la candidatura d'Esquerra a les eleccions europees, la seva carrera política s'ha accelerat. Fa un any i mig que és alcalde de Sant Vicenç dels Horts i a partir del desembre serà diputat al Parlament. "I continuaré sent alcalde", s'ha afanyat en recordar.

Junqueras s'ha mostrat molt proper amb la premsa durant tota la campanya i el viatge en bus no ha estat diferent, tot i que s'ha afanyat en comunicar que pel trajecte de tornada s'estimava més no tornar a pujar al 'Junquibus', el nom amb què els periodistes coneixen el vehicle.

Els Arxius Secrets del Vaticà

L'experiència docent del candidat republicà ha sortit a la llum des del primer minut. Un cop s'ha fet les fotografies protocol·làries, Junqueras ha començat a rebre preguntes i ràpidament ha activat el mode 'profe universitari'. De fet, fins fa dues setmanes encara donava classes a la Universitat Autònoma de Barcelona.

No li ha costat doncs explicar, per exemple, com va poder accedir als Arxius Secrets del Vaticà, gràcies a la intermediació del teòleg Miquel Batllori. Junqueras va aconseguir una carta de recomanació per part de Batllori després d'una trobada amb ell i aquella carta li va obrir les portes de l'Arxiu més gran del món. Per cert, una carta que Junqueras mai va arribar a llegir perquè un cop lliurada als guàrdies de la porta de Santa Anna, la va canviar pel permís de pomeriggio, és a dir, permís per accedir a l'Arxiu a les tardes.

Allà, Junqueras es va centrar en estudiar les relacions entre el Vaticà i els regnes europeus durant la guerra de successió espanyola, que va acabar amb la derrota dels catalans el 1714 i amb la pèrdua de les institucions pròpies de Catalunya. Allà, Junqueras va llegir com l'arxiduc d'Àustria va pressionar repetidament (fins i tot desquarterant soldats vaticans i assetjant Roma) perquè el Papa de l'època reconegués a Carles III com a rei d'Espanya.

Tot i les hores que s'hi va passar a la sala de lectura dels arxius secrets, Junqueras va decidir canviar l'objecte d'estudi de la seva tesi (que s'havia de centrar en la guerra de successió) i es va centrar en el pensament econòmic modern.

Arribats a Vic i després de poc més d'una hora de trajecte, Junqueras ha baixat del bus, s'ha reunit amb "la seva gent" i ha esperat que arribés l'hora d'un nou míting, el dissetè d'una campanya que assegura que se li està fent curta.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
21 de novembre de 2012, 13.30 h

http://www.youtube.com/watch?v=NGgWYozseDI&feature=plcp

Segon vídeo d'en Sharif: 'Els catalans no tenen un exèrcit, tenen el poder del seu vot'


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Maria fletxa Montsia
21 de novembre de 2012, 12.42 h

# 5 Joan, que no sap quin comentari fer que ha de insultar, es patètic. Cadascú te la cara i el cos que te i el que importa es el cap, el coneixement i la persona, el sr Junqueras es una persona molt intel·ligentment, competent i que sap molt be el que vol i que interessa a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
21 de novembre de 2012, 11.50 h

#9Els nazionalistes espanyols no n'entenen de democràcia i justícia,els que només busquen que el poble decideixi si.

Que tal la "documentació"que trobeu a les paperes,PPalurdo?encara no heu trobat l'informe "policial" que fou en Màs qui afusella en Primo de Ribera?Si vols amb el word t'en faig un de ben maco.De rès a disposar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa CATALUNYA
21 de novembre de 2012, 11.46 h

#5 Si,a tirar-te cacahuets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de novembre de 2012, 11.21 h

#10 Hòstia, què fort! Tros de carn amb potes!!! Juà juà juà juà juà...què bo!!! Mai havia escoltat aquesta descripció. Ben segur, el món n'és ple...Hòstia, que ben trobat. Un altre sinònim, suposo: tros de lluç? O tros de carn amb ulls? Juà juà juà


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
21 de novembre de 2012, 11.18 h

#10 Ei, Pepo, que els dies que no hi pots nar tu, la hi acompanyo jo ;-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
21 de novembre de 2012, 11.15 h

#5 Aquest comentari és execrable i fa ferum, com el que traspues. Quina credibilitat pot tenir un subjecte que avalua la feina d'una persona a partir de la seva descripció física? Encara estem amb aquestes, evolucionat Joan? Hem arribat a l'actual akelarre criminal, et recordo, amb persones tan innsss, fashion victims, tan fisnes, tan entratjades i amb la per favor sempiterna corbateta...
Evolucionat Joan: no compartim amb tu que la política no pugui estar a l'abast de persones q no complei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
PEPO fletxa Terrassa
21 de novembre de 2012, 11.10 h

#5

Sí, sí, jo acompanyo a l´Oriol Junqueras cada vegada que va al Zoo, per tal de donar-li la seva ració de menjar a les serps, on per cert hi veiem sempre a tota la teva família i ens donen records per a tu, troç de carn amb potes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 de novembre de 2012, 10.23 h

#8

Nunca te he visto decir lo mismo cuando , como es habitual la ofendida es Alicia Sanchez camachoo cuando se hace una seleccion por el redactor de las fotos mas ridiculas de algun politico de derecha?

Ah, es que la democracia y la justicia es solo para los NAZIonalistas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 30
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jaume fletxa Caldes
21 de novembre de 2012, 10.15 h

#5 Sene arguments per a rebatre, només queda l'insult i la mala educació. Si segons tu en Junqueras ha de tornar al Zoo pel seu aspecte, pel que tu dius, tu hauríes de tornar a les coves. Cromanyón!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.