directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP vol forçar una sentència de l’Estatut abans de dos mesos

Els conservadors espanyols necessiten un bon marge de temps fins a les eleccions espanyoles per intentar refer les relacions amb CiU

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El Partit Popular pressionarà els seus magistrats afins al Tribunal Constitucional per tal que abans de dos mesos facin possible la sentència definitiva sobre l’Estatut. D’aquesta manera buscarien aconseguir un doble objectiu: poder afirmar genèricament que l’Estatut és inconstitucional -ni que només sigui en articles concrets- i tenir dos anys pel mig per llimar les diferències amb CiU, una formació que els conservadors espanyols són conscients que poden necessitar per tornar a la Moncloa el 2012. Segons ha pogut saber directe!cat, al PP són conscients que mentre no hi hagi sentència la federació nacionalista els hi seguirà exigint per a qualsevol tipus d’acord que retirin el recurs d’inconstitucionalitat contra el text. El populars interpreten que el comptador es posarà a zero després de la sentència del TC.
tribunal constitucional tc
Comparteix
   


Etiquetes
A tot això fet s’hi afegeix el delicat estat de salut de Javier Delgado, un dels integrants del sector més contrari a l’Estatut fet que, en cas de causar baixa, faria perdre un vot més al bàndol conservador després de la defunció el 2008 del magistrat ultra Roberto García Calvo.

El responsable de redactar el nou text, el conservador moderat Guillermo Jiménez, podria agafar de base la votació del passat divendres i afegir-hi alguns preceptes més a retallar. D’aquesta manera el bàndol progressista i especialment Manuel Aragón -l’home que amb el seu vot pot decantar la balança- ho tindria difícil per votar-hi en contra ja que els magistrats afins al PP argumentarien que la base és similar a la de la cinquè esborrany, el rebutjat el passat divendres.

Segons s’ha conegut aquest cap de setmana, la votació de divendres incloïa retallades en 15 articles i disposicions entre ells algun que podria esquarterar la immersió lingüística a les escoles, la bilateralitat, el finançament o el blindatge competencial. Des de Madrid asseguren que la votada divendres era la sentència menys dolenta a què pot aspirar l’Estatut.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
19 d'abril de 2010, 19.25 h

Suposo que estan de conya els del PP.

CiU no pactará res amb aquesta merda espanyolista i si ho fessin perdrien la meitat dels vots cap a Reagrupament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Carles Rocamora fletxa Sant Just Desvern
19 d'abril de 2010, 15.26 h

Quina notícia! El dissabte passat es publicava en TOTS els mitjans de comunicació que la nova ponència estarà a punt d'aqui 15 dies i es votarà abans del final de maig. Es curiòs que alguns no s'han donat compte fins avui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pere fletxa Calella
19 d'abril de 2010, 13.44 h

Que es fotin l'Estutet al cul. A prendr pel sac España i els seus polítics. Ara toca fer la Constitució Catalana. Al novembre CIU i RCAT tindran majoria absoluta. Si ERC i algun disident d'altres partits s'hi volen afegir endavant i sinó tothom haurà quedat retratat. I a la propera TOTS els independentistes junts fins al darrer alè.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
els UNIONISTES de fletxa CiU i PSC son el CÀNCER DE CATALUNYA
19 d'abril de 2010, 10.33 h

El PSC i CiU, no ho permetran mai. Ja els hi va be la situació actual. Per això conten amb el seu aliat PSOE i IU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 33
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
19 d'abril de 2010, 09.13 h

Si CiU i la sociovergència funcional torna, ens podríem trobar amb un escenari surrealista: CiU estaria a favor de la llei de consultes, ja que no li faria falta la falsa verborrea d'oposició (això sí, la guardaria al calaix i no la faria servir), i PSC hi estaria en contra, ja que no tindria la pressió d'ERC i d'estar al govern. Aquest escenari seria surrealista, però és que la sociovergència en sí és surrealista. Si no hi ha sociovergència, els seus 2 elements muten i s'espavilen, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
19 d'abril de 2010, 09.07 h

Compte, que anem cap a una involució nacional forta si CiU és fa amb la "seua" cadira del "seu" virreinat una altra vegada. Tornarem a la sociovergència, amb una CiU de peix al cove regionalista i un PSC a l'oposició que ni de conya signaria pel 50% de català als cinemes o per la llei de consultes, per exemple. I, a més, amb uns acords Generalitat-Estat, ja siga amb PP o PSOE, que tornaran als temps més genuflexos del pujolisme. Els sectaris d'ara trobaran a faltar ERC al govern.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 29
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
19 d'abril de 2010, 08.27 h

Quan Ciu va pactar amb el pp a Catalunya tenia majoria i podia haver pastac amb Erc però és va estimar fer-ho amb els feixistes del pp. D´això els que tenen la memòria selectiva no se´n recorden. Colla d´hipòcrites!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Votant de CIU fletxa fart de CIU
19 d'abril de 2010, 08.14 h

Amb CiU mai s'ha vist ni un director general, ni un conseller i molt menys un President de la Generalitat del PP, perquè ja estavem nosaltres A canvi amb els nostres vots i molt orgullosos..vam fer president espanyol al PP de Jose Maria Aznar i al P$OE de Felipe Gonzalez, el GAL, el Roldan...a diferencia del que esta passant ara amb ERC que cada cop més gent està favor d´un país lliure amb una justicia forta en una europa unida. Deixeu de mirar que fan a Madrid i mirem que fem nosaltres (p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 29
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 d'abril de 2010, 07.07 h

Amb CiU mai s'ha vist ni un director general, ni un conseller i molt menys un President de la Generalitat del PP o del P$OE...a diferencia del que esta passant amb ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 37   votar negatiu 55
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.