directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

López Tena diu que l'ONU i la UE "hauran de vigilar que el cens no sigui manipulat per Espanya" en un futur referèndum

El candidat de SI recorda que l'estat espanyol "ha posat tots els obstacles" perquè els catalans residents a l'estranger puguin votar

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha assegurat que quan els convoqui un referèndum d'autodeterminació a Catalunya caldrà demanar a Nacions Unides i la Unió Europea que "vigilin que el cens no sigui manipulat per Espanya" com "ja va passar al Quebec". López Tena ha argumentat que fins ara l'estat espanyol "ha posat tots els obstacles" perquè els catalans residents a l'estranger -molts dels quals voten partits catalanistes- no puguin votar i de fet només han pogut exercir el seu dret a vot un 10% dels 155.000 electors absents cridats a les urnes És per això que el candidat de SI no es refia del que seria capaç de fer l'Estat en cas d'un referèndum.

Comparteix
   

El col·lectiu dels electors absents sol tenir alts percentatges de vot a partits catalanistes, ha recordat López Tena en un esmorzar col·loqui organitzat pel Fòrum Primera Plana. És per això que ha insistit que les traves que han impedit votar 140.000 catalans responen a una "política deliberada" que "arriba a tot arreu del món". 

Davant d'aquest precedent, el cap de llista de SI adverteix que caldrà "vigilar que les trampes que va fer el Canadà no les faci Espanya". López Tena ha assegurat que, abans del darrer referèndum al Quebec, la població censada a Mont-real era de 2,3 milions de persones; va passar a 4,6 quan es va fer la consulta; i després va tornar a baixar als 2,6 milions. A més, al Quebec es va veure com el Canadà "havia desviat fons públics per finançar la campanya del no a la independència", ha subratllat el candidat a la presidència de la Generalitat. 

López Tena ha reiterat que un referèndum ha de ser vinculant i ha de servir perquè el poble de Catalunya triï el seu futur: "Un referèndum no és un esplai" ni tampoc "una enquesta", ha asseverat. En un altre ordre de coses, el candidat de SI ha assegurat que, amb l'actual pressupost, "Catalunya s'assembla cada cop més a un país africà". "Rebem una despesa pública com la del Senegal, no és d'estranyar que hi hagi una emigració massiva com passa també al Senegal", ha dit.

"Eurotrash"

López Tena ha advertit que caldrà estar alerta perquè els plans d'independència de Catalunya no acabin com va acabar el pla Ibarretxe al País Basc i ha exposat que el dia 25 es veurà si el poble de Catalunya "vol la independència" o simplement desitja "manifestar-se per la independència". En el segon cas, considera el candidat de SI, seria una mostra del que als Estats Units anomenen "Eurotrash", escombraria europea basada en aquest cas en el "folklore continental europeu".

Al cap de llista independentista li sembla una "fantasia" tornar a intentar de nou un pacte amb Espanya, ja que només generarà "frustració i fracàs". A Artur Mas, li ha recriminat que durant la legislatura hagi fet una transició nacional només "en esperit", ja que va donar llum verd als pressupostos amb l'ajut del PP, així com 13 de les 15 lleis que ha aprovat el Parlament. 

Pel que fa als suposats esborranys d'informes policials publicats per 'El Mundo' que acusarien Mas, Jordi Pujol i Felip Puig, López Tena ha reiterat que tenen l'objectiu de "dissuadir CiU de fer segons quins passos" i ha reforçat la idea que SI és "mantindrà ferma quan li tremolin les cames i es trobi entre l'Espanya i la paret". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Sóm i serem fletxa Barcelona
23 de novembre de 2012, 08.59 h

Aquest López Tena és un crac. Té les coses molt clares i no està per hosties. No ens podem permetre tenir politics "tous" perque Ecspanya està demostrant la seva pitjor cara, que no és un país demòcrata i que farà tot el mal que pugui contra nosaltres. Han fotut una vaga general en mig de la nostra campanya electoral, han difamat contra el president del nostre país, amenaçat, descontrolat, mentit, manipulat, extorsionat i sabotejat. No podràn amb nosaltres, peró necessitem q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Lluís fletxa Barcelona
22 de novembre de 2012, 07.51 h

Menys mal que els més pencaires del Parlament es preocupen per un fet que cap de les altres forces ha denunciat i que pot passar. Hi ha els precedents del Quebec, concretament a Montreal on, poc abans de celebrar-se el referèndum, es va produir una misteriosa onada d'altes al padró que van fer créixer la població de la ciutat en un tres i no res; obviament, el referendum es va perdre. Però no cal patir, perque els de SI ja controlarem les noves inscripcions al registre civil.
El meu vot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Almogaver fletxa Sabadell
22 de novembre de 2012, 02.43 h

Perdoneu ha de ser es veu i no es beu. Un error el té tothom


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Almogaver fletxa Sabadell
22 de novembre de 2012, 02.40 h

Aquí es beu qui REALMENT vol la independència , quí REALMENT està pensant en com assolir la independència, els altres viuen DE la independència dels vots que dona però no PER la independència com SI.
A i EL CATALÀ ÚNICA LLENGÜA OFICIAL!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 de novembre de 2012, 00.49 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

El 25 de Novembre els catalans hem de votar tenint en compte que hi ha un bloc de partits espanyolistes PP-PsoE-C's-UPyD-PxC-Falange que neguen que els catalans tinguem dret a decidir el nostre propi destí i perjudiquen la nostra economia i un altre bloc de partits catalans CiU-ERC-ICV-SI-CUP que volen que els catalans puguem decidir el nostre futur en llibertat i acabar amb l'e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
22 de novembre de 2012, 00.07 h

#4 Ja fas tard amb el tema de esquinços anals,a les dutxes dels frenopàtics hi ha molts activitat...és clar que potser el lorazepan fa que no te n'assabentis...això o és que t'agrada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pere fletxa Terrassa
21 de novembre de 2012, 22.45 h

#7
El negret aquest no s'assabenta de la pel · lícula, si és tan solidari que comenci a denunciar les descriminacions socials i racials que hi ha al seu país, sobretot amb els negres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
21 de novembre de 2012, 21.18 h

Espanya ha de ser intervinguda per la ONU i per la UE. Ja s'ho trobaran, ja. Tot arriba a passes agegantats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de novembre de 2012, 21.06 h

M'han fotut els castelladres una vegada més. Un vot de menys per a Solidaritat. Tot i que encara em fa més por que els castelladres facin servir (el robin, per xo són lladres) el meu vot no pas donat i se'l donin a ells mateixos. D'aquella gentota miserable m'ho espero tot.

Crec que hauríem de prohibir (per traïdors) els partits que són manegats per part d'un poder estranger - estil pp, psoe, i els altres qui són contra els Catalans i els Països Catalans.

A cap país del món hom perm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
21 de novembre de 2012, 19.40 h

http://www.youtube.com/watch?v=7b9Sij2TSv4

A few days ago I got a tweet from Adina. She lives in New York and speaks Catalan. We met and talked about the oppression of the Catalan language . The more I learn about the Catalans the more their story resonates with the history of the African Americans in the USA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.