directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cuní fracassa amb el seu invent del debat a 3

Excloure Junqueras i Herrera no ha estat una bona idea, les expectatives d’en Cuní s’han frustrat només de començar, el debat a 3 ha estat un guirigall a tres i poca cosa més

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Cuní ha volgut aprofitar l’avantatge de la televisió privada, que no ha de cenyir-se als blocs electorals que sí està sotmesa la televisió pública, i ha volgut fer un cobriment de la campanya electoral a l’americana amb l’objectiu d’augmentar l’audiència, i vist el resultat, 8TV i Josep Cuní s’han equivocat. El debat de Mas, Navarro i Camacho, no ha estat  a l’alçada. Sánchez Camacho ha fet el ridícul ensenyant un full amb els números equivocats  i la xarxa ha esclatat reclamant que la líder del PP no sap sumar a 8tv i que ja va tergiversar el document en el debat de TV3. Mas s’ha trobat incòmode i sol davant dos líders polítics absents de la realitat.
 
 


Debat sense Junqueras i Herrera
Debat sense Junqueras i Herrera


No sap sumar!!!
No sap sumar!!!

Comparteix
   


Etiquetes
Guanyar el debat sense ser-hi
 
Tres dies després del debat a 7, els temes han tornat a ser els mateixos. En el bloc nacional del debat entre candidats, aquesta vegada a 8tv i amb la participació dels caps de llista de CiU, PSC i PPC. Consulta i futur a Europa han marcat la discussió, que ha tingut un moment pujat de to entre el socialista Pere Navarro i la popular Alícia Sánchez Camacho, que s'han barallat amb un to molt agre per tenir l'ús de la paraula i poder fer els seus propis acaraments amb Mas. En el debat s’ha trobat  a faltar la lucidesa de Junqueras i la radicalitat democràtica d’Herrera.

Navarro perdut en un federalisme que ni ell es creu
 
Navarro ha insistit que el PSC vol una consulta legal i acordada i s'ha mostrat convençut que Rajoy entraria en raó. "Però s'ha de posar a treballar amb reunions que duren més de dues hores", ha etzibat a Mas en referència a la trobada sobre el pacte fiscal entre els dos presidents. Però què passa si l'Estat no vol acordar la celebració d'un referèndum? Ha demanat Mas, i Navarro ha insistit que primer cal fer un informe jurídic, cosa que, segons el candidat de CiU, ja està fet. "No està fet, hi ha diverses opinions", ha respost Navarro evasiu insistint en fer una consulta "legal i acordada". "Això pot no voler dir res", s'ha queixat Mas.
 
Sánchez Camacho amb posat de monja reservant-se per demà anar a intereconomia a “escalfar” la seva clientela
 
Sánchez Camacho ha estat suau en les formes conscient que s’hi jugava molt i quan Mas ha fet una última apel·lació a la popular i l'ha reptada a permetre la celebració de la consulta i intentar convèncer els catalans que és millor quedar-se a Espanya, Camacho ha opinat que això és "enganyar", perquè Mas no pot garantir que Catalunya continuaria a la UE, però el candidat li ha replicat que "no és enganyar, sinó donar la decisió al poble i negar la veu al poble és negar la seva existència".

Camacho ha aprofitat també per carregar contra Navarro i recordar-li que ha de "controlar el seu partit", perquè després hi ha socialistes que voten a favor de la lliure autodeterminació dels pobles als ajuntaments, i s’ha sumat al líder del PSC per assegurar que Catalunya quedaria fora d'Europa, i han llegit declaracions, articles i tractats al respecte. Mas ha llegint afirmacions de fa poques hores de Durao Barroso, que segons Mas, la UE es pronunciarà quan es doni el cas, i ha insistit en assenyalar que
la decisió "haurà de ser política", perquè no existeix ni un precedent sobre el tema, i ha  posat l'exemple de la reunificació d'Alemanya. Mas ha preguntat si els europeus no buscarien una solució, per exemple, si Flandes s'independitzés de Bèlgica. Camacho i Navarro han negat aquesta hipòtesi. Camacho ha etzibat a Mas :"Vostè qui té al Parlament Europeu? Encara Duran està amb el Partit Popular Europeu, que és un grup majoritari, però vostès amb els liberals", li ha recriminat.

Mas fora de lloc
 
El candidat de CiU semblava tenir un objectiu aquest dimecres: aconseguir que la líder del PPC deixés clar que no està favor del dret a decidir, o, segons Mas, que vol "silenciar el poble". En diverses ocasions li ha preguntat i finalment Sánchez Camacho ha respost: han de votar tots els espanyols tal i com preveu la llei, i si a CiU no li agrada, ha d'aconseguir les majories per canviar les regles de joc al Congrés.

Mas ha interpretat això com una negativa, però Camacho ha insistit que igual que va fer amb el pacte fiscal al Parlament, si vol una consulta té les regles del joc democràtic, que es poden canviar al Congrés. Mas ha reptat a Camachco a convèncer els catalans que és millor seguir a Espanya

Navarro i Camacho s'enganxen

Els candidats de PSC i PPC han fet el possible per aconseguir els seus propis acaraments amb Mas, tots dos el buscaven i l'interpel·laven, fins arribar al punt de barallar-se per l'ús de la paraula. Després d'algunes vegades en què Camacho ha demanat a Navarro que la deixés parlar i que no es posés nerviós, el socialista ha saltat i li ha demanat a la presidenta del PPC que "no utilitzi un manual barat de debat, que no sigui tan frívola i sigui més seriosa".

Camacho ha insistit demanant-li que no es posés nerviós i que sigui més educat, i el moderador, Josep Cuní, ha hagut d'intervenir per prosseguir amb el debat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
josep barril fletxa montblanc
25 de novembre de 2012, 11.17 h

D'acord en que el debat de 8tv va ser un fracàs, el josep cuní no va saber moderar en absolut i fa ser una presa de pèl.
No convidar els altres candidats una falta de respecte. Em comença a cansar el protagonisme del cuní.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Pep fletxa Sant Boi
24 de novembre de 2012, 12.28 h

Portar a una entrevista una dona tant mal educada que no deixa parlar els altres,es sintoma de fracàs. La camacho sols pot anar a les tertulies de tele 5 , que alla totom parla al mateix temps i d'aquesta manera per més burrades que es diguin , ningú no les enten.Es un personatge de les patxangues de la" televisio basura"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
23 de novembre de 2012, 01.52 h

no se què us empatolleu, va ser un debat molt interessant, i no voto a cap dels tres. amb aquests articles de rabieta perdeu la meitat del prestigi que guanyeu amb els articles seriosos que teniu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
22 de novembre de 2012, 19.29 h

#26 El català és la nostra identitat. Per tant, aquells que volen menystenir-lo i arraconar-lo se'ls ha de fer la guerra, sigui ERC o CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Marc fletxa BCN
22 de novembre de 2012, 18.37 h

#26 No ho sé Lluís, tant de bo que tinguis raó i SI entri al Parlament, encara que sigui a empentes i rodolons com l'últim cop. Jo aquest cop no crec que els voti perquè aquestes eleccions són especials i em fa "il·lusió" votar el partit que probablement guanyarà... Vaig votar SI el 2010, però aquest cop, per primer cop a la vida, vull que el partit que jo voti sigui el que guanya les eleccions. I que l'Artur Mas aconsegueixi que el meu país sigui un país del món amb el mateix nive... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Lluís fletxa Barcelona
22 de novembre de 2012, 14.16 h

#6 Marc, no et refiis de els enquestes. Les enquestes estan fetes per marcar la tendència a la gent per votar aquell que interessa al que encomana l'enquesta. Quan els resultats de les enquestes han estat indèntics als resultats de l'elecció és, simplement, perque la gent ha votat allò que deien les enquestes; ras i curt. Amb uns sondeigs que, a voltes, no arriben ni a 1000 persones preguntades, tu creus que hi ha manera d'encertar res? Sincerament, no us deixeu enredar pels que us diu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
22 de novembre de 2012, 13.45 h

Al Directe.cat cada vegada esteu pitjor. Hauríeu preferit un debat a4 amb erc? Llavors hagués estat un èxit... L'enquesta que teniu a la dreta de la pàgina principal on amagueu vilment a en Tena demostra que sou tan malvats com la resta... Suposo que hI ha gent que us consulta pq llegeix el que vol llegir, però si el que busques es imparcialitat no sou el referent...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
22 de novembre de 2012, 13.07 h

#22 Va per mi aquest comentari ??. Ho pregunto perquè jo no he parlat en absolut dels cara a cara. En canvi sí que puc dir que el boicot mediàtic a SI, és descarat, arribant fins i tot a la manipulació de les enquestes, cosa que no poden pas dir els d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
22 de novembre de 2012, 12.36 h

#8 quina curiositat que feia la sanchez-camacho al port de Blanes, pescador?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
marta fletxa Girona
22 de novembre de 2012, 12.35 h

#13 Et recordo que SI - Tena va tenir un cara cara a 8tv amb Ciudadanos. Als d' ERC el boicot a sigut descarat a Can Cuní. Tots sabem perque.
Ahir el debat tenia de ser amb totes les forces que actualment hi han al Parlament peró aixó no s'ha fet aixís i tots sabem perque. CyU necessitarà d'ERC, es imprescindible que aixó sigui aixís.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.