directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Prat reprèn l'activitat i manté el 75% dels vols programats

Dels 850 vols previstos per aquest dilluns se n'han cancel·lat 200

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La normalitat comença a visualitzar-se a El Prat després que aquest diumenge l'Aeroport es mantingués tancat fins a les 8 del vespre arran el núvol de cendra volcànica. Les primeres cues de passatgers es formaven a la Terminal 1 des de primera hora del matí d'aquest dilluns, malgrat que la majoria d'aeroports del nord d'Europa romanen tancats i els panells d'informació mostraven encara molts vols cancel·lats. Alguns passatgers feien cua per obtenir informació i reclamaven a les companyies alternatives per poder arribar a les seves destinacions. Dels 850 vols previstos aquest dilluns a El Prat, 200 han estat cancel·lats. El gabinet de crisi de l'Aeroport té previst reunir-se a les 9.30h d'aquest matí.
aeroport prat barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Està previst que al llarg d'aquest dilluns es vagin reobrint progressivament la majoria d'aeroports europeus i s'espera que almenys la meitat dels vols programats per aquest dilluns no s'hagin de cancel·lar. Per als passatgers atrapats a El Prat, algunes companyies estan oferint alternatives, com és el cas de Lufthansa.

Maria Barranco, coordinadora d'un grup d'estudiants alemanyes de Mainz, ha explicat a l'ACN que havien de 'volar amb Lufthansa ahir a les 11:00 i escaig', però que aquest dilluns l'aerolínia els ha dit que poden viatjar en autocar i sortiran aquesta nit cap a Frankfurt. Els espera un trajecte de 16 hores. 'Lufthansa és una de les companyies que està oferint alguna alternativa per a sortir d'aquest lloc en el que estem atrapats', ha dit Barranco. 'Les notícies són molt confuses', hi ha afegit, tot i que ha reconegut que en el seu cas tenen 'una situació molt favorable, dins de tot'.

Menys afortunada és Elena Haviuk, d'Ucraïna, que va venir a Barcelona per realitzar un concert de piano i des de dissabte està atrapada a l'Aeroport d'El Prat. Havia de volar a Viena i d'allà a Kiev aquest dissabte també amb Lufthansa. 'No puc anar a casa', ha lamentat Haviuk. 'Cada dia som aquí, per esperar a què ens canviïn el vol, però no hi ha res'. 'Costa diners anar i venir de l'aeroport', hi ha afegit Haviuk, 'i sort que tinc amics i un lloc a on dormir a Barcelona, perquè hi ha gent que no té res aquí, és horrible', ha assegurat. Li han donat un tiquet a Kiev per dissabte vinent.

A la mateixa cua per reclamar explicacions a Lufthansa es troba Àlex Santos, periodista esportiu que havia de cobrir el Barça a Milà però que no podrà volar. 'He vingut d'hora però m'he trobat el vol cancel·lat', ha manifestat. Àlex tem que es perdrà la roda de premsa d'aquest dilluns, malgrat que li han dit que 'tots els aeroports del nord d'Itàlia estan oberts, però no operen. Una resposta així de seca, res més'.

Més sort ha tingut Felipe García Quejido, que viatja aquest dilluns a Almeria amb la seva dona i un grup de la Imserso. 'Pensàvem que havíem d'anar amb autocar potser ahir però a la tarda aj ens van dir que tornava a estar obert'. García es va assabentar gràcies a una cosina seva que és taxista.

Després de la pressió que estan fent les aerolínies i dels resultats positius dels vols de prova sense passatgers, el secretari d'estat espanyol per a la Unió Europea, Diego López Garrido, va anunciar des de Brussel·les aquest diumenge al vespre que els aeroports s'aniran reobrint progressivament i que s'espera que almenys la meitat dels vols programats per a aquest dilluns no s'hagin de cancel·lar. Lufhansa ha fet onze vols de prova, KLM nou i Air France set, tots sense que la cendra hagi malmès les aeronaus.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.