directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Si ERC és forta, "vigilarà" que el Govern d'Artur Mas "no es vengui abans que el comprin".

Més de 1.500 persones (i 500 més que s'han quedat a les portes) s'han acostat al Palau de Congressos. Il•lusionats per ser segona força

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Girona (ACN).- Últim míting de campanya del candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, i últim missatge potent. "Creieu que l'Estat no intentarà comprar-nos? Voleu dir que no hi ha algú a CiU que ja està negociant?", ha exclamat al Palau de Congressos de la Devesa on els republicans han posat punt i final als quinze dies de campanya. Els dubtes sobre la federació nacionalista i, en especial, sobre la figura de Josep Antoni Duran i Lleida han protagonitzat bona part del darrer discurs de la campanya, en què Junqueras ha destacat la necessitat que ERC sigui "forta" el 25-N per evitar qualsevol temptació de rebaixar les demandes de "llibertat" de la societat catalana. 



Comparteix
   


Etiquetes
ERC recupera els seus millors moments (vídeo entrada Junqueras)

El candidat d'ERC ha volgut fer servir l'èpica per acabar i, citant a Francesc Macià, ha sentenciat: "Catalans, sapigueu fer-vos dignes de Catalunya. Cadascú al seu lloc i Catalunya al cor de tots. A guanyar!", ha exclamat per donar per acabada la campanya electoral del partit.

ERC continua somiant amb ser segona força al Parlament després del 25-N i el missatge d'Oriol Junqueras s'ha centrat, precisament en destacar la importància que tindria per a Catalunya que els republicans ocupessin aquest lloc a l'hemicicle. Entre d'altres, perquè si ERC és forta, "vigilarà" que el Govern encapçalat per Artur Mas "no es vengui abans que el comprin".

Junqueras ha insinuat que, des de Madrid, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ja estaria negociant amb l'Estat per abandonar el projecte independentista. "Crieu que l'Estat no intentarà comprar-nos? Voleu dir que no hi ha algú a CiU que ja està negociant? Algú amb poc vots però amb molt poder", ha apuntat des de l'escenari de l'auditori del Palau de Congressos de la Devesa, que s'ha quedat curt per rebre l'expectació generada entorn al míting (1.500 persones a l'interior i gairebé 500 a l'exterior sense butaca).

De fet, a Junqueras, Duran i Lleida no li genera cap dubte. El candidat republicà està convençut que continuarà treballant "com ha fet sempre" en favor dels interessos de l'estat espanyol. Junqueras té tant clar que Duran no vol la independència que ha recordat que "el més independentista que hi ha a Unió no l'han deixat anar a les llistes", en referència a l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal. Precisament Vila d'Abadal s'ha acostat aquest divendres al míting final del candidat d'ERCper Tarragona. "Ell no era al Palau Sant Jordi", ha destacat Junqueras en relació a l'espai escollit per CiU per tancar campanya.

Bon ambient amb els periodistes (vídeo: Junqueras pregunta als periodistes)

Per a Junqueras, un bon resultat d'ERC en les properes eleccions generaria "por" en el govern espanyol, ja que es complicaria l'estratègia per condicionar CiU. Tindrien por dels resultats perquè "ERC és el millor soci per a Catalunya" i, lluny de vendre's o de rebaixar el discurs "desbrossaran" el camí a aquells partits que els segueixin.

El líder republicà ha insistit, a més, en què no vol liderar aquest procés, ja que està convençut que seran els ciutadans de Catalunya els responsables de liderar-lo. En tot cas, ha garantit al candidat de CiU, Artur Mas, que "no cal que es preocupi", perquè des d'ERC no se li disputarà el protagonisme.

Més de 1.500 persones (i 500 més que s'han quedat a les portes) s'han acostat al Palau de Congressos de la Devesa per escoltar el darrer míting de campanya del candidat republicà. Entre ells, militants i candidats de les diferents demarcacions i, compartint protagonisme, la número 2 del partit, Marta Rovira, el cap de llista per Girona, Roger Torrent, i el filòsof i últim de la llista per la demarcació gironina, Josep Maria Terricabras. El presentador de l'acte ha estat el showman Quim Masferrer, membre de la plataforma Catalunya Sí amb què Esquerra es presenta en coalició a les eleccions.

ERC també ha pressumit de suports internacionals, com el de l'eurodiputada del BNG, Ana Miranda, i el coordinador general d'Aralar, Patxi Zabaleta, quehan demanat el vot pels republicans des de Girona.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
euro fletxa VISCA CATALUNYA LLÍURE
24 de novembre de 2012, 20.33 h

#13 "PRIMPERAN", va molt be per tallar la "vomitera". Portes molt de temps vomitant, a veure si demà t'agafa un "ùlcera" d'estòmec.

Jo votaré a ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

VISCA LA TERRA LLÍURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi-80 fletxa València
24 de novembre de 2012, 20.09 h

El conCiUtadà utilitza subterfugis per a fer de crossa de CiU. Diu que serà el millor soci de Catalunya, quan amb Catalunya vol dir CiU. Diu que no vol liderar el procés, sinó que ho facen els catalans, quan amb catalans vol dir convergents. I demà ni segons, ni tercers, ni quarts. I quina por a no omplir espais.

Recorde quan Carod, que es feien actes al Palau St Jordi. Ara, amb Junqueras, els fan en espais petits per a fardar de gent que s'ha quedat fora. Lamentable!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
24 de novembre de 2012, 19.56 h

Em fa molta por que l'electorat català demà em torni a desil.lusionar com ha fet tantes vegades. Aquestes escissions de CUP i de SI (per cert, no crec que a Madrid SI hi fassi gaire por, amb les enquestes que li prediuen tans pocs escons) crec que debilitaran molt el vot autènticament independentista, és a dir, ERC. Sortosament sembla que en Mas, marcat d'aprop per ERC, sabrà suportar tot el que ens vindrà al cim. Però si ERC no té força i és la cuarta força parlamentària, ja veurem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
24 de novembre de 2012, 19.50 h

A Madrid no fa respecte ningú més que la violència que donen els vots. Els castellans són així.
Totes les opcions independentistes són bones però potser que per aquesta vegada si algú
no vol votar CiU, com a vot útil pot votar en Mas.
Si creieu que la seva postura es "tova" potser que hi hagi algun prejudici. No?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
RAÜL PÉREZ POZA fletxa Sant Llorenç de la Muga
24 de novembre de 2012, 19.17 h

És legítim de votar en Mas però no és la única opció per a fer front a Madrid, i a més a més, hi han altres candidatures que fan molt més respecte i por a Madrid, com poden ser ERC i SI per exemple ja que CiU, tret de la situació conjuntural que vivim derivada de la manifestació de l'11 de septembre, a Madrid sempre ha tingut la imatge del catalanisme comprensible, simpatic i tou en contraposició amb ERC, i darrerament SI, que sempre era vista com l'exemple de l'independentisme i se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Sonia fletxa Barcelona
24 de novembre de 2012, 15.05 h

Moviment Estelada Verda, aturem la crueltat cap als animals!


https://www.facebook.com/esteladaverda


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
24 de novembre de 2012, 14.42 h

La llibertat a les mans del bon criteri de la gent. Serà un dia memorable. Segur que ho serà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 de novembre de 2012, 13.25 h

Amics d'ERC, vosaltres ara no heu de vigilar ni de condicionar a ningú. El lider és l'Artur Mas i
vosaltres l'hi heu de donar tot el suport que necessiti.
Si resulteu guanyadors a les eleccions,les coses serien a l'inrevés, CiU us hauria d'ajudar a vosaltres.
No feu campanya de si en Mas negocìarà o no negociarà amb Madrid.
A nosaltres, els independentistes que voltarem per en
Mas ens sembla que això no és just. Qui ha fet el gest de seguir al poble ha estat en Mas i qui
se la juga és... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Xavier fletxa Bacelona
24 de novembre de 2012, 13.01 h

I perquè en Mas seria menys fiable que ERC? el Carod Rovira volia portar el PSC a ser independentista? O be volia una bona poltrona? Sembla que tots els partits vulguin que en Mas perdi: el PP, IV, ERC, C's, PSC-PSOE, el Mundo, etc. I que volem els catalans? cada un la seva capelleta... aixi no farem res... Per aquest motiu aqui costa el doble que arreu el fer una carretera, posar una línea d'alta tensió, uns molins eolics, etc... sI ara tinguessim que fer pantans segur que no ens posariem d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Emili Peris i Salvadó fletxa Barcelona ( Catalunya )
24 de novembre de 2012, 11.36 h

ERC trepitja fort i serà la gran sorpresa d'aquestes eleccions per l'increment de vots en relació a les darreres. Penso que això és el millor que pot passar per la independència de Catalunya. Catalans, votem ERC o qualsevol altre partit independista. Visca Catalunya independent i lliure !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.