directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Espanya no sap perdre i atempta contra els drets dels esportistes a jugar amb Catalunya

La Plataforma ProSeleccions, la UFEC, federacions, esportistes i clubs catalans demanden el Regne d’Espanya davant del Tribunal Europeu de Drets Humans

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El món esportiu català ha DEMANDAT EL REGNE D’ESPANYA davant del Tribunal Europeu de Drets Humans per violació de drets fonamentals contra les federacions i les seleccions esportives catalanes. El motiu és la sentència del Tribunal Constitucional que resol el recurs d’inconstitucionalitat interposat per l’Estat espanyol contra l’apartat de la Llei de l’Esport de Catalunya de suport i reconeixement internacional de les seleccions catalanes. Cal recordar que la modificació d’aquesta part de la Llei va ser conseqüència d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) promoguda per la Plataforma ProSeleccions, que va aconseguir més de 500.000 signatures a favor.


seleccions mataro esportives catalanes nacio

seleccions catalanes catalunya selecció esportives
Comparteix
   


Etiquetes
El joc brut d'ESpanya

Els impulsors de la demanda, presentada el dimarts 20 de novembre, són representants de diversos estaments de l’esport català: la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i específicament la Federació Catalana de Bitlles i Bowling i la de Korfbal (les dues són reconegudes i competeixen internacionalment), una esportista com a persona física, un club esportiu i la societat civil esportiva representada per la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.
 
La sentència del Tribunal Constitucional Espanyol del 23 de maig de 2012, que resol el recurs d'inconstitucionalitat interposat per l'Estat espanyol contra la Llei de l'Esport de Catalunya, fa una interpretació intencionada de la llei, que comporta una flagrant restricció del dret universal d'associació de les federacions catalanes, amb l’objectiu d'impedir-los la participació internacional quan ja hi hagi una selecció espanyola o quan se’n constitueixi una de nova en l’àmbit on ja n’hi hagi una de catalana que n’és membre i hi participa internacionalment.
 
Aquesta interpretació restrictiva de la llei, el que provoca és un buidatge de contingut del dret d'associació, que recordem que està recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans i protegit per la Convenció Europea de Drets Humans.

El dret dels esportistes a jugar amb la selecció del seu país
 
En defensa d'aquest dret universal d'associació que tenen les federacions catalanes pel fet de ser entitats jurídiques de dret privat, en defensa del dret de les seleccions catalanes a participar internacionalment, en defensa dels drets dels esportistes catalans a poder triar la selecció catalana per competir internacionalment i en defensa de tot l'esport català hem presentat aquesta demanda contra el Regne d'Espanya per reclamar que no es permetin les intromissions per part dels estats en les qüestions de dret privat. Recordem que qui regula l’esport a nivell mundial són organismes privats com les federacions internacionals i el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport, i no els estats.
 
L’objectiu de la demanda és que es declari la infracció del dret d’associació, del dret d’associació en connexió amb la prohibició de discriminació nacional i del dret a un procés equitatiu, i en conseqüència es deixi sense efecte el pronunciament contingut en la sentència recorreguda del Tribunal Constitucional espanyol, relatiu a la interpretació de l’article 19 de la Llei de l’Esport de Catalunya arran de la modificació per la Llei 9/1999.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Marc Sabatés fletxa Barcelona Catalunya //*//
25 de novembre de 2012, 12.08 h

Catalunya 5 espanya 0 Mundial 2018 ! ! * ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep fletxa Sant Boi
25 de novembre de 2012, 10.52 h

Ni perdre, ni guanyar,...ni modos , ni vergonya...nomes te un odi visceral a tot el que es refereixi a Catalunya i als catalans .Avui el nostre vot no té cap dupte. Independencia !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
25 de novembre de 2012, 07.51 h

Per què Espanya no vol que CAT jugui amb selecció propia? A Espana hi ha més prohibicions que enlloc, excepte per matar toros en una plaça plena d'energúmens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ajudem a difondre aquest video fletxa internacionalitzem-ho
24 de novembre de 2012, 18.34 h

http://www.youtube.com/watch?v=7b9Sij2TSv4

A few days ago I got a tweet from Adina. She lives in New York and speaks Catalan. We met and talked about the oppression of the Catalan language . The more I learn about the Catalans the more their story resonates with the history of the African Americans in the USA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sonia fletxa Barcelona
24 de novembre de 2012, 14.53 h

Moviment Estelada Verda, aturem la crueltat cap als animals!


https://www.facebook.com/esteladaverda


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.