directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El govern d'Andorra estén els mòduls de català al sector hoteler, hospitalari i de les estacions d'esquí

Per promoure el català, que només utilitza socialment el 29% de la població

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El govern d'Andorra impulsarà una iniciativa per promoure el català en alguns sectors econòmics com l'hoteler, l'hospitalari i el de les estacions d'esquí. S'han adjudicat 22.000 euros a l'empresa Inlingua perquè dugui a terme uns mòduls de català oral específics per a sectors professionals de 20 hores setmanals. La iniciativa ve motivada per l'èxit assolit en un projecte semblant dut a terme l'any passat amb el sector del transport públic. El ministre de Cultura, Juli Minoves, considera que aquesta és una forma de promoure el català al país, que actualment només utilitzen per a ús social diari un 29% de la població.
andorra català llengua catalana multa
Imatge de la darrera campanya andorrana de defensa del català

Comparteix
   


Etiquetes
El govern d'Andorra posarà en marxa el pròxim mes d'octubre una iniciativa que pretén acostar el català a tots aquells nouvinguts al país que treballin sobretot en el sector hoteler, hospitalari i en les estacions d'esquí. Per aquest motiu, estan previstos uns mòduls de 20 hores setmanals de català oral específic per a sectors professionals.

Ja l'any passat es va posar en marxa un pla similar enfocat a les companyies d'autobusos que va tenir una molt bona acollida, de tal manera que aquest any s'ha decidit ampliar l'oferta a altres sectors. Després d'un concurs públic, l'empresa Inlingua ha estat l'escollida per realitzar la docència dels cursos que començaran a l'octubre, i se li han adjudicat 22.000 euros. A partir d'ara, el govern es reunirà amb Inlingua per determinar dins dels sectors del servei en general quines són les empreses que poden estar interessades.

El ministre de Cultura, Juli Minoves, ha qualificat de 'tràgica' la situació de la llengua catalana en el país i ha explicat que per part del govern 's'ha de fer tot el possible per donar prestigi a la llengua catalana'. A més, ha recordat que només un 29% de persones residents al país utilitzen el català per a ús social diari i considera aquesta xifra 'molt baixa'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Oriol fletxa Colanbinòtia
31 d'agost de 2007, 23.22 h

A veure si és veritat i la llengua catalana ocupa el lloc hegemònic total que li correspon a Andorra i a la resta de Països Catalans.

M'agrada la campanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.