directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Igualada rebutja la bandera espanyola

Multitudinària campanya local per treure-la del consistori

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

D'ençà de principis del mes d'agost, diferents col.lectius i persones a títol individual de la ciutat d'Igualada estan duent a terme la campanya "A l'Ajuntament les nostres banderes!", per mostrar el rebuig a la presència de la bandera espanyola al terrat de l'Ajuntament d'Igualada. Des de feia uns anys no onejaven banderes al consistori igualadí, però d'uns mesos ençà el govern de l'Entesa per Igualada crispat a la població fent onejar novament la bandera espanyola al terrat de l'Ajuntament després de les obres de remodelació de l'edifici. El web Bonrotllo.cat ha iniciat una campanya d'enviament de correus electrònics, seguida per més de 650 igualadins, així com diversos actes de protesta que continuaran fins que el consistori recapaciti.
igualada bandera espanyola
Comparteix
   


Etiquetes
Des del web Bonrotllo.cat, i al marge de tota formació política, s’inicià una campanya consistent en l'enviament de correus electrònics a l'alcaldia de la ciutat mostrant la inquietud per aquest tema i demanant que es tregui l'esmentada bandera de l'Ajuntament. Fins avui ja són 650 els igualadins i les igualadines que han enviat un correu electrònic a l'alcalde de la ciutat. Entre ells hi ha moltes persones a títol individual i diferents entitats i col.lectius de la ciutat.

A més, durant la Festa Major, la protesta es va estendre a d'altres actes. Un dels més exitosos fóu la xiulada que es va dur a terme el divendres de Festa Major cinc minuts abans que comencés l'espectacle del Pregó, on centenars d'igualadins cantaven alhora i durant uns minuts "Fora! Fora! Fora! La bandera espanyola!". Els càntics i les xiulades se sentien des de tot el centre de la capital anoienca. Durant tota la Festa Major també han estat repartides milers d'enganxines que s'han fet visibles en molts indrets de la ciutat, sobretot en els jerseis i samarretes de molts igualadins durant tots els actes de la Festa Major. Són persones de totes les edats que volien viure una Festa Major amb normalitat, sense que la presidíssin banderes que no les senten com a seves.

També durant el Sopar del Cigró del dijous al vespre, un grup de rumberos catalans aficionats va pujar a l'escenari i va interpretar el "Què volen aquesta gent!" de Lluís Serrahima i Ma. del Mar Bonet, però hi van canviar la lletra i, entre altres, la tornada deia: "Què hi fa dalt l'Ajuntament, la bandera espanyola penjada!"

També de la Plaça de l'Ajuntament penjava una gran pancarta amb la imatge de la campanya i el lema "A l'Ajuntament les nostres banderes! Fora la bandera espanyola!". També s'han vist algunes pancartes penjades de rebuig a la bandera espanyola a la ciutat, especialment a la zona de Barraques.

Els Diables d'Igualada durant els versots també en van dedicar alguns a aquest tema, i el públic hi mostrava un suport especial en els aplaudiments.

La campanya resta oberta fins que el govern no modifiqui la seva posició envers aquest tema. Per adherir-s’hi, sols s'ha d'indicar el nom i el correu electrònic a l'adreça www.bonrotllo.org/ajuntament_les_nostres_banderes



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Daniel fletxa Igualada
1 de setembre de 2007, 17.47 h

Per molt que ens dolgui la ciutat d'Igualada té el que es mereix, fa pocs mesos hagués pogut capgirar la situació, però la ciutadania, (sempre sobirana),va decidir donar deu regidors,dels vint-i-un del consistori al psoe-ic igualadí. La política del "Sr" Aymamí ja la varem patir els últims quatre anys, amb la inestimable ajuda dels feixistes igualadins. Això només és un pas més, un pagament, un gest, cap als seus companys del pp.
A l'alcalde ja li va bé que el drap espanyol sigui "a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Toni fletxa Igualada
1 de setembre de 2007, 13.35 h

Aquest situació, cal inscriure-la dins de la relació d'amor entre l'Entesa (PSC-IC) i el Pp. L'Entesa, que governa en minoria, té el suport puntual del Pp en els plens decisius (pressupostos, taxes, projectes urbanístics,...), i el Pp condiciona el perfil del govern (bandera espanyola, "culúmpius" per la canalla,...). I la societat civil comença a reaccionar, i fa sentir la seva veu. Fora la bandera espanyola!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa Igualada
1 de setembre de 2007, 13.06 h

El traïdor Aymamí (aymamón) s´ha venut al pp per poder omplir Igualada de bulevards que no vol ningú, pagant els veïns esclar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.