directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Festival L'hora del Jazz ret homenatge a Tete Montoliu en la primera edició que surt de Barcelona

Fa deu anys de la mort del mític pianista

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

 La plaça Rius i Taulet del barceloní barri de Gràcia i diversos clubs de la ciutat acolliran un any més, del 2 al 30 de setembre, el 17è Festival L'Hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu. Enguany Montoliu estarà més present que mai al festival, ja que per commemorar el desè aniversari de la seva mort tots els grups participants interpretaran una versió d'alguna de les obres del compositor. L'altra gran novetat d'aquesta edició és que, per primer cop, el festival sortirà de Barcelona, ja que el concert de cloenda, el 30 de setembre, serà una actuació gratuïta a la plaça Sant Joan de Vilafranca del Penedès. Per a pròximes edicions, els organitzadors no descarten ampliar els concerts a altres ciutats d'arreu del país.
tete montoliu jazz
Comparteix
   


Etiquetes
Des de la mort de Tete Montoliu, fa deu anys, el Festival L'Hora del Jazz va afegir el nom del compositor a la seva pròpia denominació. Per tant, no és estrany que el certamen hagi volgut sumar-se als homenatges que enguany està rebent el desaparegut pianista. La idea inicial de l'Associació de Músics de Jazz, impulsora del festival, era organitzar un acte central en la seva memòria, però la manca de pressupost va obligar a buscar una alternativa.

Finalment, seran els mateixos grups participants qui retran homenatge al mestre, incorporant en els seus respectius concerts una versió, elegida per ells mateixos, d'alguna de les obres de Montoliu. El president de l'Associació de Músics de Jazz, Max Sunyer, creu que d'aquesta manera 'la societat catalana percebrà que el jazz és una música eterna i que se'n poden fer moltes lectures'.

Com cada any, el programa inclou dos formats diferents de concerts, de dia i de nit. Durant els diumenges del mes de setembre, la plaça Rius i Taulet del barri de Gràcia de Barcelona acollirà la programació diürna amb dos concerts gratuïts consecutius, a les dotze i a la una del migdia. Per la popular plaça gracienca passaran les actuacions de Giulia Valle Group, Iñaki SAndoval Trio, Robles-Vidal Group, Lunar Projecte, Sabina Witt & Juan Pablo Balcázar Quartet, Mac 6, Max Sunyer Secrets i Jordi Matas Quintet.

Per les nits, els concerts tindran lloc a locals de pagament que programen habitualment música en viu. Enguany, els clubs El Foro, Jamboree, Bel·luna, El Monasterio i Heliogabal acolliran els concerts de Joan Chamorro Quintet amb Carme Canela, Enildo Rasúa Quartet, Les Deux Guitarres trio, Ximo Tebar & The Champs (The Jazz Guitar Trio) i Dani Pérez Trio.

Un festival en expansió


Enguany, per primer cop en els seus 17 anys d'història, el Festival L'Hora del Jazz ampliarà les seves fronteres i farà un concert fora de Barcelona. Serà precisament l'actuació de cloenda, el 30 de setembre a la una del migdia a la plaça Sant Joan de Vilafranca del Penedès, amb un concert gratuït de la Big Acoustic Band (B.A.B.)

El president de l'Associació de Músics de Jazz, Max Sunyer, ha reconegut que si fins ara no s'havia fet cap concert fora de Barcelona és perquè 'és difícil trobar un lloc amb gent participativa' que s'animi a col·laborar amb el projecte. Sunyer ha agraït a Vilafranca 'que s'hagi enrotllat' per col·laborar en el festival, i ha destacat que el públic de la capital de l'Alt Penedès és 'molt entusiasta'.

Sunyer ha subratllat que aquest podria ser el primer pas per a l'ampliació del festival a altres ciutats. 'Tot és possible, i les ganes hi són', ha comentat Sunyer, que ha explicat que en pròximes edicions es podrien fer més actuacions o fins i tot un festival paral·lel ja sigui en Vilafranca o en ciutats com Lleida o Girona.

El festival d'enguany compta amb un pressupost d'uns 73.000 euros i espera repetir l'èxit de públic d'altres anys, especialment entre les actuacions de dia, que acostumen a aplegar fins a 2.000 persones.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.