directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao: 'La voluntat del poble català no cap en el marc constitucional actual'

Demana als partits que expliquin les seves estratègies per superar la via autonomista

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha explicat aquest dilluns que veu amb escepticisme l'opció que el Govern de Catalunya demani la recusació d'algun dels membres del Tribunal Constitucional espanyol, i en el cas que efectivament se sol·liciti una recusació el seu partit no s'hi oposaria però aniria una mica més lluny i reclamaria la reforma de la llei que regula el TC. Ridao ha reiterat també que, sigui quina sigui la sentència, el que està clar és que 'la voluntat del poble català no cap en el marc constitucional actual' i ha demanat als partits catalans que expliquin quines són les seves estratègies per superar una via, l'autonomista, que considera fracassada. Ridao ha conclòs que 'el problema no és el TC sinó Espanya'.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
Davant de les declaracions del president Montilla en què feia referència a la possibilitat que el Govern demanés recusar els membres del Tribunal Constitucional que ja han acabat el seu mandat, Joan Ridao s'ha mostrat del tot escèptic. Pel secretari general, l'última paraula en qüestió de recusacions la té el propi Tribunal i per tant no creu que aquesta via arribi en lloc.

En aquest sentit, des d'Esquerra s'ha volgut assenyalar que en el cas que prosperés una demanda de recusació el partit aniria més lluny i demanaria una reforma de la llei que regula al propi TC.

Pel que fa a la resposta als partits catalans, Ridao ha assenyalat que han de ser conscients que sigui quina sigui la decisió del Tribunal Constitucional espanyol, l'Estatut serà retallat. En opinió de Ridao, això demostra que la voluntat del poble català 'no hi cap en la Constitució actual' i demostra el fracàs del model autonomista.

En aquest sentit, Ridao s'ha mostrat crític amb les reaccions del PSC i CiU que, al seu parer, volen ajornar el problema per tal que no interfereixi ni en la campanya de les pròximes eleccions ni en la possible política de pactes dels partits catalans amb els de l'Estat.

Per això, des d'Esquerra es reclama que els partits polítics catalans deixin de viure en 'l'autoengany' i, de cara a les eleccions, facin públiques les seves estratègies per superar la via autonomista. Segons ha declarat el propi Ridao, 'el problema no és el TC sinó Espanya'.

El Finançament dels partits polítics

D'altra banda, Ridao s'ha referit també a la proposta d'Esquerra que es votarà aquest dimarts al Congres dels Diputats referida al finançament dels partits. Pel partit, es tracta d'una proposta dirigida a reduir les possibilitats de corrupció en el finançament dels partits.

Per això, proposen que ni els partits ni les fundacions o entitats associades puguin rebre cap tipus de donacions d'empreses que siguin contractades per l'administració.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Manel fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 18.06 h

#29 La Caixa no li ha perdonat cap crèdit a ERC, només li va rebixar uns interessos superiors al 21% de l'època Colom (sí, sí, 21%!!, els pagaries tu en la teva hipoteca?) fins a uns intertessos DE MERCAT, com els que paga tot quisqui, ni més ni menys. I això és el que ha estat fent ERC tot aquest temps: retornar el crèdit, i estrenyent-se el cinturó. I fent lleis per evitar que els atres gastin -pressumamb una mà foradada les peles de Filesa, de Pretòria i del Millet. Bé, almenys ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
ERC MANS NETES? fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 16.57 h

2.700.000 euros. Sí, sí DOS MILIONS SET-CENTS MIL EUROS de l'ala li va perdonar La Caixa a ERC, així per la cara, com fan amb tothom que va a dir-los que el tipus és massa alt i que no el volen pagar. Ha, ha, ha. Qui vols que s'ho cregui això? Els idiotes potser? Vinga home. I curiosament ERC ja no es mostra tan dura com abans amb el tema dels peatges que curiosament depenen de La Caixa. Vés per on.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Manel fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 14.31 h

#27 ei, si fas acusacions, ets tu qui has d'aportar les proves de culpabilitat, no ERC de la seva innocència. Però de totes maneres, t'equivoques, com reconeixen les mateixes caixes d'estalvis en els seus informes a la CNMV (que no destaca precisament per ser un òrgan a les ordres d'ERC...): ERC i ICV són els partits amb els comptes més sanejats www.cronica.cat/noticia/El-PSOE-es-el-partit-politi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
20 d'abril de 2010, 10.37 h

La destió de Vendrelletti amb la caixa és tan òbvia com que renegociar un crèdit i que et baixin els interessos només ho fan si guanyen alguna cosa a canvi. El tema dels PEATGES és claríssim, però segur que hi ha més concessions. Si algú d'aquí va a renegociar el seu crèdit només aconseguirà pagar durant més anys, però cap rebaixa de tipus d'interès. Les xifres que diu l'ex-votant són correctes i van ser publicades. Si la direcció d'ERC, el directe o els que escriviu aquí a o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
19 d'abril de 2010, 23.40 h

L'Estatut, que sorgeix de la Constitució espanyola, és una llei espanyola. Els qui varen elaborar-lo i els qui van votar-hi a favor, en contra, en blanc o nul varen col·laborar en la pantomima; però els espanyols no es deixen enganyar per pantomimes i ara un tribunal espanyol, mogut per recursos d'un partit espanyol, del defensor del poble espanyol i d'altres comunitats autònomes espanyoles o espanyolitzades, posarà fi a tota la comèdia. Els col·laboracionistes poden continuar participan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
´jordibcn fletxa Barcelona
19 d'abril de 2010, 23.24 h

EX-VOTANT, tu saps quan són 700 milions d´Euros?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Guerau fletxa PPCC
19 d'abril de 2010, 23.18 h

ARAGÓ MAI S'HA ENTÉS AMB CATALUNYA, ARAGÓ ES CASTELLANA I CATALUNYA ES CATALANA NO ÉS EL MATEIX.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 d'abril de 2010, 22.54 h

No hi ha color. ERC ha comès errrors però han posat l´independentisme al mig del debat polític. CIU podria haver governat 390 anys, i això no hauria passat mai.

Crec que el temps els hi donarà la raò.

Per cert, si les enquestes són certes i ERC perd 10 diputats i reagruopament en treu de 0 a 3, ja em direu quin negoci de merad hem fet els independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Samant Foix fletxa Alt Urgell
19 d'abril de 2010, 21.40 h

Joan, que diu el Felip Puig que no preguntis això, que a CIU no els agrada que es sàpiga que faran exactament el mateix que al PSC. I ara CIU miren de tenir a tots els seus votants contents, inclosos els que són nacionalistes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
euro fletxa barna.
19 d'abril de 2010, 21.33 h

#16 - ets un embustero de merda i vull demanar al directe.cat, que a els intoxicadors que viviu de la mentida, no us deixin publicar cap comentari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.