directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Fiscalia demana 3.600 euros de multa per les caricatures dels prínceps de 'El Jueves'

Aquesta setmana tornen a caricaturitzar la monarquia espanyola

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Fiscalia de l'Audiencia Nacional espanyola ha demanat una multa de 3.600 euros per els dos autors de la caricatura dels prínceps, el dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevila, per injuries al successor de la corona i menyscapte del prestigi de la institució. El jutge de l'Audiència, Fernando Grande-Marlaska, ha ordenat avui dijous l'obertura del judici oral per aquests dos membres de la publicació satírica 'El Jueves' que el passat 20 de juliol va ser segrestada per ordre del jutge del Olmo.
jueves censurat prínceps 2.500
Comparteix
   


Etiquetes
El jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Fernando Grande-Marlaska, ha ordenat obrir el judici oral contra els autors de la polèmica portada de la revista satírica 'El Jueves' que el jutge Juan del Olmo va ordenar segrestar el passat 20 de juliol per un presumpte delicte d'injúries al successor de la Corona.

L'acusació ha demanat per a Guillermo Torres, el dibuixant, i per a Manel Fontdevila, el guionista, una multa de 3.600 euros per un delicte de menyscapte del prestigi de la Corona i d'injúries al successor de l'institució monàrquica, delictes que recull el codi penal al seu article 491 i que ordena el desembors d'una multa de 10 mesos amb una quota diària de 12 euros.

Grande-Marlaska ha iniciat els tràmits per fixar el dia del judici al Jutjat Penal de l'Audiència. El jutge Marlaska ha decidit prendre la iniciativa en aquest cas perquè el jutge que va instruir el cas, Juan del Olmo, es troba de vacances, i perquè la fiscalia s'havia pronunciat a favor de portar a judici els dos autors de la caricatura.

Els acusats ja van comparèixer davant del jutge i van declarar que la intenció del dibuix era criticar l'ajuda de 2.500 euros per fill anunciada pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i que van escollir els prínceps per ser la parella 'més popular', però van negar que tinguessin cap intenció lesiva contra la llei.

La justícia espanyola torna a la càrrega contra un dels estendards de la llibertat d'expressió a l'Estat, defensant una llei antidemocràtica i franquista que garanteix impunitat al rei, separant-lo, per tant, de la resta d'espanyols en una societat igualitària que no és tal. A El Jueves, però, continuen amb el mateix sentit de l'humor de sempre, i aquesta darrera setmana publicaven una nova portada que caricaturitzava als monarques:

imatge




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.