directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP i PSOE aprofiten la desfeta de Mas per ocultar l'èxit de l'independentisme

Els polítics espanyols tanquen els ulls davant la realitat catalana: el sobiranisme i les esquerres han crescut

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Peculiar mirada la dels polítics espanyols sobre els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya. Tant el PP com el PSOE s'aferren a la desfeta electoral de CiU per oferir una versió allunyada de la realitat: que el bloc sobiranista no només es manté intacte, sinó que creix tant en diputats com en percentatge de vot, i que són les forces a favor de l'estat propi i d'esquerres les que creixen. El president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, creu que l'estratègia de Mas ha estat "un fiasco" i l'insta a tornar al "camí de la moderació". Ha oblidat, però, que el càstig no s'ha produït per l'aposta sobiranista que s'ha reforçat, sinó per la política econòmica que ha dut a terme juntament amb el Partit Popular que han portat a milers d'electors a votar per ERC. 

Comparteix
   

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acusat aquest dilluns el líder de CiU, Artur Mas, d'haver actuat de manera "deslleial" amb els qui li han donat suport, i ha qualificat la seva estratègia política de "fiasco". Segons Rajoy, la pèrdua de 12 escons per part de CiU en aquests comicis és un fet "notable i singular". També ha qualificat "d'estrafolaries" accions com el viatge a Moscou del president de la Generalitat i ha fet una crida a la "responsabilitat, la prudència i a complir la Llei". Amb tot, ha afirmat que el seu govern seguirà ajudant Catalunya "com ha fet fins ara" igual que amb altres comunitats en el marc de l'objectiu comú de sortir de la crisi.

També al PP. la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que Artur Mas ha rebut en aquests comicis una "garrotada important" que "reordena molt bé" quines són les prioritats dels ciutadans. Segons Sáenz de Santamaría, els resultats de les eleccions demostren que la gent "està per la sensatesa, per treballar, sortir de la crisi i crear ocupació" i "això ha de fer reflexionar a alguns sobre quines són les prioritats dels ciutadans". Ha fet aquestes manifestacions abans d'assistir al Comitè Executiu del PP on la cúpula del partit, amb Rajoy al capdavant i també amb Alícia Sánchez Camacho, analitza els resultats de les eleccions. 

De la seva banda, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assenyalat que els resultats electorals demostren que "Mas s'ha equivocat perquè va fer un pols a la societat catalana i espanyola i li ha sortit molt malament". Fabra ha fet aquestes declaracions als mitjans moments abans del Comitè executiu nacional del PP a Madrid. El president valencià ha afegit que Artur Mas "haurà de fer un examen en clau interna" perquè no ha sabut traslladar als ciutadans "la necessitat de resoldre una situació econòmica molt complicada". El PP valencià, d'altra banda, ha felicitat Sánchez Camacho pels "millors resultats de la història en un territori tradicionalment complicat".

Per part del PSOE, el secretari d'organització del PSOE, Óscar López, s'ha mostrat preocupat pel que considera un "debat radical desencadenat per Mas" en el qual han sortit beneficiades "les opcions radicals". Davant d'això, ha instat les formacions a reflexionar-hi i a pensar sobre la responsabilitat en la que s'incorre "quan es posen marxa processos que només serveixen per radicalitzar la política i no beneficien ni la moderació ni la convivència". 

També Alfredo Pérez Rubalcaba ha demanat a la federació nacionalista que aposti per les actituds de "moderació, defensa de la convivència i consens", que ha qualificat com les seves "senyes d'identitat". Rubalcaba ha expressat el seu "suport i solidaritat" al PSC després dels comicis d'ahir, unes eleccions que el líder socialista espanyol ha definit com a "singulars", pel fet d'haver interromput la legislatura a la meitat "en un moment especialment difícil per a tots", ha dit, i perquè Mas va demanar una majoria "excepcional" per separar Catalunya d'Espanya i "construir una Catalunya independent". "Convocar unes eleccions per buscar una majoria absoluta i retrocedir 12 escons és un fracàs important que es correspon amb un error important", ha criticat Rubalcaba.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Sóm i serem fletxa Barcelona
27 de novembre de 2012, 16.08 h

#2 Vicenç m'has llegit el pensament. Chapeau!! Ara esperem que els politics estiguin a l'alçada perque és temps de fer politica en majúscules i anar a per totes. O ara o mai !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Francesc fletxa Badalona
27 de novembre de 2012, 12.43 h

Sr. Junqueras, vos sabeu que, tal com ha anat el 25/11, només hi ha un possible final feliç pel "dret a decidir", que Europa no ens oblidi. I això només és possible si ERC entra a formar part del govern amb CiU. No és moment de mesquineses. Sigueu valent i maneu i meneu als vostres. Sigueu líder de veritat. Conduiu els somnis de la gent, perquè en té. Expliqueu la veritat: que els que parlen tant i tant de retallades són els cosins germans dels que parlen tant i tant "dels pb's reals ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Emili Peris i Salvadó fletxa Barcelona ( Catalunya )
27 de novembre de 2012, 11.56 h

Ara a seguir treballant. Coalició ERC + CD, prescindint d'Unió. No volem traïdors a Catalunya. Prescindim d'Unió, a menys que Unió foti al carrer al seu cap Duran i Lleida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Emili Peris i Salvadó fletxa Barcelona ( Catalunya )
27 de novembre de 2012, 11.48 h

Els anti-catalans que diguin el que vulguin. Diuen i continuaran dient-ho. És simplement l'odi i l'eneveja que acumulant contra Catalunya. Nosaltres a lo nostre, a continuar treballant per la independència de la nostra Pàtria. Visca Catalunya independent i lliure de paràsits !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
CLB fletxa barcelona
27 de novembre de 2012, 09.54 h

–Com? Com es pot gallejar tan estúpidament si tots tres junts –PSC, PP i Cs– no arriben a sumar ni tan sols els escons de CiU? @KrlesLladoBadia


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
27 de novembre de 2012, 07.56 h

Tal com diuen tots els comunicants, quina desfeta? la gran desfeta ha estat per als espanyolistes unionistes, que han vist com tots els mitjans que l'aparell d'estat ha posat al servei del nacionalisme castellà (ells en diuen "espanyol") no han tingut ABSOLUTAMENT CAP ÈXIT, ben al contrari, el vot sobiranista ha arrasat, amb una indiscutible majoria absoluta. Però els castellanistes són així: veuen les coses no pas tal com són, sinó tal com ells voldrien que fossin. Després es foten la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pere Jaume fletxa Alacant (Països Catalans_
27 de novembre de 2012, 05.23 h

La desfeta de Mas? Quina desfeta? Mas ha sortit reforçat. S'ha tret de sobre tots els qui li votaven al partit fins que s'ha declarat independentista. Ara és molt més fort per a avançar en el camí de la llibertat. Només cal que foti per la borda el darrer llast, el duran i lleida i els altres escarransits i missaires d'unió. Els catalans de la Catalunya Central som a tocar de mà de la Independència. Tot seguit vindre els catalans de migjorn, i els de tramuntana, i els illencs. Prou enj... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
27 de novembre de 2012, 04.08 h

Ja s'ho trovaran, com tot el que ha passat, està passant i passarà. Ni hi ha volta enrera. La premsa internacional no s'enganya. I ells tampoc. Son gallines fora de corral, espantades i sense cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Catalonia calls to the world fletxa Internacionalitzem-ho
26 de novembre de 2012, 20.17 h

http://www.youtube.com/watch?v=ApRzfCRZEIk

Els catalans hem votat massivament a favor del dret a decidir i li hem donat 87 diputats de 135, un diputat més que al 2010.

Som majoria els que volem celebrar un referèndum per decidir el nostre destí en pau i llibertat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
26 de novembre de 2012, 20.01 h

El gran fracàs d’en Mas d’ahir ha estat, al capdavall, el seu èxit.
En Mas demanava una majoria excepcional per l’estat propi i així ha estat, amb la diferència que aquesta majoria ha estat per a Catalunya i no per al seu partit, ni per a ell.
Perquè l’aposta d’en Mas pel dret a decidir, per la celebració d’un referèndum i per la construcció d’un estat propi ha estat la gran vencedora de les eleccions d’ahir, però al contrari del què ell pretenia, el poble l’ha a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.