directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Ibarretxe tira endavant el referèndum d'autodeterminació al País Basc

El futur dels bascos el decideixen ells, no el PSOE o el PP

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Ni els Govern espanyol ni ETA frustraran el dret dels bascos a esdevenir independent. Així de clar s'ha mostrat Ibarretxe en la primera compareixença del lehendakari al tornar de les vacances. A tal efecte, aquest any s'impulsarà un debat polític i social sobre el dret dels bascos "a decidir" el seu futur, lluny del que pensi Madrid. Ibarretxe, doncs, continua ferm en la seva idea de tirar endavant un referèndum d'autodeterminació al País Basc, independentment de Madrid, on els partits espanyolistes ja han contestat amb els arguments centralistes de costum. El referèndum basc es celebraria aviat, tot i que no ha avançat si en el que queda de legislatura.
Lehendakari Juan José Ibarretxe
El Lehendakari Juan José Ibarretxe

Comparteix
   


Etiquetes
El lehendakari Juan José Ibarretxe ha afirmat que 'avui més que mai 'cal separar els processos de normalització i pacificació perquè 'la normalització i la recerca d'un acord per assolir un model amable de convivència amb Espanya ha de fer-se al marge que existeixi o no ETA'. 'La societat basca ha de decidir al marge que existeixi o no ETA', ha afegit. 'En cas contrari -ha dit- estaríem assumint que el timó ho té ETA. I jo em nego en rodó', ha declarat.

El lehendakari Ibarretxe ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al primer Consell de Govern que després de les vacances d'estiu s'ha celebrat al Palau Miramar de Sant Sebastià. Ibarretxe ha destacat la importància que tant el Govern com les tres Diputacions comparteixin el principi ètic de refús a la violència i la defensa dels drets humans per a totes les persones i del dret a decidir de la societat basca.

El lehendakari ha anunciat que presentarà iniciatives en aquest sentit però que es donaran a conèixer en el Parlament perquè allí siguin debatudes i negociades. El lehendakari ha insistit, no obstant això, que el futur d'Euskadi es decidirà al País Basc i que no serà decidit a Madrid, ni pel PP o el PSOE. El lehendakari ha assegurat que no es pot permetre que les institucions basques siguin substituïdes per institucions espanyoles. 'No sé quan ocorrerà però es decidirà a Euskadi'. 'Tenim una oportunitat d'or per donar al poble el que és seu: la paraula i el dret a decidir', ha afegit.

Ha assegurat, a més, que a l'hora de presentar aquestes iniciatives comptarà amb 'el suport rotund' tant del PNB, d'EA com d'EB. 'Acabaré la meva vida política complint la meva paraula', ha declarat taxatiu.

Per altra banda, per a Ibarretxe, el cicle de la violència ha acabat per sempre malgrat que encara pugui causar sofriment. 'La violència ha de desaparèixer al marge que existeixi acord polític', ha dit i ha afegit que la violència 'avui destorba seriosament a l'Esquerra Abertzale i obstaculitza el seu camí per fer política perquè la margina i l'ignora la deixa sense poder polític'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Robert fletxa Barcelona
2 de setembre de 2007, 18.06 h

Quim, no idealitzis Ibarretxe, que ha jugat amb el sobiranisme quan li ha convingut, en funció dels seus interesos de partit i de classe. Prou de fascinació independentista pel País Basc! Euskadi és Euskadi, i Catalunya, Catalunya. Aquí tenim una cohesió social, cultural i lingüística molt superior. Aprofitem-la!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa Igualada
1 de setembre de 2007, 12.54 h

NI CAROD , NI MAS ,NI MARAGAL . VULL QUE IBARRETXE SIGUI EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manipulat fletxa Barcelona
1 de setembre de 2007, 06.06 h

Una altre manipulació de TV3, i ja son masses no? Aquí el realment important i interessant per nosaltres els catalans va ser realment com va qualifica el president del país basc el nostre estatut i l’ actual situació política ... recordant l'enredada de l'Estatut de Catalunya, l'actitud del PSN-PSOE a Nafarroa, i la feblesa del socialisme envers la qüestió que ells anomenen territorial....., però clar unes paraules en contra tan clares no els hi va be, doncs tallem i fiquem ETA que aix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.