directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC assumeix la responsabilitat

Oriol Junqueras, creu que el missatge que han donat els ciutadans a través de les eleccions és que volen que CiU governi i que ERC encapçali l'oposició.

Comentaris 60  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, es perfila cada cop més com a líder de l'oposició en la propera legislatura i assegura que està disposat a fer una oposició constructiva i responsable. Aquest dimarts en una entrevista als 'Matins' de TV3 ha afirmat que "no cal" entrar al Govern per garantir la governabilitat del país i construir els consensos necessaris per avançar cap a la independència de Catalunya i la sortida de la crisi. Junqueras ha assegurat que el futur president de Catalunya serà, "sens dubte", Artur Mas i que ERC no obstaculitzarà la seva investidura. Això sí, ha demanat a la federació nacionalista "gestos" del seu compromís amb el referèndum d'independència i amb la redistribució de la pressió fiscal. Els republicans, però, no reclamaran cap quota política.
 


Comparteix
   


Etiquetes
Junqueras, assegura que ERC garantirà un "Govern fort" si CiU faci propostes "raonables i justes", però no confirma un pacte de govern estable i reitera que "es pot fer tot des de l'oposició". Junqueras ha manifestat que la "reflexió" que ha fet ERC és "que hem d'ajudar a que el país avanci i ha assegurat que és CiU "a qui li pertoca governar" i ha reiterat que prioritza "ajudar" la governabilitat des de l'oposició. Junqueras  ha insistit en que la imatge més potent que podria donar Catalunya és que el futur president del país (Artur Mas) i el futur cap de l'oposició (Oriol Junqueras) plantegessin junts al món cap on vol caminar el país. Junqueras creu que "no es pot renunciar" a una imatge tant "potent" com la del president de la Generalitat i el cap de l'oposició explicant junts al món el camí cap a la independència que vol fer Catalunya.

ERC no posarà obstacles a la investidura d'Artur Mas

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ja ha explicat públicament que els republicans no l'obstaculitzaran i que ni tan sols presentaran un candidat alternatiu. De fet, fonts del partit confirmen que estarien estudiant votar afirmativament a la investidura en primera volta i agilitzar el procés com a mostra de compromís amb la governabilitat del país. Els republicans esperen a canvi 'gestos' per part de la federació nacionalista, tant pel que fa a la concreció de la data de la consulta independentista, com el gir de les polítiques econòmiques i socials i el trencament dels pactes que CiU encara manté amb el PPC.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#60
29 de novembre de 2012, 14.37 h

Política social en una autonomia dependent, en lloc de política social en la Catalunya independent, ¡que be!. Aquesta vegada no s'equivocaran elegint un president traïdor, s'equivocaran de manera que ens costarà la independència i ja no faran política social en lloc perquè aquest error els farà desaparèixer. Qui és un perill es sap de seguida per la reacció espanyola (atacs a Carod o Mas, floretes a Junqueres, que ja veureu que no serà atacat mentre mantingui la seva posició actua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
29 de novembre de 2012, 04.05 h

Mireu Junqueras no a de ser el Salva Vides de Artur Mas , NI E.R.C. ha de ser el salva vides dels de C.I.U. , aqui es imposible poguin estar JUNTS C.I.U. I E.R.C. Molt facil de entendra C.I.U. es la Dreta de Catalunya E.R.C. son la Esquerra Catalana de Catalunya . Junqueras fara molt més sen lider de la Oposició no pas dintra el Govern Català de Dretes no podria fer politicas Socials .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
28 de novembre de 2012, 18.25 h

Reconsiderant l'anterior opinió, crec que hauria d'haver donat la màxima importància a aquesta:

La imatge de que tant el govern com el principal partit de l'oposició estan a favor de la independència, és una imatge impactant que diu més que no pas "un govern de coalició d'independentistes", especialment de cares a la comunitat internacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
28 de novembre de 2012, 18.22 h

Jo sóc partidari que ERC no entri en cap govern amb CiU, i això per moltes raons. Les tres principals:

Si els dos partits principals independentistes són l'un al govern i l'altra a l'oposició, si alguna mesura que s'hagi de prendre és impopular i "crema" un dels partits, els votants (la majoria són volubles i canvien d'opinió d'un dia a l'altra, sense ni vestigis d'enteresa i aguant) passaran al partit independentista de l'oposició i no aniran ni a l'estèril vot en blanc ni a partits ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
28 de novembre de 2012, 18.19 h

#55 No parlo d'unió de diputats, parlo de federació dels 4 partits, lògicament SI tindria menys força ja que no aportaria cap diputat, però aportaria 50.000 votants aquest cop i el doble de potencials; De fet UDC no sabem que feria sola, potser el mateix que SI o menys. Quan dius que SI venia "aquí" a insultar, on et refereixes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Salvador fletxa Navata
28 de novembre de 2012, 17.55 h

#54 Dius que CiU i ERC s'han d'unir amb ... amb SI ? però si ja ha desaparegut del mapa, enfonsada entre altres raons per la xuleria dels seus militants que venien aquí a insultar tothom ! No, val més deixar-se d'unions contra natura i que els partits fassin lo que han de fer, sense escoltar sug.gerències més dictades pels sentiments que per la reflexió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
28 de novembre de 2012, 16.52 h

Els votants independentistes som força majoritaris però a dia d'avui ningú ens vol representar. CiU voldria tornar al autonomisme (declarat acabat), PP i Cs al centralisme, PSC al federalisme pel segle vinti-i-dos, ERC-ICV-CUP estan ocupats pensant en les retallades, i SI fora del Parlament. Això només es pot arreglar amb la unió orgànica de CIU-SI-ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
28 de novembre de 2012, 16.43 h

Els més llestos Carretero: "Votar CIU es d'estúpids" (quan eren autonomistes), "Recomano votar a CIU" (quan CIU es van fer independentista). També López Tena: "avui Catalunya ha optat per l'extinció" (ja intuïa el que passaria, suposo). Els que hi havia de cara i ulls a ERC se'n van anar. Tresserres i Junqueres eren independents, i per tant l'executiva és gairebé la mateixa. Analitza els errors: van a les primeres eleccions amb coalició amb el Partit del Treball com a força d'esquerra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
guapu! fletxa aquests indepes...pobres
28 de novembre de 2012, 16.41 h

Que n' és d' atractiu, aquest senyor. La viva imatge de la independència :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
28 de novembre de 2012, 16.33 h

#49 Es veritat, no conec el programa d'ERC com el 99% dels seus votants. No votavem programes. Estic aturat de fa 4 anys amb 58 anys, i avui he perdut gairebé l'indemnització per acomiadiament del seu dia en les preferents de CatalunyaCaixa, però aniré a buscar als contenidors abans que no fer el que cal per Catalunya. No vendre pas al país per un euro per recepta


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.