directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Huguet anima els empresaris catalans a internacionalitzar-se i independitzar-se de l''hostil' mercat espanyol

El mercat espanyol 'està acabat' i cada cop representa menys vendes per Catalunya, assegura el conseller

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha animat els empresaris catalans a sortir a fora per superar la crisi. Segons ha dit en una conferència al Col·legi d'Economistes de Catalunya, el mercat espanyol 'està acabat' i any rere any representa menys en les vendes de les companyies catalanes. A més dels factors econòmics, també influeixen els polítics. En aquest sentit, segons Huguet, cada cop hi ha més hostilitat envers Catalunya. El conseller ha lamentat que les empreses catalanes s'hagin acomodat en el mercat domèstic en els anys de bonança econòmica. Ara, però, s'ha de fer negoci en àmbits com ara els serveis públics, el turisme i la consultoria en països emergents.
Josep Huguet
Comparteix
   


Etiquetes
En nou anys s'ha reduït un 22% la dependència de Catalunya respecte al mercat espanyol. I la tendència pot anar a més en els propers anys, segons el conseller, que creu que el pes de l'Estat espanyol en les vendes de les companyies catalanes es reduirà fins a arribar a un percentatge semblant al del mercat francès i que estarà més en consonància del que representa Espanya en l'economia mundial. Huguet ha fet servir un símil futbolístic i ha comentat que fins ara les empreses catalanes han jugat la lliga espanyola i que, a partir d'ara, han de jugar el mundial. Per tant, ha dit, encara es necessita més cooperació i perseverança.

Huguet ha admès que les empreses catalanes havien badat a l'hora de sortir a altres mercats perquè la bonança econòmica les va portar a acomodar-se i no buscar el negoci més enllà de les fronteres estatals. Per això, creu que ara és el moment per fer un esforç major en la internacionalització. Huguet posat l'exemple de les empreses que han superat la restricció de crèdit gràcies als crèdits que han aconseguit a altres països.

Oportunitats en regions properes i llunyanes

Els països emergents, tant propers com llunyans, presenten les oportunitats més clares per a les companyies catalanes, segons l'opinió del polític. Huguet ha citat els països de l'arc mediterrani, on hi ha 'un gran camí per recórrer' i on hi ha molts diners provinents del petroli o de l'estalvi popular. 'S'estan obrint al mercat i hi hem de ser perquè, si no, ens passen els altres per davant', ha afegit. Des d'altres regions, com ara l'Índia, es busquen socis europeus per construir i gestionar serveis públics com ara les aigües, els hospitals o les carreteres.

Huguet ha admès algunes debilitats de les companyies catalanes que els dificulten la seva internacionalització. Però, segons ha assegurat, no han de ser una excusa. La mida, per exemple, pot afectar a les empreses industrials a l'hora de sortir a altres mercats, però no representa cap problema per a les de serveis. A més, el conseller ha animat els empresaris a cooperar i anar junts a buscar noves oportunitats. El que sí que ha reconegut és que hi ha una mancança en el coneixement d'altres idiomes. També ha lamentat que les ambaixades espanyoles arreu del món no tenen com a objectiu preferent els temes econòmics i que sovint no s'aprofiten les sinèrgies de les diferents institucions que impulsen la internacionalització.

No obstant això, el conseller ha assegurat que Catalunya té una bona imatge a l'exterior gràcies a personalitats i entitats esportives, gastronòmiques, literàries o culturals. Huguet també ha dit que s'ha d'aprofitar més la feina que fan institucions com ara ACC10 o les delegacions de Catalunya a l'exterior. A més, s'ha d'intentar que les multinacionals que tenen la seva seu en territori català hi facin també recerca perquè així és més difícil que es deslocalitzin i s'ha d'adequar la política de cooperació amb la d'internacionalització.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ernest fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 16.23 h

#7 Deu ser de tant estar al carrer Calàbria amb el Vendrell i el Llorente. Ja t'han aclarit això de la caixa, l'àtic del Carod i allò de l'Hospital del Baix Llobregat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
´jordibcn fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 16.02 h

ECS, quina pudor que faig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
independència fletxa AVIAT CATALANA
20 d'abril de 2010, 15.49 h

Sr..Huguet, el que te de fer vostè es muntar una empresa i vendrà a L'Estranger o allà on vulgui i es donara compte que tenir una empresa a Catalunya ( excepte les de serveis amb el corresponent monopoli polític ) es una autentica ruïna.Sera negoci quant siguem independents i ningú ens espoli el 10 % del suposat benefici.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ernest fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 15.32 h

A més de defensar un inúti defenseu a qui va permetre que els mossos d'esquadra del fatxa del Saura ens estomaquessin per protestar contra un Pla Bolònia que dissenya una universitat de pijos, cara i on el català és poc menys que una merda. Així defenseu el país? Fàstic feu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pere fletxa L'hospitalet
20 d'abril de 2010, 14.16 h

El dia que dominisels pronoms potseret podràs posaren la (in)competènciadeles persones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
´jordibcn fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 11.49 h

Mentrés no faci el mateix camí que el Prenafeta i l´Alavedra que faci el que vulgui, i serà un inepte però no consta que per alli on passi deixi negocis (potser perque no en te) tancats i arruinats com el Subirà


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ernest fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 10.54 h

Aquest paio és un dels consellers més incompetemnts que hi hagut mai a la Generalitat. Tothom en el món empresarial ho siu. Només els ases creuen que en sap res d'economia i empresa. Sort que al novembre marxarà a l'exil-li daurat que ja li ha preparat un bon amic d'una empresa semipública.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
20 d'abril de 2010, 08.32 h

Huguet, Xapó. l´has encertat de ple.
Per què us penseu que l´estat espanyol que ens va a la contra en tot, no vol que tinguem un aeroport amb connexions amb vols directes amb tot el món sense passar per madrid i retarda les connexions ferroviàries amb Europa tot el que pot? Dons precisament per això, perquè no ens adonem que el món no s´acaba a les espanyes i perquè anar fora de l´estat ens resulti car, lent i costós no fos cas que obrim els ulls i ens escapem. Visca Catalunya L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.