directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

140.000 vehicles tornen a l'àrea metropolitana aquest vespre en una operació retorn 'tranquil·la', però amb una alta sinistralitat

Vuit víctimes mortals a les carreteres catalanes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

140.000 vehicles tornen a l'àrea metropolitana entre aquest diumenge al vespre i la nit. Entre les tres de la tarda d'ahir dissabte i dos quarts de set d'aquest diumenge a la tarda ja han arribat a Barcelona uns 310.000 cotxes. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, la segona fase de la tornada de vacances ha sigut 'tranquil·la' ja que les carreteres no han presentat incidències destacables pel que fa a les afectacions viàries. Els punts més intensos de circulació durant el dia d'avui han estat a la C-35, entre Vidreres i Llagostera, on al voltant d'un quart de sis de la tarda hi havia uns deu quilòmetres de cues. Els accessos a Barcelona han acumulat també alguns quilòmetres de retencions. D'altra banda, aquest ha sigut un cap de setmana tràgic en nombre de víctimes ja que s'han produït quatre accidents mortals que han fet vuit víctimes a les carreteres catalanes.
A la B-20, a l'alçada de Santa Coloma de Gramenet, s'ha produït un accident a dins d'un túnel. S'han hagut de tallar dos carrils en sentit el nus de la Trinitat i això ha causat uns 2,5 quilòmetres de cues a les set de la tarda. També a la B-20 hi ha hagut circulació amb congestió en una distància d'1,5 quilòmetres a Esplugues de Llobregat, on s'ha produït un incendi d'un vehicle que ha obligat a tallar un carril en sentit nord.

Un altre accident, en aquest cas a la B-23 a Sant Joan Despí, ha fet tallar dos carrils en sentit Barcelona i ha provocat congestions de trànsit al llarg de més d'un quilòmetre. També a l'autopista l'A-2 en l'enllaç amb la B-23 s'ha registrat un altre quilòmetre de cua.

Entre les tres de la tarda d'ahir dissabte i dos quarts de set d'aquest diumenge a la tarda ja han arribat a Barcelona uns 310.000 cotxes i s'espera que aquest vespre n'arribin uns 140.000 més. Per tant, hauran tornat 450.000 vehicles a l'àrea metropolitana durant aquesta segona fase de l'operació retorn. D'altra banda, a Catalunya s'hauràn registrat 590.000 desplaçaments durant aquest cap de setmana.

Si les afectacions viàries han sigut mínimes en relació a la congestió, pel que fa a la sinistralitat, aquest ha estat un cap de setmana amb un balanç tràgic de víctimes mortals. S'han registrat vuit víctimes en només quatre accidents, a les quals cal afegir la mort d'una ciclista a Castelldefels, que ha perdut la vida hores després de ser atropellada aquest migdia al quilòmetre 182 de la C-31. Els Mossos han detingut el conductor del vehicle implicat per fugir del lloc dels fets i se l'acusa d'un delicte d'homicidi imprudent greu i un delicte d'omissió de socors.

L'accident més greu ha sigut el que s'ha produït aquest matí a tres quarts de set a l'Eix transversal, a l'alçada de les Oluges, on un xoc frontal entre una furgoneta de transport de passatgers i un cotxe ha fet cinc morts. En aquest cas, quatre persones no duien el cinturó de seguretat. En aquest sentit, el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha insistit que 's'ha de dur el cinturó' i reconeix que si hagués estat així s'haguessin pogut evitar les morts.

El Servei Català de Trànsit ha informat que en l'Eix transversal ja han mort 162 persones en 490 accidents des de l'1 de gener de l'any 1998.

Una característica comuna de la majoria dels accidents d'aquest cap de setmana és que s'han produït per una sortida de via, segons ha destacat Pérez Moya a l'ACN. La sortida de carretera es produeix, ha dit, 'a causa bàsicament d'una velocitat inadequada, una distracció o un cansament amb somnolència que fa que no controlem el vehicle i que en vies d'un sol sentit fa que s'envaeixi el carril contrari o se surti de la carretera'. S'ha de combatre amb una conducció més seriosa i responsable', ha conclòs.

Els altres accidents mortals han tingut lloc avui a Sant Joan de les Abadesses on ha mort un jove en una sortida de via i ahir dissabte a Roda de Barà amb un motorista mort i a Sidamon on van morir una altra persona en sortir de la carretera.

A aquestes vuit morts, s'hi ha de sumar una novena víctima per l'atropellament aquest diumenge al migdia a Castelldefels d'una ciclista, que ha mort hores després de ser ingressada a l'Hospital Clínic de Barcelona.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.