directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

"No hem vingut a negociar, sinó a exigir la retirada de la proposta de Wert"

La consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, assegura que portarà el text al TC si Wert no retira la proposta

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, assisteix aquest dimarts a las conferència sectorial d'Educació on el ministre Wert posarà sobre la taula l'esborrany de la reforma educativa que relega el català a matèria optativa i obliga la Generalitat a pagar l'escola privada als alumnes que no puguin accedir a l'educació amb el castellà com a llengua vehicular. A les portes del Ministeri, Rigau ha assegurat que la Generalitat "no ve a negociar" a aquesta reunió, sinó a "exigir la retirada" del text que el ministre va fer arribar a les comunitats aquest dilluns perquè aquest és un tema que "supera el Govern, és de país". També ha deixat clar que si no hi ha un gir el Govern portarà el text al TC.

Comparteix
   

No hi ha marge per a cap tipus de negociació. El text que el Ministeri ha lliurat a les autonomies suposa un atac frontal a la immersió lingüística i la Generalitat no té cap intenció d'aplicar-lo a Catalunya. 

La consellera Rigau ho ha deixat clar a les portes del Ministeri d'Educació on el ministre presenta el text. Segons Rigau, a més de les "invasions competencials" que la Generalitat ja havia detectat l'esborrany que el ministre Wert pretén convertir en la nova Llei d'Educació "qüestiona l'status de la llengua catalana" i relega el català a una categoria "molt inferior" que el castellà.

Per aquest motiu Rigau ha advertit el ministre que si no "retira" el projecte "no hi ha col·laboració possible a la conferència sectorial" i a més el Govern català el portarà al Tribunal Constitucional perquè "no respecta l'article 3 de la Constitució". "Una llengua cooficial no pot ser menystinguda" i "ningú a Catalunya pot entendre que aquesta llei vulgui pretendre canviar el sistema a casa nostra". 

Rigau ha reiterat que per a la Generalitat "la llengua és innegociable" i no permetrà que es faci marxa enrere a trenta anys de normalització lingüística. "O es retira o no hi ha col·laboració possible i sí conflicte competencial d'alt nivell", ha dit. Segons la consellera, la Generlitat "no pot permetre" que per tenir el títol de l'ESO i el batxillerat el català no tingui el mateix valor del castellà. "A Catalunya aquesta proposta socialment no és acceptada, i això supera el govern, és un tema de país", ha sentenciat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Ll.B. fletxa Granollers
5 de desembre de 2012, 19.27 h

Ben dit senyora consellera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Isabel fletxa Barcelona
5 de desembre de 2012, 14.12 h

Totalment d'acord Rauric. No perdem més temps i que si posin fulles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Rauric fletxa La Guingueta
5 de desembre de 2012, 13.05 h

Penso que no cal perdre més temps parlant de l'afer "Wert". La consellera Rigau va fer allò més digne que es pot fer davant de gentussa com aquesta: tocar el dos i seguir fent com s'ha fet a Catalunya des que el nostre Parlament ho va aprovar fa trenta anys. I al qui no li agradi, que s'hi posi fulles. I ja poden cridar, que brams d'ase no arriben al cel. I si vol venir la Brunete, que vinguin que els ensenyarem a llegir i escriure...en català.



Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
5 de desembre de 2012, 05.34 h

DECLARACIÓ UNILATERAL D'INDEPENDÈNCIA PEL PARLAMENT


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
5 de desembre de 2012, 05.32 h

Cal denunciar a Europa una i altre vegada l'apartheid que viu CAT. Ja ha començat, però cal ampliar la CAMPANYA CONTRA L'APARHEID QUE PATEIX CAT A ESPANYA. Ho van veure fa poc amb Vidal Quadrat. Ja ni ha prou de romanços!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Despertaferro fletxa Barcelona
4 de desembre de 2012, 18.51 h

Aquesta és la gota que fa vessar el nostre got: en constituir-se el Parlament, DECLARACIÓ UNILATERAL JA!! Diguem prou al seu terrorisme social, nacional i de drets contra el poble català. Endavant patriotes, tots junts!!!!!!!! Declarem la nostra llibertat envers totes i cadascuna de les seves provocacions i sinistres intencions. Se'ls ha acabat xulejar-nos així...Només em vénen a la ment exabruptes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
4 de desembre de 2012, 18.42 h

Manen els borbons, no la democràcia!
Tal com els borbons volen!
Com a conseqüència de la victòria que havia assolit a Almansa (1707), Felip V decidí l'abolició del règim constitucional dels regnes de València i d'Aragó, països que foren integrats, en qualitat de províncies, al govern i a les lleis de Castella, amb el pretext del "delicte de rebel·lió i la manca al jurament de llurs habitants" i "el just dret de conquesta, l'atribut de la sobirania règia i... la conveniència de r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.