directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els espais aeris europeus podrien reobrir-se progressivament aquest dimarts

Dilluns les cancel·lacions s'han enfilat a 20.000 vols

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

 'Una obertura progressiva i coordinada' dels espais aeris europeus és el que han acordat aquest dilluns els ministres de Transports en una reunió extraordinària que han tingut per telèfon. El comissari de Transports, Siim Kallas, ha explicat que, a partir dels estudis tècnics, s'ha decidit dividir l'espai aeri en tres zones: una on es manté la restricció absoluta de vols, ja que no se'n pot garantir la seguretat i que representa, només, una tercera part del cel que ara no està operatiu; una segona on hi ha restes de cendra que 'no impedirien les operacions de tràfic aeri', tot i que la decisió final d'obrir l'espai aeri recaurà en cada estat membre; i una última zona no afectada on el cel està clar.

Comparteix
   


Etiquetes
'Sense comprometre la seguretat' i 'a partir de decisions científiques, els consells dels millors experts en aviació i l'anàlisi de riscos més sofisticada', Eurocontrol, la Comissió Europea, les autoritats estatals, les aerolínies i altres actors afectats pel tancament de vols i aeroports han decidit a la reunió d'aquest dilluns dividir els cels europeus en tres zones, en funció del grau d'afectació del núvol de cendra volcànica. A partir de les imatges dels cels, els experts estan elaborant mapes de tot el continent per determinar les tres zones, que es faran públics aquest dimarts a primera hora.

Es preveu, però, que la primera zona, la de més risc, cobreixi l'espai aeri del Benelux, la Gran Bretanya, Irlanda, el nord de França i una part dels Països Baixos. La segona zona correspon a l'espai aeri 'potencialment contaminat amb restes de cendra del volcà islandès', tal com ha explicat Bo Redeborn, d'Eurocontrol, i per això la decisió d'obrir l'espai aeri d'aquesta zona recaurà en les autoritats de cada estat membre. Els experts han determinat una tercera zona no afectada pel núvol de cendra on el cel està totalment lliure de partícules volcàniques.

Si les condicions meteorològiques es mantenen com fins ara i el vent no porta noves cendres, Eurocontrol preveu que aquest dimarts l'activitat a l'espai aeri europeu augmenti entre un 10 i un 15% i s'aconsegueixi, així, operar la meitat dels vols previstos al cel del continent. De manera progressiva, s'anirà augmentant el nombre de vols i s'espera que dijous la situació estigui ja totalment normalitzada, després que el núvol de cendra hagi desaparegut completament de l'espai aeri europeu.

Segons ha informat Eurocontrol, uns 8.700 vols dels prop de 28.000 vols que s'havien de realitzar a l'espai aeri europeu aquest dilluns s'han pogut realitzar. Les 20.000 cancel·lacions representen el 70% dels vols previstos.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.