directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Amenaces de mort obliguen al bisbe Pere Casaldàliga a abandonar la seva casa a São Félix do Araguaia

L'Associació Araguaia i la productora Minoria Absoluta, que treballa en una minisèrie sobre el religiós denuncien els fets

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El bisbe Pere Casaldàliga, de 84 anys, s'ha vist obligat a deixar casa seva a São Félix do Araguaia i anar-se'n a més de 1.000 quilòmetres per indicació de la policia federal del Brasil. La causa ha estat la intensificació en els darrers dies de les amenaces de mort que rep per la seva tasca durant més de 40 anys en defensa dels drets dels indis Xavante. La productora Minoria Absoluta, que treballa en una 'mini sèrie' sobre el religiós, ha estat un dels denunciants. El fet que el govern del Brasil hagi decidit prendre les terres als "fazendeiros" per retornar-les als indígenes, legítims propietaris, ha agreujat el conflicte. 
El bisbe Pere Casaldàliga en una imatge d'una exposició al Palau Robert.
El bisbe Pere Casaldàliga en una imatge d'una exposició al Palau Robert.
© @acn



Comparteix
   


Etiquetes
De fet, la productora ha assenyalat que l'equip de rodatge va haver de modificar el seu pla de treball. En concret, i per recomanació del govern brasiler, l'equip va haver de creuar la floresta i fer una ruta de 48 hores de durada per evitar la zona de conflicte. Casaldàliga s'ha convertit en objectiu dels anomenats 'invasors' que fraudulentament es van apropiar de les terres dels Marâiwatsédé als Xavantes. El bisbe, de 84 anys i afectat de Parkinson, treballa des de fa anys a favor dels indígenes i dels seus drets fonamentals a la prelatura de São Félix i s'ha convertit a nivell internacional en cara visible de la causa.
 
Els terratinents i els colons que van ocupar fraudulentament i amb violència les terres, seran desallotjats pròximament per l'ordre ministerial que des de fa 20 anys està pendent de compliment. Segons ha informat en un escrit l'Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, el balsarenyenc ha hagut d'agafar una avió escortat per la policia i hores d'ara es troba a casa d'un amic seu religió del qual s'ha ocultat la identitat i la localització per temes de seguretat.
 
"Ens sentim plenament identificats amb la defensa que des de sempre ha fet el Bisbe Pere i la Prelazia de Sâo Félix de la causa indígena", diu l'escrit de l'associació, que emplaça a la comunitat internacional a vetllar per la seguretat de Casaldàliga i pels drets dels indis de Xavantes.
També a través de Twitter ha circulat el comunicat de suport del Conselho Indigenista Missionário -organisme vinculat a la Conferencia Nacional de Bisbes del Brasil-, firmat per associacions i entitats vinculades amb la lluita indígena i amb els drets humans.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Jordi fletxa CATALUNYA
9 de desembre de 2012, 23.13 h

#12 La paraula Nazi és una abreviatura de Nationalsozialistische, és a dir Nacionalsocialista que prove de les sigles NSDAP :"Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter-Partei".Diem Feixistes(en el teu dialecte "fascistas") als Italians que formaven les juntes de "Fascio",per això els anomeneu "Fascistas".

La teva incultura només la supera la teva capacitat de fer el ridícul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 de desembre de 2012, 14.49 h

#7

¿Y tu te atreves a llamar ignorante a los demas?

Nazista es la palabra correcta, nazi es una abreviatura.

Ergo, como tu eres un fascista , ¿te deberiamos llamar fasci?


QUE PENA ME DABAIS Y QUE ASCO ME DAIS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa barna
9 de desembre de 2012, 10.45 h

Tots aquests missatges ens duen a altres temps, encara hi ha lloc per el racisme més cruent, però la feina del bisbe Casaldàliga és tant lloable com la que varen fer altres homes il·lustres per les persones que no tenen recolzament al seu patiment, és curiós que un sol home pugui fer tant! i tot un poble (quasi 2 milions de persones ) no?. Estic pensant en Casrod-Rovira aquí, que quasi donar la vida per Catalunya. Ànims a tots aquells capaços de resistir per sobre de tot, per els seus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
9 de desembre de 2012, 04.21 h

Hi ha un llibre molt interessant i útil, per ara editat en castellà, que es titula «Rejuvenece tu cerebro» («Rejoveneix el teu cervell») del metge estatunidenc d'origen hindú Dr. Dharma Singh Khalsa. En aquest llibre es proposa una teràpia combinada de quetre elements: ortomolecular, vitamines, dieta i exercicis ment-cos, en les persones afectades d'Alzheimer i Parkinson, que serveix per aturar l'evolució de la malaltia, i fins i tot revertir-la fins un cert punt. També serveix pels q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
8 de desembre de 2012, 18.30 h

#7 Deixeu-lo estar pobret,no veieu que és espanyol?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
ALBERTU = aragonese uriantale = etc, etc fletxa Des de el burdel de mamà.
8 de desembre de 2012, 18.16 h

Chi, chia lo sé ke chio, ALBERTU, sohy puta escoria, i me da ravia ber ke loh catalaneh sohys mah lihtoh ke chio. PERO KE KERAI KE AGA? ke no memborraschie? eing? eing? eing? ...etto é mu fasir de disir cuando ereh una pelsona instluida i no ung degenerao genético como chio!! Sus kisiera ber en mi lugás!! Tamien sus emborrachiariai si supiesei ke soi una piltrafa repusnante como sohy chio!! Hy aluigo me preguntei ke poké mescondo? Puèèè... ettooooo.... me parise keeee.... ottia tu!! ch... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Andreu fletxa Vic
8 de desembre de 2012, 17.57 h

#2 Tu, espanyol pudent, tan ignorant ets que no saps que es diu NAZI (com tu i els teus) i no nazista? Ets patètic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
8 de desembre de 2012, 17.46 h

Aquesta escòria castellana, quan va anar a Amèrica, va abusar de que els amerindis no eren bel.licistes i desconeixien la pòlvora i el cavall. Els varen exterminar tant com varen poder (també trametent la seva inseparable SÍFILIS) i no contents amb això, els varen usurpar les millors terres.

En Pere Casaldàliga, ha lluitat i segueix lluitant a favor dels indígenes. Ho fa al Brasil, que fou conquerit no pas pels castellans, sinó pels portuguesos, però la lluita és la mateixa, en el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
8 de desembre de 2012, 17.41 h

#2 Ep! Ep! Ep!... d'amigus, RES DE RES, que jo segons quina ESCÒRIA no la tolero com amics. Si vols amics ves-te'n a buscar-los entre els desgraciats semianalfabets com tu. Entès, reineta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
8 de desembre de 2012, 17.24 h

#2 La escoria del"PPitoniSSo" i la sevà quadra porcino-hispànica podria anar al Brasil a posar pau en nom d'espanya,així ens trauriem una mica de merda d'aquí.Si ho diem perquè és Català,si fossis tu et retirariem el pasaport i t'hi podries pudrir.Més clar l'aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.