Oriol Pujol: "costa molt" establir una data pel referèndum
En una entrevista al diari ARA, el secretari general de CDC sorprèn amb aquesta afirmació, tant difícil és podar data al referèndum? Qui pressiona per evitar-ho?
Malgrat que el titular de l’interessant entrevista a l’Oriol Pujol que li fa Mònica Terribas al diari ARA és posar més pressió a ERC, “Als d’ERC no els van votar per ser a l’oposició” la veritat és que la contesta més interessant és produeix quan li pregunten per si CiU preveu una legislatura de 4 anys o fins a la consulta i eleccions plebiscitaàries? la resposta enigmàtica, un “costa molt establir una data ” que obra la porta a moltes preguntes, què fa que costi tant posar data al referèndum? Un possible encotillament? Com diu Pujol? O pressions dels poders ocults? És fa difícil de creure que posar data a un referèndum que van demanar més d’un milió i mig de manifestants el #11S2012 costi tant. A Escòcia amb molt menys voluntat popular el govern ho va tenir clar, com no ho ha de tenir present un Govern guanyador de les eleccions i que compta amb una amplia majoria parlamentaria?
Costa tant posar data pel referèndum?Val la pena llegir la pregunta que li fa Mònica Terribas i la resposta d’Oriol Pujol, segurament estem davant un de les claus de l’acord entre CiU i ERC, independentment de si cal entrar o no a governar.
El que sí que preveuen Artur Mas i vostè és una legislatura de quatre anys, completa? O només fins a la consulta i llavors eleccions plebiscitàries?
“En la mesura que la consulta no pot tenir data, malgrat que hi ha un certa negociació sobre si pot tenir data....Però insistim molt en una cosa: “costa molt establir una data,” i pot considerar-se un encotillament innecessari. Per què ens hem d’encotillar en un procés en què tots aquells que el volem impulsar tenim clar que volem guanyar? No només el volem fer, sinó que el volem guanyar . Potser la data ens condiciona poder-ho fer o no, i pot condicionar que el guanyem o no.”
Les negociacions avancen en el bon sentit, però tindrem acord?
Les tres entitats civils més representatives de la voluntat sobiranista del poble de Catalunya, L’AMI, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana van demanar un gran acord entre CiU i ERC, seria difícil d’entendre que l’acord no tingues un data màxima per la celebració del referèndum.
Amb la crisi que patim, cap Govern pot aspirar a mantenir tota un legislatura sense resoldre la consulta
Seria un suïcidi polític retardar la celebració del referèndum d’autodeterminació, l’esperit de l’11 de setembre ho diu molt clar, qui ho negui o posi pals a les rodes, és políticament mort.