directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas recorda a Montilla que el PSC va rebutjar la renovació dels magistrats amb el mandat caducat

PP, PSOE i PSC van rebutjar al Congrés espanyol una proposta per renovar el Constitucional · La iniciativa tenia el suport de CiU, ERC i Iniciativa

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha recordat al president de la Generalitat, José Montilla, que el PSC va votar al costat del PSOE en contra d'una iniciativa al Congrés espanyol per renovar els magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que tenen el mandat caducat. En declaracions als periodistes abans de visitar l'empresa MRW, Mas ha indicat que Montilla l'ha trucat aquest matí per començar a parlar d'una estratègia conjunta al Parlament en defensa de l'Estatut. Segons el líder de CiU, la idea de Montilla és centrar-se en la renovació del TC, moment que Mas ha aprofitat per recordar-li que PP i PSOE van rebutjar fa un mes una proposta per renovar el TC, iniciativa que tenia el suport de CiU, ERC i ICV.
Artur Mas, Convergència, CiU
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha explicat que l'objectiu és reaccionar des de Catalunya davant una situació de 'bloqueig' del TC i 'd'amenaça' sobre l'Estatut aprovat pels catalans. De fet, el líder de CiU ha remarcat que la sentència que ja tenien redactada 'semblava poca cosa', però a l'hora de la veritat suposava la 'mutilació i desnaturalització' de l'Estatut.

Davant d'això, ha dit, cal reaccionar, passant a més a 'l'ofensiva' per evitar que el TC es pronunciï sobre l'Estatut aprovat pel poble. Això sí, ha advertit que el que s'acordi a Catalunya s'ha de traduir en fets també a Madrid, i no pot passar com amb una iniciativa que es va votar fa un mes al Congrés, on els 25 diputats del PSC van rebutjar juntament amb el PSOE i amb el PP una proposta que servia per renovar els membres del TC amb el mandat caducat des de fa més de sis mesos. 'Ell diu que s'ha de renovar el TC, però quan es va posar a votació van estar al costat del PSOE i del PP', s'ha queixat.

Però a més de la renovació, Mas ha explicat que també proposaran altres mesures, com la petició de recusació dels magistrats amb el mandat caducat. Alhora, demanaran que el TC es declari 'incompetent' per dictar sentència sobre l'Estatut, i que es canviï la llei del tribunal perquè no pugui pronunciar-se sobre estatuts referendats per la ciutadania. També tornaran a presentar la iniciativa per renovar els magistrats amb el mandat caducat, i esperen el suport de tots els diputats catalans.

Sobre la recusació, ha admès que té 'poques possibilitats' de prosperar, però ha subratllat que cal llençar 'missatges molt clars' des de Catalunya, deixant clar que els catalans no estan disposats a quedar-se 'creuats de braços davant aquesta ofensiva del TC, del PP i del PSOE en contra de l'Estatut'. 'Ho hem de deixar molt clar', ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Manel fletxa Barcelona
21 d'abril de 2010, 15.12 h

#4 Deus ser l'únic que no veu la diferència. És el que passa quan ets part interessada. El reagrupats en canvi ho tenim molt clar, que amb CIU podem provar a veure que passa i i no en treiem res de bo, com amínim quedaran en evidència i els seus votants vindran a nosaltres que no ens vendrem a la primera de canvi per quatre cadires. Això és el que us treu credibilitat. I el poble ho sap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 d'abril de 2010, 20.14 h

A qui l'importa si Monty o el PSOE o CiU o qui sigui va rebutjar no se que!

El que cal renovar és tota la classe política.

Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya quart estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ARA, ERC fletxa CATALUNYA
20 d'abril de 2010, 18.06 h

Que importa el que puguin dir dos UNIONISTES amb Espanya com MAS o MONTILLA.? a ells ja els hi va be la actual situació de indefinició perpetua. A ells ja els hi va força be anar allargant la sentència, per que de ella en depenen els resultats partidistes de les seves respectives formacions. Per a ells l'unic que els importa ara i sempre, es el poder i tocar cuixa. Catalunya per ells es només el seu "Modus VIvendi".

Estirar com un xiclet la situació actual els afavoreix, per que així no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 17.45 h

#3 Homònim, potser que ens expliquis en què és tan abismal la diferència entre Montilla i Mas. Des del punt de vista nacional, tots dos són unionistes, i cap dels dos vol marxar de l'Estat espanyol. A partir d'aquí, les coses es centren en veure què fa un i altre mentre no aconseguim la majoria necessària per la independència. Si compares els 4 anys de Mas com a Conseller en Cap, pactant amb el PP, amb el que ha aconseguit Esquerra -sense ser la força majoritària- del PSC, als converg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 16.17 h

#2 Sí, sí Però la diferència entre PSC i CIU és abismal. I el soci del PSC és ERC. O sigui que votar ERC és votar Montilla. Per si decas al novembre LAPORTA I REAGRUPAMENT, que facin el que facin serà millor que fer president Montilla. No us esforceu tots ho tenim clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
independència fletxa AVIAT CATALANA
20 d'abril de 2010, 15.59 h

Recordem també qui va retallar l´estatut a la moncloa !! recordem qui a signat ( sistematicament) els pressopostos a madrid ,dels diners que van a madrid i els que tornen a catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Enric fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 15.21 h

Els matisos són importants. CIU,ERC i ICV han coincidit moltes vegades en la defensa de Catalunya. El PSC sempre tanca files amb el PSOE. Si Puigcercós segueix defensant les bondats del Tripartit i atacant CIU és pq sap que només Montilla el vol com a soci de govern pq segueixi fent-li de palanganero. Tot Catalunya ho sap i votarem en conseqüència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.