directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

31.500 suports perquè @BarackObama es posicioni sobre el dret a decidir a Catalunya

La qüestió ha escalat en una setmana del lloc 25 al 18 d'un total de 299 en el rànquing del web del govern dels Estats Units

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Washington (ACN).- El nombre de peticions al web 'We the People' perquè el govern dels Estats Units faci públic el seu posicionament sobre el procés d'autodeterminació de Catalunya reuneix fins a la tarda d'aquest diumenge un total de 31.500 suports. En una setmana ha guanyat prop de 3.600 noves adhesions i ha passat de la posició 25 a la 18 en la llista de qüestions més populars d'aquesta plataforma. De fet, l'executiu d'Obama ja haurà d'expressar-se sobre el dret de decidir a Catalunya, ja que s'han superat les 25.000 firmes digitals necessàries per tal que hi hagi un pronunciament. Aquesta fita es va assolir en només una setmana des que es va fer la proposta. 
Captura de pantalla de la petició catalana
Captura de pantalla de la petició catalana

Comparteix
   


Etiquetes
Si encara no has signat, encara ho pots fer

Els temes plantejats -299 fins el moment-, són d'allò més variats, i van des de la legalització de la marihuana fins a l'exigència que es torni a fer un nou recompte de vots en els comicis del passat novembre on va resultar reelegit Barack Obama. El tema que encapçala el rànquing, amb més de 119.000 peticions, és un pronunciament sobre una possible independència de l'estat de Texas dels EUA. No és l'únic estat que planteja aquesta qüestió; també ho han fet Louisiana, Carolina del Nord, Florida, Tennessee i Georgia.
 
La causa catalana, de la que no cal ser nord-americà per signar -només cal registrar-se al web-, ocupa el lloc número 18 d'un total de 299 en el rànquing de temes més populars de 'We the People' ('Nosaltres la gent'). Ha escalat en només set dies set posicions. Quan acabi el termini de recollida de suports, prevista pel 24 de desembre, un grup d'experts de la Casa Blanca analitzarà aquesta qüestió i hi donarà una resposta oficial en nom del govern dels Estats Units. 
 
La instància es va fer apel·lant a la massiva manifestació del passat Onze de Setembre, i al fet que el govern espanyol va "ignorar-la" segons apunten els impulsors de la iniciativa. També s'exposa la voluntat de fer un referèndum per decidir la independència o no d'Espanya. Per això es requereix a l'executiu d'Obama el seu suport per tal que "el poble català tingui el dret de decidir el seu futur".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
11 de desembre de 2012, 14.07 h

Necessitem, poder aconseguir l'independencia de Catalunya, perque nosaltres som catalans, i ningu te dret a treurens allo qu'es nostre, la NACIO DE CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
www.helpcatalonia.cat fletxa Quan convé seguem cadenes
9 de desembre de 2012, 20.05 h

Homenatge als més de 700 degollats per les tropes espanyoles en el Setge de Cambrils de 1640
Mirar enrere per entendre la situació actual de Catalunya.
Vem perdre una guerra per això avui dia estem sota l'estat espanyol. Si com els Holandesos o els portuguessos haguessim guanyat avui la nostra situació seria molt diferent i seriem un país lliure i no patiriem l'espoliació econòmica dels nostres ciutadans, atacs a la nostra llengua i cultura...
Vem perdre una guerra però estem disposs... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
We are not spanish fletxa FREEDOM FOR CATALONIA
9 de desembre de 2012, 19.39 h

Poc a poc estem fent que el món conegui als catalans i sàpiga la nostra situació. És important que fem la màxima difusió i internacionalitzem el nostre cas.
FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.