directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya prepara l’assalt definitiu a “La Caixa”

Segons avança "El País", el Govern Espanyol té preparat un decret per tal de passar a controlar les poques caixes que han sobreviscut a la crisi i treure poder a Euskadi i Catalunya

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Segons explica "El País" de forma clara i molt èxplicit en el seu titular, “La fi del poder autonòmic a les caixes.”, amb l’excusa que és Europa qui imposa nous mecanismes de control, el ministre de Guindos vol recuperar el control de les poques caixes sanes que queden, el decret estableix mecanismes per tal que les fundacions propietàries de les caixes passin a estar sota control del Govern de l’estat espanyol, i la decisió afecta bàsicament a dos governs; el d’Euskadi i el de Catalunya, territoris que, segons ells diuen, un dia o altre plantejaran l’exercici del seu dret a decidir. El Govern de l’estat ja ha començat a posar tots els impediments possibles al dret a decidir  i  té clar que el control econòmic és clau, deixar Catalunya sense el control de “La Caixa” és igual a dificultar el procés sobiranista endegat a Catalunya per la força dels vots. En el nou embat dEspanya, Fainé hi té un paper.

Comparteix
   


Etiquetes
El decret de Guindos pren a  Catalunya i Euskadi el control de les fundacions

Ho diu clar i en espanyol el mateix diari en el seu article, aquest és un decret fet a mida per agafar les competències en temes de caixes d’Euskadi i Catalunya, que és on queden les dues caixes més importants - les caixes basques i La Caixa-, el Govern Espanyol no s’atura i comença a posar tots els mecanismes possible per fer fracassar el dret a decidir.

El Govern Espanyol no fa un decret sense el vist i plau d’Isidre Fainé

El silenci de Fainé dels últims mesos podria fer pensar en un pacte amb el Govern Espanyol per part del directiu de La Caixa, per poder seguir movent els fils a canvi que Madrid passi a controlar l’entitat. Sense el vist i plau d’Isidre Fainé el Govern Espanyol no hagués fet un decret tant o més centralista que en èpoques franquistes. Ens tornen a robar, ja no es conformen amb l’espoli de 16.000 milions sinó que ara ens roben el control dels més de 300.000 milions en dipòsits i els més de 40.000 de liquiditat que té l’entitat catalana.

Una veritable espanyolització de La Caixa

Segons El País el decret és una veritable andanada a la línia de flotació de la Generalitat de Catalunya, entre altres preveu que el  trasllat de la seu no necessitarà el vist i plau del Govern de Catalunya,  i tampoc cap autorització de la Generalitat per la fusió amb altre entitats.

L’acord de Govern entre CiU i ERC ha e donar resposta al nou atac del Govern Espanyol contra Catalunya

Primer va ser boicotejar la proposta republicana de posar un import a les transaccions bancàries, creant la figura impositiva per a cost zero i ara vol treure el control de La Caixa al Govern de Catalunya i fer augmentar la sagnia financera i les dificultats per exercir el dret a decidir. Cal doncs una resposta als nous robatoris que Espanya ens vol infligir. No s’entendria que davant els nous espolis, els catalans estiguéssim quiets.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
12 de desembre de 2012, 20.52 h

Les obres socials de les caixes, abans de que les caixes es convertissin en bancs, existien com a resposta a les necessitats socials d'un país en el qual no existia la seguretat social ni el concepte de jubiliació.
Les Caixes compartien amb els bancs el seu caracter d'entitat que recollia els estalvis i oferia crèdit a la població.
Els bancs tenien un origen privat pur mentre les caixes tenien una voluntat de servei a la societat i els seus estatuts recolllien l'obligació de destinar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Assumpció Cantalozella fletxa Andorra, Plaça Major
11 de desembre de 2012, 14.17 h

a#18 I l'obra social?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Marcel fletxa Barcelona
11 de desembre de 2012, 12.14 h

Evidentment, Espanya sap molt bé a qui de l'alta burgesia catalana ha de posar de la seva banda i Fainé sap molt bé el que pot perjudicar els seus negocis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
pol fletxa Cat
11 de desembre de 2012, 09.49 h

La Caixa, com entitat bancaria no existeix, CaixaBank no es cap caixa, es un banc. A veure si no mentiu ni foteu al personal


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
10 de desembre de 2012, 19.39 h

No ens ha de fer por que Espanya prepari l'assalt a La Caixa.
Ens hauria de fer por saber que la situció actual és el resultat de la mala política duta a terme per CiU i PSOE a través de les diverses Diputacions provincials.
A diferència dels bancs les caixes havien de respondre a unafinalitat social en els respectius territoris, i enlloc de fer això des de l'arribada de la democràcia els diferentspartits polítics aprofitarenla seva presència en els consells directius o organisme... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
lluis fletxa mollerussa
10 de desembre de 2012, 19.10 h

Si tot això que diu aquest article s´acaba complint, no tinc cap dubte que molts com jo canviarem d'entitat bancària. Ja s´ho trobaran... i sinó, al temps...
keep calm companys


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
10 de desembre de 2012, 17.49 h

#13. Potser si, potser no, però cal indicar que la reclamació és que no es canviin l'statu quo, que no es legisli contra la gent (en aquest cas contra la gent que amb els seus estalvis van bastir la Caixa original). Qualsevol espanyol "no nacionalista", els que quedin, ho pot entendre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ll.B. fletxa Granollers
10 de desembre de 2012, 17.45 h

Espanya es podrà carregar Caixabank si vol, però aquesta ja no tindrà els dipòsits dels catalans. A la informació de que Caixabank deixa de ser un banc que cotitza a Catalunya o que l'estat espanyol n'ha pres el domini estic segur que la gent retirarem els nostres fons en la mesura en que ens sigui possible.
En principi tindrem el Banc de Sabadell, però si veiem que es pot repetir l'operació, també en podrem prescindir. Finalment quedarà la banca estrangera diversa, que tot i no oferi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Antoni fletxa Barcelona
10 de desembre de 2012, 17.29 h

#12 Al mateix que has fet tu fan la resta de clients del estat español i hi ha moltes més oficines, crec que no és una bona politica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
10 de desembre de 2012, 17.07 h

Hi ha una altra manera d'actuar, que és fotent-los la por al cos, i això és tant senzill com enviar un correu a investors@caixabank.com indicant-los que en cas que La caixa deixi de ser una entitat catalana, amb seu a Catalunya, i supervisada per la Generalitat, es treurà fins a el darrer cèntim. Jo ja ho he fet, i ara mateix ells pensen que és el meu problema, però si som deu mil o cent mil els que ho fem, aturaran el que s'hagi d'aturar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.