directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Núria Bosch destapa el full de ruta del joc brut d’Espanya contra Catalunya

Atacar les institucions i la llengua per trencar la cohesió social, escanyar la Generalitat financerament i finalment oferir quatre xavos i dir que són el pacte fiscal

Comentaris 72  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 63 vots )
carregant Carregant

La catedràtica d'Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona Núria Bosch en un article al diari ARA titulat “ El joc brut d’Espanya”, explica l’estratègia de l’estat espanyol per anorrear el procés sobiranista a Catalunya. A falta de tancs, que són difícils de justificar en els temps que corren Espanya ha optat pel joc brut. Bosch explica quins són els blancs i els objectius i la finalitat última i també quina és l’alternativa:”L'única sortida és anar cap a l'estat propi. Alguns diuen que la prioritat és la crisi i que l'independentisme és només una qüestió de sentiments. No és així. Precisament, si la prioritat és la crisi hem d'anar cap a la independència perquè Catalunya esdevingui un estat pròsper, i com més de pressa millor. Així evitarem molt joc brut d'Espanya.”

Comparteix
   


Etiquetes
Atacar les institucions i el president de la Generalitat fins fer-lo caure
 
Els atacs de “El Mundo” duran les eleccions del 25-N, i d’avui mateix, contra el president Mas amb la claca del PP i del Govern de Rajoy, pretenen debilitat la Generalitat i afeblir la presidència de Catalunya. Assenyala Bosch que “Ho hem vist fa poc amb l'aparició d'un esborrany d'informe que atacava durament els presidents Mas i Pujol. Han estat necessàries tres setmanes per saber que és un informe fals, que ningú se'n responsabilitza i que ningú sap d'on va sortir”.
 
Atacar la llengua catalana per dividir Catalunya
 
L’atac del PP sota la figura de Wert a la llengua i l’ensenyament a Catalunya, diu Bosch que no té altre objectiu que “dividir la societat catalana per la llengua, trencar la cohesió social i la bona convivència que hi ha actualment a Catalunya al voltant d'aquesta qüestió.”. Avui mateix “La Razón”, en base a una enquesta ridícula i de credibilitat zero, deia a la seva portada haver trobat les proves de l’adoctrinament a les aules catalanes, el seu director, Paco Marhuenda, que empastifa a cor que vols i amb total comoditat, no només des del seu diari que llegeixen quatre gats a Catalunya, sinó des de RAC1, en nom de la pluralitat col·labora amb el seu granet de sorra al joc brut d’Espanya.
 
Acabar d’escanyar les finances de la generalitat
 
Diu Bosch que “una altra manera de fer mal és escanyant les finances de la Generalitat per dinamitar qualsevol marge de maniobra, per fer dependre al màxim els nostres recursos del govern central i per provocar que les contínues retallades minvin cada vegada més el suport dels ciutadans de Catalunya al govern de la Generalitat”, i posa com a exemple com s’ha afanyat l'Estat a impedir que el govern de la generalitat pugui establir un impost sobre els dipòsits bancaris creant-ne un d’igual a un tipus zero, encara que ja l’aplicaven, tot per evitar que Catalunya disposi d’uns ingressos addicionals. La catedràtica també assenyala que l'establiment d'uns objectius de dèficit autonòmics completament inassolibles són una altra arma de l’Estat, al que Bosch proposa combatre negant-se a assolir l'objectiu de dèficit que imposa l’Estat i explicar-ho a Europa.
 
 
Estocada final i 300 anys més de dominació
 
La part més inquietant de l’article de Núria Bosch és quan explica estar convençuda que “l'any 2013, quan la Generalitat estigui del tot escanyada financerament, el govern central li oferirà reformar el sistema de finançament autonòmic, ja que l'any vinent toca revisar-lo. Es voldrà vendre com el pacte fiscal que demanava Catalunya, però no cal confiar-hi; un altre dia, en un altre article explicaré per què. Només serà l'excusa per introduir confusió en la societat catalana, dient que els catalans es neguen a millorar les seves finances.”. Vist així  posar data al referèndum  i fer-ho públicament és tant urgent com començar a treballar per defensar-nos del  joc brut d’Espanya.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#72
16 de gener de 2015, 16.42 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
Antonio. fletxa Torello.
25 d'octubre de 2014, 17.37 h

Que podemos hacer, en mi opinion, esperar las procsimas, elecciones, no bolbernos, a equibocar, bolbiendo a botar alos mismos de siempre. Llo espero y deseo que ganemos, por malloria absoluta. C U P . Y antes de proclamar la independencia, llamar alas puertas de Europa, si digeran que no o pusieran, pegas, la indpendencia de Catalunya. Aderida a Rusia y China, seria lo mejor, creo yo . Hace trescientos años, los señores anglosajones, nos traicionaron, o nos cambiaron, por Gibraltar. Todo est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
2 de maig de 2014, 01.05 h

Si uno miente la otra miente más y realmente el pueblo como corderos de una banda a otra
Si una sola vez se dejaran de tonterías absurdas y sin ningún interés que confundir al pueblo
Y se pusieran a hacer las cosas bien y no digo bien políticamente si no bien con el sentido común
Que por desgracia últimamente esta escaso hoy en día .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
1 de maig de 2014, 07.15 h

Catalunya tiene que independizarse si quiere avanzar, para mejorar la situación, de lo contrario sera un retraso en la historia queremos nuestras leyes reforma de la politica y participación del pueblo .


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
30 d'abril de 2014, 14.17 h

fa 300 anys que dure la opressio
#67


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
Eduard R fletxa Barcelona
30 d'abril de 2014, 13.57 h

Tb alguna cosa la gestió pèssima de la Generalitat i el transvasament de recursos públics a les butxaques privades dels amics tb fan mal al nostres govern.

El discurs que aquí som purs i grans gestors no sempre és així

El nostre país té un finançament dolent això no es discutible, però tb tenim uns gestors s Catalunya com al resta del estat lamentable.

Més autocrítica i no sempre dir que la culpa es dels altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Jordi fletxa Barcelona
3 d'abril de 2013, 17.56 h

Ens cal fer pedagogia explicant dins i fora que és Catalunya, el conjunt del catalans.
Cal explicar el projecte econòmic, el jurídic i el cultural.
Cal explicar que Catalunya és una nació i no un caprici. Ens cal explicar-ho amb arguments que ningú els pugui posar en dubte. És una nació perquè hi ha la voluntat dels catalans i perquè té tot allò acceptat internacionalment per a diferencia poble i nació. Ens cal explicar les mancances. Uns requisits que podeu veure a

http://jordi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
24 de desembre de 2012, 18.02 h

crec que catalunya s'ha de posar les piles, tenim economistes molt bons que poden explicar clarament a tot el poble els numeros, els peros i contres que podem tenir al guanya la independencia. Segur que els catalans podem fer pinya perque el nostre esprit es molt lluitador per aconseguir tot el que ens proposem. Desitjo que aixis sigui


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
MARIAN fletxa BARCELONA
11 de desembre de 2012, 19.17 h

#61 Clar, però el "capullo" del francès no es va queixar ni va ajudar a Catalunya, exactament igual que em sembla que farien ara, tant els francesos com els alemanys...Jo tampoc em fio ni un pèl de la UE...


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
Àngel fletxa Barcelona
11 de desembre de 2012, 18.50 h

Tens tota la raó, #62. Els nazionalistes espanyols ja tenen el seus llocs para remenar la seva merda, la seva enveja i el seu odi(intereconomia, el mundo, la razón. ABC,...). Aquí venen només a provocar. Els catalans hem de parlar de la construcció del nostre futur com a estat, i, ésclar, defensar-nos dels atacs institucionals espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 40   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.