directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC proposa crear un "govern d'unitat" amb un president de CiU que no sigui Mas i tornar al pacte fiscal

El líder dels socialistes, Pere Navarro, aposta perquè el nou executiu tingui consellers "de consens"

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha explicat que la cúpula del partit portarà diumenge al Consell Nacional un document d'estratègia política on s'aposta ara per impulsar un "Govern d'unitat" amb presència i suport de tots els partits del Parlament que així ho desitgin. Els socialistes reclamen així un nou executiu amb consellers "de consens" que no tindrien perquè ser membres o propers a les formacions polítiques. Navarro ha explicat també que el PSC advoca perquè el nou president de la Generalitat sigui un diputat de CiU, però adverteix que seria convenient que no fos Artur Mas. El PSC, a més, creu que el nou Govern hauria d'apostar per negociar "un nou pacte fiscal" amb Madrid.

Comparteix
   

Després d'haver descartat donar suport a la investidura de l'actual president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i rebutjar un pacte estable amb CiU, aquest dilluns el Secretariat del PSC ha aprovat un document d'estratègia política que elevarà al Consell Nacional de diumenge vinent i que marca les noves línies de proposta dels socialistes. Així, enmig de les negociacions entre CiU i ERC per la legislatura que ara comença, el PSC proposa ara instaurar un "Govern d'unitat" que tingui el suport de totes les forces polítiques del Parlament. 

"Plantegem un Govern d'unitat nacional amb participació de personalitats del màxim prestigi i consens possible, amb tots els seus membres consensuats i sense repartiment de conselleries entre els partits polítics". Aquesta és la descripció que el PSC fa al document aprovat per la cúpula del partit de l'executiu que reclamen. I és que per Navarro, en un moment com l'actual "cal aparcar moltes de les nostres diferències i els interessos de país han d'estar per sobre d'altres". 

"Si parlem d'unitat nacional és amb tots els partits, i d'aquí se'n desprenen totes les converses que mantindrem amb els partits per fer-los aquesta petició de compromís d'implicar-s'hi, ha detallat Pere Navarro, afegint que, de moment, no sabria dir si la resta de formacions hi estarien a favor o en contra de la seva proposta. 

Aquest Govern que planteja Navarro tindria consellers que "podrien o no ser diputats o membres dels partits" però que en qualsevol cas, haurien d'estar nomenats "per consens" entre totes les formacions que donessin suport a l'executiu. Pel PSC, serien "destacades personalitats" que poguessin garantir "l'equitat, la reforma del marc institucional i la qualitat democràtica". 

En aquest sentit, Navarro considera que el nou executiu hauria de "prioritzar la negociació del nou pacte fiscal per Catalunya i obrir de forma immediata un procés per a la realització d'una proposta, amb suport ampli i majoritari a Catalunya, d'una nova relació amb Espanya de caràcter federal". En aquesta mateixa línia, ha assegurat que el Govern no tindria com a prioritat la consulta d'autodeterminació, tot i que en cap cas el PSC seria un impediment per celebrar-la "si el poble reclama opinar sobre la relació que han de tenir amb Espanya". 

On sí ha estat més contundent Pere Navarro és en parlar de qui hauria de liderar aquest Govern d'unitat que proposa. Pel socialista, el més indicat seria que el president no fos Artur Mas. "Ell ha portat al país a aquesta situació convocant les eleccions. En circumstàncies normals hauria de presentar la seva renuncia, i per tant, sense que al document es descarti que sigui Mas el candidat, nosaltres proposem que preferiblement hauria de ser altra persona", ha sentenciat Navarro, tot matisant que el PSC deixa clar que hauria de tractar-se d'un "diputat de la formació més votada, CiU". 

Pere Navarro iniciarà converses amb la resta de partits amb representació parlamentària per tal de fer aquesta proposta, i espera rebre en breu la resposta, si més no, de CiU. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
maria jesús fletxa la garriga
12 de desembre de 2012, 17.27 h

Sr. Navarro ja fa dies que va perdre el tren, ara no vulgui presentar com la gran sol.lució tornar al pacte fiscal i deixar de banda al sr. Mas. Lo seu es un atac de mal perdedor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Tant se fa ... fletxa Alt Empordà
12 de desembre de 2012, 10.06 h

Navarro, criatura, ja t'has tornat a descuidar de pendre la medicació ...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Germinal Pons fletxa Barcelona
11 de desembre de 2012, 19.56 h

Aquest individu, (un tal Navarro del PESOE a Catalunya) qui s'ha pensat que es, per estar cada dia donant la seva opinió? que ningú li ha demanat i sempre es en contra del president Mas. Es impensable que extengui la ma, sempre a cops de puny.
El dia u de desembre li deia al president, que s'egenolles d'avant d'Espanya i tornes per negociar i avui, vol formar un govern d'unitat sense el president Mas. Quina barra. L'enveja se'l menja viu, perquè ell no te el que s'ha de tenir per plantar car... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
11 de desembre de 2012, 17.11 h

En Mas pot no agradar, però s'ha mullat i fins i tot (no ens enganyem) ha posat la seva vida en perill. S'han de tenir collons. Que en Mas no dona la talla? Doncs en Pere Navarro de moment no li arriba ni a la sola de les sabates. Hem d'unir esforços per fer un gran pais i aquest botifler encara fa volar coloms. Per favor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
11 de desembre de 2012, 16.59 h

Si tots els del PSC són iguals de curts de gambals, imagineu què hagués passat si per desgràcia la Chacon hagués estat presidenta de l'Estat. Cada vegada crec més que a la política només hi entren els eixelebrats, vaja, aquells que no servirien ni per a fer una O amb una volandera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Juli fletxa Barcelona
11 de desembre de 2012, 14.26 h

Aquest 'senyor' del PSOE (això de PSC és i ha estat sempre una mentida) o és cretí o malparit. O possiblement les dues coses. Més li valdria retirar-se de la política i deixar de fer i dir bestieses que només poden perjudicar Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pedru Navarrete fletxa No sé on sóc
11 de desembre de 2012, 11.21 h

Parkè no mastimeu, catalangs? eing? parkè? Es mantira ka cho sigui aPPañolitta ni masokitta. Cho nomes bui al be de tots, hi en Mas fa mal a Asppaña, pardó, a Cataluña, parkè sa bol indapandisar !!! Noooooo, la indapandensia es cossa dolenta, sus u churo !!! Pake si som indapandents, cha no tindrem partits Barsa - Madriz i las pansions no sa podran pagar !!! Botaume a mi i sus possaré en una fadaració amb Asppaña, ca cha ma sabreu dir si no é cossa bona!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
11 de desembre de 2012, 11.10 h

Clar Navarro, clar. El nou President de la Generalitat ha de ser el Tito Ribera o la Sanchez Kemascla, oi???.
Algú recorda que un partit li hagi dit a un altre qui ha de ser el seu candidat a la Presidència???
Si es que aquest home no es que hagi perdut el nord, no.. ell i iel seu pseudo-partit han perdut el mapa, l'atles i l'oremus...Desgraciats...

CiU 1.112.341 30,68 50 Fracàs estrepitós, enfonsament i pràctica desaparició de la opció sobiranista
ERC ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
11 de desembre de 2012, 11.02 h

Quan temps més cal perquè se n'adonin del que jo ja sabia quan era petit. Ens fan perdre el temps i el temps és or,,, No?. Visca Catalunya lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
11 de desembre de 2012, 10.55 h

Aquest tal Navarro, no hi és tot. És un curt de gambals. El seu interès no és Espanyistan precisament, sinó el seu malèfic, pèrfid i fastigós partidisme. Com gosa encara demanar el pacte fecal, si els govern central la setmana passada encara va dir que no està per "noves aventures". De què va aquest pallasso. Maleït sia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.