directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sant Jaume queda petita per defensar que el català no es toca

Milers de persones omplen la plaça de Sant Jaume de Barcelona contra la reforma de Wert

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Rebuig multitudinari aquest dilluns al vespre a Barcelona a la reforma educativa impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert. Convocats per la plataforma Somescola.cat sota el lema 'Per un país de tots, l'escola en català', unes 4.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume, que s'ha omplert de gom a gom, juntament amb els carrers adjacents, en contra d'aquesta reforma i en defensa del model d'immersió lingüística a l'escola catalana. La concentració davant del Palau de la Generalitat és una de les més de 60 concentracions que s'han fet en municipis d'arreu de Catalunya seguint la crida de la mateixa plataforma.





Comparteix
   


 

Mas rep als representants de Som Escola al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha rebut aquest dilluns una vintena de representants de les entitats socials, culturals i sindicals que engloben la plataforma 'Som Escola'. La reunió ha tingut lloc al Saló Tàpies del Palau de la Generalitat un cop acabada la concentració a la Plaça de Sant Jaume que s'ha fet aquest mateix dilluns a la tarda en defensa de la immersió lingüística i en contra de l'esborrany de la nova llei d'educació estatal. Mas ha estat acompanyat pels consellers d'Ensenyament, Irene Rigau, i de Cultura, Ferran Mascarell. Des que es va fer públic l'esborrany del ministre d'educació, José Ignacio Wert, la Generalitat s'ha posicionat clarament en contra del text.

Clam a més de 60 municipis per l'escola en català i en contra de la reforma educativa de Wert

Més de 60 municipis catalans han estat escenari la tarda d'aquest dilluns de concentracions en contra de la reforma educativa impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert. La plaça de Sant Jaume de Barcelona ha acollit la concentració més multitudinària. Al final de la protesta, el president en funcions, Artur Mas, ha rebut al Palau de la Generalitat els representants de Somescola.cat, la plataforma que ha convocat les protestes. L'han acompanyat els consellers Irene Rigau i Ferran Mascarell. Altres poblacions com Girona, Tarragona, Lleida, Manresa i Tortosa també s'han mobilitzat en defensa de la immersió lingüística amb concentracions que han aplegat centenars de persones.

Unes 4.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han expressat el seu rebuig a la reforma educativa impulsada per Wert a la plaça Sant Jaume de Barcelona. El lema de la concentració ha estat 'Per un país de tots, l'escola en català". Una vegada acabat l'acte, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha rebut una vintena de representants de les entitats socials, culturals i sindicals que engloben la plataforma Somescola.

La reunió ha tingut lloc al Saló Tàpies del Palau de la Generalitat un cop acabada la concentració a la plaça Sant Jaume que s'ha fet aquest mateix dilluns a la tarda en defensa de la immersió lingüística i en contra de l'esborrany de la nova llei d'educació estatal.

La concentració davant del Palau de la Generalitat és una de les més de 60 concentracions que s'han fet en municipis d'arreu de Catalunya seguint la crida de la mateixa plataforma. Altres poblacions que han acollit concentracions són Arenys de Mar, Figueres, Igualada, La Seu d'Urgell, Manresa, Mataró, Olot, Palamós, Ripoll, Sabadell, Terrassa, Torelló, Vic i Vilafranca del Penedès.

A Tarragona, un miler de persones s'han a la plaça de la Font per mostrar el seu rebuig a la reforma educativa. L'acte ha consistit en la lectura d'un manifest, en el qual s'ha reclamat que el català segueixi sent la llengua vehicular i que el Govern actuï amb la "màxima contundència" en la defensa d'una escola "construïda entre tots" els últims 35 anys. La concentració ha finalitzat amb crits d'independència.

A Girona s'han concentrat un miler de persones a la plaça del Vi. Els assistents han cridat a favor de la independència i han mostrat pancartes on es podien llegir missatges com ara, 'Si ell és un toro, ens l'haurem de torejar' acompanyada de la imatge del ministre. El president d'Òmnium Cultural del Gironès, David Martí, ha llegit un manifest.

A la capital del Bages s'han manifestat més de 600 persones a la plaça Major. El president d'Òmnium Cultural al Bages, Jaume Puig, ha lamentat "que s'ataqui un sistema d'ensenyament que s'ha demostrat que és un model de convivència" i no ha descartat més mobilitzacions. "El defensarem a capa i espasa", ha afegit.

Tortosa ha aplegat unes 300 persones a la plaça de l'Ajuntament. L'acte ha consistit en la lectura d'un manifest a càrrec de professors, lingüistes, i joves estudiants ebrencs que han demanat al Govern que "no cedeixi" en cap dels aspectes que s'expressa al títol segon de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) pel que fa a la política lingüística. La concentració a Tortosa estava convocada a dos quarts de set de la tarda, i altres poblacions ebrenques com Amposta, Ulldecona o Flix també n'han celebrat.

Malgrat el fred, un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest dilluns al vespre, tot i el fred, davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida per defensar el model d'immersió lingüística. A la convocatòria de Somescola.cat s'hi ha sumat també associacions, sindicats i membres de tots els partits polítics excepte del PP. D'entre els assistents, destaquen l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, o el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Miquel Sala fletxa Fornells
11 de desembre de 2012, 17.30 h

#13 Es nota que ets un humorista espanyolero d'aquells que només riuen quan surt un payasso amb el nas vermell, sabates de 70cm i un despertador com rellotge de pulsera. NO ET TROBA GRACIÓS NI TA MARE QUAN TORNA DEL MEUBLÉ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ion fletxa Barcelona
11 de desembre de 2012, 12.14 h

Quanta gent cap a la Plaça de Sant Jaume?
5 o 7 mil.lions de persones, oi?

jajajajajajajaja!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
11 de desembre de 2012, 08.48 h

Pedro Perez Pellicer peina peinados postizos por poco precio.
Para ponerlos pitando por parajes poco prometedores por pagar peajes.
Pot podrit put a Madrit


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
11 de desembre de 2012, 08.34 h

El PP està fent el possible i l'impossible perquè marxem d'Espnya.
Quelcom put a podrit a Madrit (Shakespeare)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de desembre de 2012, 08.31 h

El PP, votat molt especialment a Castella i a les provincies més voluntàriament sotmeses a Castella, és un partit FRANQUISTA creat per un ex-ministre franquista i refugi de tots els franquistes que varen fer un ràpid canvi de camisa per a ser "demòcrates de tota la vida". Així com el generalet afeminat Franco va fer tot el possible per a anorrear la catalanitat, i posava multes per parlar català en pùblic, el PP prova de fer el mateix d'una manera que a ells els sembla més "legal".

N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de desembre de 2012, 02.55 h

CATALÀ PER QUÉ PARLES EN CASTALLÀ ? SER CATALÀ ES PARLAR EN CATALÀ i volguer Ser Català i volguer Estimar Catalunya més que Espanya .. TOT EN CATALÀ a Catalunya Als Restaurants i BARS Demaneu LA Carta en Català hi hus serveixin VINS I CAVES Catalans si esteu a Catalunya no deixeu hus posin VINO DE RIOJA . Ho de altra comunidad he SER CATALÀ Es beura VINS Catalans . Compreu Productes ben Catalans hi eti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
11 de desembre de 2012, 02.49 h

Joan Carretero de Reagrupament segur diria aixo he : SER CATALÀ I PARLAR EN CASTALLÀ ES SER MOLT IDIOTA HA HA HA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
11 de desembre de 2012, 00.58 h

El moviment es imparable. Espanya ja no podrà dominar-nos mai més. El joc s'acabat. Quans milers de millons d'euros ens deu Espanya? A on vam a parar? A espanyolitzar què? Veurem qui rirà millor. L 'Argentina encara riu...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
10 de desembre de 2012, 22.38 h

Les lleis espanyoles son il·legitimes!

Davant lleis foranes il.legitimes, reconeixem només les emanades de la sobirania catalana.
"A Catalunya no's cursen ni resolen causes ó sentencies de tribunals forasters." Cort de Barcelona, any 1283.
«Mireu vostres furs i constitucions, vostres llibertats i vostres privilegis i vos tindreu per els pobles mes lliures de la terra.» Pere III el Cerimoniós. Corts de Montsó de 1382.
"...Statuim i ordenem que les Constitucions de Cathalunya, Capitols, y... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Fem-ho córrer entre amics i coneguts! fletxa ja portem més de 31.600 signatures
10 de desembre de 2012, 22.06 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Signem i difonguem aquesta petició per a Obama i la Casa Blanca per a fer respectar el dret a decidir del nostre poble.

Podem fer que el món conegui als catalans i sàpiga la nostra situació. És important que fem la màxima difusió i in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.