directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Aquesta tardor arriba el joc de la Patum

El produeix l'empresa catalana Vexillum

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La manca de jocs de taula en català o de temàtica catalana és evident, i costaria esforços citar-ne algun. Ara la companyia Vexillum està finalitzant la producció del joc d'estratègia PatimPatamPatum, ambientat a la Patum de Berga, produït amb acabats d'alta qualitat i que aquesta tardor podrà aconseguir-se a diversos establiments catalans. Cada jugador representa una comparsa de la Patum i haurà de dur els seus patumaires pels carrers de la ciutat, guiant-los cap a les places on se celebren els salts.
patimpatampatum joc taula estratègia berga
Comparteix
   


Etiquetes
El 'PatimPatamPatum' és un joc de taula per a 3, 4 o 5 jugadors ambientat a la Patum de Berga, els seus patumaires i els seus personatges mítics carregats de poders màgics. El joc no pretén representar la celebració de la Patum, sinó que es tracta més aviat d'una competició divertida entre jugadors, intentant copsar l'ambient dels dies de Patum i en la qual tots els personatges de la festa berguedana hi tinguin un paper.

Tal com explica Marià Pitarque, de Vexillum: "volem apostar pels jocs de tauler tradicionals, en català i que desenvolupin arguments que ens siguin propers, com una forma divertida de normalitzar l'ús de la nostra llengua i potenciar el coneixement de la història i la cultura del nostre país".

Vexillum ha autofinançat el projecte, de manera que primer van obrir les comandes dels usuaris des del seu web i a l'arribar a les 350 unitats n'han iniciat la producció.  Les precomandes abans de l'1 d'octubre disposaran d'un descompte especial, de manera que el joc costarà 23,90€.

L'empresa també està produint el joc de simulació històrica 'Cefis 1311', que pretén recrear la batalla del riu Cefís, lliurada el 13 de març de 1311 entre la Companyia Catalana (els almogàvers) i les tropes franques del duc d'Atenes Gualter V de Brienne, a la plana d'Orcòmenos, no gaire lluny d'Atenes.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.