directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall, decidit a posar les bases d'una nova esquerra catalana

L'exconseller d'Educació valora el moment actual com una "segona transició" en què cal definir què vol dir "Catalunya estat avui"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

(ACN).- L'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, vol posar en marxa una nova esquerra catalana i "desaparèixer tan ràpid com pugui", segons ha dit aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio, just abans que se celebri aquest cap de setmana a Sitges l'assemblea constituent del nou partit. Maragall, ha valorat el moment actual com una "segona transició" en què cal definir què vol dir "Catalunya estat avui". Després de considerar "inadmissible" la proposta de reforma educativa del ministre José Ignacio Wert, que considera un exemple d'un problema de fons, que és si Catalunya és "subjecte polític", Maragall ha cridat a l'"afirmació" de Catalunya com a estat. Per a això, el país té un Estatut i una Llei d'educació, i l'exconseller creu que cal aplicar-los.


 

Comparteix
   

Sobre l'embrió d'aquesta nova formació política que vol posar en marxa, que anomena esquerra catalana, Maragall no n'ha revelat gran cosa, però ha parlat de cinc objectius clars que hauria d'emprendre el "govern de país" que cal actualment: tirar endavant la consulta, afrontar la crisi amb noves polítiques fiscals, articular una política de creixement i ocupació, fer una regeneració democràtica i una reforma institucional.

Per a Maragall, l'actual situació es pot considerar una "segona transició" en alguns sentits, tot i que el punt de partida no és el mateix que el que va portar a la Transició. "Estem en un esglaó que demana un punt d'inflexió", ha manifestat, que suposa el repte de definir "què vol dir Catalunya estat avui".

Sense voler valorar la situació del PSC, però mantenint que no el veu interessat en parlar del govern de país, que és el que ell creu que cal enlloc d'un govern d'unitat de partits, Maragall ha afirmat que estaria encantat que persones del PSC vagin a compartir l'assemblea d'aquest cap de setmana.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Tant se fa ... fletxa Alt Empordà
12 de desembre de 2012, 09.59 h

Només de saber que a aquest nou partit tindrà entre els seus a l'ex alcalde de Figueres, el Sr. Armangué, ja m'entren calfreds i arcades. Si aquest personatge ha d'estar entre la "nova" esquerra i ajudar a "dirigir" el país ... anem llestos! Si no mireu Figueres com va "prosperar" amb aquest inútil! Tota aquesta colla de polítics resclosits i caducats ja han fet prou mal ... apa, deixeu pas a les noves generacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Matilde fletxa Mollerussa
11 de desembre de 2012, 14.13 h

Els Maragall són com els Godó .. sempre a veure què poden pescar de la situació!!! En el moment en uqè aquest personatge irrompeixi a l'escena política ... haurem begut oli! Vol dir que tot se'n va en orris. Només cal veure com va deixar ´l'ediçucació la seva passad pel Departament!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
11 de desembre de 2012, 11.34 h

Quina degeneració la de la família Margall, des del poeta fins avui! En Pasqual va ser un dels pitjors Presidents de la Generalitat, amb les seves brometes i les seves margallades. I ara ens ve l'Ernest a fer un altre partit... UN PARTIDET MÉS, igualment condemnat al fracàs com tots els invents dictats pels egos insatisfets. Et pregunto, Ernest Margall: que no saps que ja en tenim un, de partit d'esquerres, a Catalunya? I a més autènticament CATALÀ, no pas com el PSC del qual tu provens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.