directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 10 d'abril de 2024 22:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'AMI no veu amb mals ulls la possibilitat de pactar una data secreta pel referèndum

ICV-EUiA i la CUP reclamen a CiU i ERC que obrin les negociacions per la consulta a la resta de partits polítics i a les entitats socials per no monopolitzar el dret a decidir

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, no veu amb mals ulls la possibilitat que CiU i ERC acabin pactant una data pel referèndum i que no la facin pública. Segons l'alcal de Vic, fer pública una notícia com aquesta "marcaria la ruta per als contrincants de la consulta", és a dir, facilitaria l'oposició d'aquells que, com l'estat espanyol, volen evitar que s'acabi portant a terme. Vila d'Abadal sí que ha explicat que cal que es fixi una data de manera interna i que la decideixi el Govern i els grups que li donin suport. El president de l'AMI s'ha reunit aquest dimarts, per separat, amb representants de la CUP i d'ICV-EUiA al Parlament.

Comparteix
   

Tant la CUP com ICV-EUiA han demanat a CiU i a ERC que no intentin monopolitzar l'exercici del dret a decidir i que les negociacions per marcar el procés cap al referèndum s'obrin a la resta de partits polítics i també a la societat civil.

Vila d'Abadal i la resta de representants de l'AMI s'han reunit primer amb representants de la CUP, entre els quals el cap de llista de la formació en les passades eleccions al Parlament, David Fernández. Tant Vila d'Abadal com Fernández han coincidit en la importància de convocar un referèndum durant la propera legislatura. Pel diputat electe de la CUP, Catalunya assistiria al "frau democràtic més gran" en cas que finalment no se celebrés un referèndum durant els propers anys. Fernández també ha demanat que a l'hora de plantejar el dret a decidir no s'oblidi als valencians i als balears.

El representant de la CUP ha afegit, a més, que l'exercici del dret a l'autodeterminació no és monopoli d'una persona o d'una força política i, per això, ha destacat que serà la societat civil qui liderarà el procés cap a la "llibertat" dels Països Catalans.

La reunió entre l'AMI i EUiA ha arribat just després. El diputat electe Jaume Bosch ha encapçalat la representació dels ecosocialistes i, com havia fet abans David Fernández, ha reivindicat l'amplitud d'espectre que ha de tenir el dret a decidir. Bosch ha interpel·lat directament a CiU i a ERC per les negociacions de govern que estan mantenint, i els ha reclamat que tot allò que tingui a veure amb l'autodeterminació i la convocatòria d'una consulta no sigui subjecte d'aquestes contactes sinó que s'obri a la resta de partits i a les entitats socials, econòmiques i sindicals. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
11 de desembre de 2012, 19.31 h

DATES.
Referèndum 15S2013
Independència 11S2014

Visca la República de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Qui és l’enemic dels independentistes?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.