directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

En quin asteroide viu Wert?

El ministre ha arribat al Congrés amb Sánchez Camacho del bracet i ha rebut un “no acatarem”, un “fracassaran” i “la escola catalana no es toca” per resposta

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El portaveu d’ERC al congres, Alfred Bosch, diu a Wert que la reforma educativa que planteja és un atemptat a un país sencer i a un model d’èxit, però que han xocat amb un gegant i que “no ens mouran”, a més li ha dit al ministre que poc importa la seva resposta perquè “no acatararem”. Al seu torn Joan Coscubiela d’ICV, ha dit a Wert que volen imposar la idea d’Espanya uniformada, que són un Govern de Talibans i que no podran, “encara que posin un de la FAES i un Guàrdia Civil a cada escola fracassaran”, “el poble de Catalunya no el domaran”. Francesc Vallès del PSC, ha demanat al ministre que plegui, l’ha acusat d’obrir la caixa dels trons i l’ha alertat que “l’escola catalana no es toca”.



Comparteix
   


Etiquetes
Un nen català sap el doble de llengües que qualssevol president espanyol

  Per què volen liquidar l’escola en català? ha estat la pregunta de Bosch al ministre d’educació i ha continuat dient a Wert que “No porten bones intencions i no serem moguts, no aconseguiran trencar Catalunya per las llengua, han xocat amb un gegant, deixi’ns en pau” ha dit Alfred Bosc a Wert i ha afegit, “els nostres nens no els toquin, no siguin pesats, “qualssevol nen català parla el doble de llengües que qualssevol dels ministres d’aquest Govern”, li ha etzibat a Wert. El republicà ha recordat a Wert que el PP és la quarta força a Catalunya i volen imposar per decret la reforma, i ha demanat al ministre que en quin asteroide viuen vostès?

"Keep calm. Speak catalan" al Congrés

Mentre Bosch acabava la seva intervenció els seus companys de grup han mostrat cartells de la campanya que s'ha engegat en els últims dies en defensa del català a l'escola amb el lema "Keep calm. Speak catalan", fet que ha provocat que el president del Congrés els cridés l'atenció.

Coscubiela: "Són talibans"

El tercer assalt de la sessió ha estat el que ha mantingut amb el portaveu d'ICV, Joan Coscubiela, que ha afirmat que el seu projecte aposta per "l'adoctrinament" i la "uniformització" i proven de tractar els alumnes com a "clons" com a complement a la reforma laboral. Coscubiela ha recordat a Wert que a Catalunya "no existeix cap problema lingüístic a les escoles" i l'únic problema és la "obsessió" del PP per "utilitzar la llengua com a font de conflicte" i "per segregar els alumnes".

El portaveu d'ICV ha afirmat que un projecte com aquest que "incentiva la segregació per sexes", encarrega a l'Església "funcions d'adoctrinament" i "nega el dret a la llengua" és "propi d'un govern de talibans" que "pretén imposar la seva idea d'Espanya uniformada, catòlica i elitista", però no se'n sortiran ni tan sols amb "un comissari de la FAES i un guàrdia civil en cada aula".
 
 Wert nega que busqui cap "batalla lingüística i social" i acusa els partits catalans de crear un clima "artificial" de "confrontació"

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha negat aquest dimecres des del Congrés que la seva proposta de reforma educativa relegui el català ni busqui cap "batalla lingüística i social". Segons Wert, lluny de fer una lectura acurada del projecte que ha presentat a les comunitats, els grups catalans fan "soflames" i han volgut crear un "clima artificial de confrontació" per motius polítics. També ha reiterat que la reforma busca que es compleixin les sentències i que català i castellà tinguin el mateix tracte. Ha fet aquestes manifestacions en resposta a les preguntes dels portaveus d'ERC, ICV i el PSC a Madrid, que l'han acusat de voler fracturar la societat catalana i han advertit que fracassarà.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pep fletxa sant boi
13 de desembre de 2012, 11.15 h

en wert i la seva mascota alicia viuen en la castella imperial del segle XVI, en la que feien possar de genolls a tots el seus indis del impari. No saben que estem en el segle XXI i ara el que mana es la democracia ,(en paissos democratic, es clar !!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
12 de desembre de 2012, 16.15 h

Dins l'esperpèntic espectacle que secularment ens han ofert els governs de Madrid, amb la típica INCOMPETÈNCIA castellana, el ministre WERT ha assolit les cotes superiors de caspositat i de mala llet irresponsable. Sembla impossible que pugui existir, en un país de l'Europa occidental, una calamitat de ministre tan i tan i tan delirantment patós. És un autèntic POU INESGOTABLE D'INSENSATESA DISBARATADA. Wert: potser serviries (potser) per a PINTAR PARETS, però queda claríssim que per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Fem-ho córrer fletxa ja portem més de 31.800 signatures
12 de desembre de 2012, 14.29 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Cal continuar signant els que encara no ho han fet, feu-ho arribar a tothom, us imagineu que Obama rep 400.000 o 500.000 signatures???

Petició per a Obama i la Casa Blanca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de desembre de 2012, 14.24 h

En Wert practica la vella costum colonial del PPSOE de fotre't una cossa i després acusar-te de buscar confrontació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.